kasaya fan takma

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
flyingisfreedom
25-08-2005, 03:54   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

arkadaşlar ben ksaya yeni bir fan takacam ama nereye takacağıma karar veremedim bu yüzden sizlere resimlerle soru soracam önce bu benim kasanın fotoğrafı

görüdüğü gibi bi kasanın fanı var birde işlemcinin şimdi bu harddiskinaltında fan takmak için bir yer var buraya ne tür bir fan takılır fotoğrafının göstereyim

şimdi son olarak da kasanın altında bir yer var onundafotoğrafını göstereyim

şimdi sorum şu buralardan birine fan takılırmı takılırsa hangisine takmak daha iyi olur son olarakda bunlara kasanın fanı gibibirfan mı takmalıyım yoksa daha farklıbirşeymi şimdiden teşekkürler

sehrikalp
25-08-2005, 04:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
543 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Eklediğin resimler görüntülenmiyor. Görüntülenebilmesi için bir siteden link olarak vermelisin. Ücretsiz resim yayınlayan sitelerden birine resimlerini upload edip oradan ekleyebilirsin. Kasa fan düzenine gelince şöyle bir fikir verebilirim: Havayı kasanın ön kısmından içeri alıp arka kısımdan dışarı atan bir fan düzeneği iyi bir seçenektir. Harddiskin altında yer alan boşluğa takacağın fan, dışarıdaki boşluktan içeri havayı alabilir. Burada dikkat edeceğin fanın takılma yönü. Ters takarsan buradan da havayı dışarı atabilir. Kötü mü olur: Hayır, ama buradan dışarıdaki nispeten daha serin havayı içeri alıp soğutma sağlaması daha iyi olur. Kolay gelsin.

flyingisfreedom
25-08-2005, 04:19   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

arkadaş bu upload yapabileceğim bisiteverirmisin

flyingisfreedom
25-08-2005, 04:34   |  #4  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
14 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

arkadaşlar resimler burada





sehrikalp
27-08-2005, 01:01   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
543 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2005

Kasanın alt kısmı pek uygun gibi görünmüyor. Yere çok yakın. Önce de belirttiğim gibi, harddiskin altındaki kısım havayı içeri almak kaydıyla takacak olursan çok uygun. Eğer kasanın alt kısımı yerden biraz yüksekte olacaksa çok uygun görünüyor.

jaina
27-08-2005, 14:08   |  #6  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,406 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2004

Merhaba

Öncelikle anladığım kadarı ile kasan, bende daha önce olan COdegen adlı bir kasaya çok benziyor.
Böyle ucuz kasaların bence soğutmadan önceki sorunu tozdur.
İlk olarak tozu önlemelisin.

Şimdi önce kasanda neresinde delik var ve hara girişi var sapta, sonra buralara birer işaret koy ve büyüklüklerine bak. Mesela kasanın altında olan o delikler çok gereksiz, kasalar genelde yerin ya da bir masanın üstünde dururlar, yani orayi eksoz olarak kullanamazsın, eee yerle arasınd 1cm dahi olmayan bir yerden hava girmesi için kullanabilirmisin?
Umarım anlatabilmişimdir, sonra bu bulduğun delikleri, ince kadın çorabi ile kapa.

Soğutma için yapabileceklerin?
Bence bir tane 8 lik önce, bir tane 8 lik arkada yeterli olacaktır, ama eğer kasandaki kabloları iyi toplarsan.
O zaman bir sorun yaşayacağını sanmıyorum.

Eğer bu dediklerimi yapmazsan, takacağın fanın çok da bir faydası olacağını sanmıyorum, çünkü zaten elindeki kasa kötü tasarımlı bir kasa. Üreten şabalak düşünememişki, öne fan çıkışı koyuyorsam, oraya usb/firewire/kulaklık/ türü kabloları takmamalıyımki hava GİRSİN.

Bunları dene ve bu arada kasandaki parçaları ve fanlarında bir tozunu al, hem emiş ve atış gücü artar hem de daha güzel bir görünüm elde eder. Ama tozlu bir fanın emiş ya da atış gücü hem azalır hem de gürültü yapmaya başlar.
Bunu unutma.

Kolay Gelsin