Baştan sona hatalısın !!!
Windowsla bir antivirüs programının satışını aynı kefeye koymak hata olur. Windows 7 satın aldığında o tamamen senindir tekrar tekrar lisans ücreti ödemene gerek yok. Yeni bir Windows çıktığında upgrade ücretiyle yeni windowsa geçebilirsin yani aradaki farkın ücretini ödersin. Keşke Windows'un lisansı da yıllık olsaydı. Hem daha sık yeni sürüm çıkardı hemde lisanssız kullanıcılar biraz olsun azalırdı.
AMAAAAAAAA kaspersky gibi bir yazılımda aynı lisansı aynı seviyedeki yeni sürümü etkinleştirmek için kullanabilirsin yani elinde lisansın varsa yeni sürüm için ekstra para vermene gerek yok.
Kapitalist düzenle alakası yok; kapitalist düzende zenginler daha da zenginlerken fakirler daha da fakirler.
Windows 8 için bir yıl boyunca hergün 1 TL kenara ayırmak bence zor bişey değil yani alım gücünün olmaması ile verdiğin paraya hayıflanmak ayrı birşey.
Konuyla alakalı bir yorum da yapmak konuyu açana saygı anlamında önemli:
Kaspersky daha sade daha kullanılabilir bir arayüze doğru yol alıyor. Ben şahsen arayüzü beğendim fakat butonlara tıkladığımızda güncel sürüm menüleri çıkarsa bir işe yaramaz.
Temadan ziyade kaput altındaki yenilikler benim için daha önemli: kasmadan, yormadan fazla soru sormadan etkin güvenlik.
Senin guzel fikrindir, kendince beni hatali gorebilirsin.. Dedigin gibi sadece kendince.
Biraz daha global olarak dusunebilen veya mesajdan cimbizla kelime secmekten oteye gidebilen birisi olsaydin zaten ne demek istedigimi anlar kendince aciklamara girismezdin yada en azindan senin soylediklerinin benim icin hicbir anlam ifade etmeyecegini cozerdin.
Virus programini da, cep telefonunu da, isletim sistemin de, hardware i de..vs Hepsini ayni kefeye koyarim. Ve sakin olaki bana kapitalist duzeni anlatmaya kalkisma, senin sozluk anlamini bildigin kapitalist sistemle benim gordugum farkli seyler..
Windows 98 SE de dahil ozamanlardan beri O.S lerimi parasini vererek alirim, interneti sik kullanmaya basladigimdan beri internet sec. programlarini parasini verir alirim.
Xp de sonra Vista Ultimate aldim 300-400 kusur dolar para odedim aradan 1.5-2 sene gecti Windows 7 ultimate aldim 400 dolar. Aradan 1 sene daha gecsin yinemi vereyim 400 dolar. Olur veririm benim icin sorun yok ama neden?
Yani senin bilip bilmeden yorum yaptigin gibi alim gucuyle alakasi olmayan dusunceler bunlar. Benim elestirim sisteme ve bu sisteme dahil olmaya cesitli yollardan itilmemiz di ama sen farkli kategorilerdesin.. O nedenle, ornek vererek yada uzun uzun dusunceleri anlatmakla vakit harcamayacagim.
Not:
Konuyu acana kotu birsey mi dedim yoksa, iftira mi attim yada elestirdim mi? Konuyu acana degil, konuya olan fikrimi belirtmekde saygisizlik filan degildir. Kendince beni yargiladin ve haksiz buldun hatta benim ekonomik durumumuda yargilayip alim gucumu yetersiz buldun, ve hayiflandigimi idda ettin bari birak da saygi sevgi gibi manevi seylerim bana kalsin onlari yargilama.. Verecek cevabin varsa P.M kullanda konuyu acana saygisizlik etme benim mesajlarima istirak ederek.
Not 2:
Zaten elimdeki urunun kutusunun uzerinde kirmizi kare icinde FREE UPGRADE TO 2011 VERSIYON ibaresi var. Yani senin anlayacagin bana update-upgrade olaylarini anlatmaya calismana gerek yok.