Kaspersky'den 2012'nin özeti, 2013 tahminleri

CHIP Online
05-12-2012, 18:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kaspersky 2012'nin en önemli güvenlik olaylarını özetledi, 2013 için bu çarpıcı tahminlerde bulundu!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/kas ... hminleri_37378.html

Kaspersky Lab, 2012'nin kilit güvenlik trendlerini özetledi ve 2013'ün bilişim tehditleriyle ilgili tahminlerini açıkladı... Gelecek yıl için en dikkate değer tahminler arasında, hedeflenmiş saldırılardaki artış, politik siber saldırılardaki yükseliş, "yasal" gözetleme araçlarının geliştirilmesi ve bulut tabanlı sistemlere yönelik siber saldırılar bulunuyor.


Güvenli içerik yönetim çözümleri alanındaki lider şirket Kaspersky Lab, 5 Aralık Çarşamba günü İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında, 2012'nin anahtar güvenlik trendlerini özetledi ve 2013'ün bilişim tehditleriyle ilgili tahminlerde bulundu.


Toplantıda, 2012'nin önemli siber güvenlik hikayelerini sunan Kaspersky Lab yetkilileri, listenin başına Mac OS X hedefleyen karmaşık zararlı yazılımları koydu. Android tehditleriyle devlet destekli siber savaş operasyonlarının 2012'de arttığına dikkat çeken yetkililer, LinkedIn ve Dropbox gibi popüler web hizmetlerindeki şifre sızıntılarının da bu yıl arttığını hatırlattılar.


Basın toplantısında açıklanan sonuçlara göre, işletmelere yönelik hedeflenmiş saldırılarsadece son iki yılda yaygın bir tehdit haline dönüşmüş durumda. Kaspersky Lab, siber casusluk amaçlı hedeflenmiş saldırıların, 2013'te ve sonrasında da devam ederek, işletmeler için en büyük tehditlerden biri olmayı sürdüreceğini öngörüyorlar.


'Türkiye, Kaspersky Lab için öncelikli pazarlardan biri'


2012 yılı analizi ve 2013 tahminlerinden önce konuşma yapan Kaspersky Lab Pazarlama Müdürü Pınar Uylum Terzioğlu, Türkiye'nin Kaspersky Lab için öncelikli pazarlar arasında yer aldığını belirtti. 2013 yılında Kaspersky Lab olarak, bireysel ve kurumsal pazar paylarını artırıcı ve güçlendirici stratejik adımlar atacaklarını belirten Uylum, bu konuda iş ortaklarıyla birlikte hareket ettiklerini vurguladı. Uylum sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Türkiye'de bugün 350'nin üzerinde satış kanalımızla her bölgede yer alıyoruz. Satış kanallarımız ve iş ortaklarımızın yanı sıra, IDC ve VMware gibi forumlarda da yer alarak, sektörü desteklemeyi sürdürüyoruz. Bireysel kullanıcılar için pazara sunduğumuz çekici ürünlerimiz var; Kaspersky Anti-Virus 2013 ve Kaspersky Internet Security 2013 bunlardan sadece ikisi. Kurumsal pazarda ise, yeni yılla birlikte yepyeni kurumsal bir paketimiz raflarda yerini alacak. Her tür ihtiyaca uygun çözüm ve ürünlerimizle bilişim güvenliğinde hedefimiz bir numara olmak"


Kaspersky Lab Global Araştırma ve Analiz Ekibi Direktörü Stefan Tanase ise, basın toplantısında yaptığı konuşmada,"Önceki raporlarımızda 2011'i yeni siber tehditlerin patlayıcı bir gelişim göstereceği bir yıl olarak tanımlamıştık" hatırlatmasında bulundu. "2012'nin en önemli olayları, siber güvenliğin geleceğini açığa çıkarıyor ve şekillendiriyor. Önümüzdeki yılın, tüketicilere, işletmelere ve hükümetlere yönelik bazı üst düzey saldırılar içermesini ve kritik endüstriyel altyapılara bazı ciddi saldırıların ilk sinyallerinin gelmesini bekliyoruz" diyen Tanase, 2013'ün en dikkate değer trendlerini, yeni siber savaş operasyonları, işletmelere yönelik artan hedeflenmiş saldırılar ve yeni, karmaşık mobil tehditler olarak sıraladı.


 


Tüm Konu: Kaspersky'den 2012'nin özeti, 2013 tahminleri

Kaynak: www.chip.com.tr