0904 sormuş:
Yaklaşık iki aydır bilgisayarımda Kaspersky İnternet Security 2009 kullanıyorum. Önceleri pek bir sorunum yoktu, bugüne kadar.
Bugün bilgisayarımı açtım, cpu ölçerimin sürekli %100'ü gösterdiğini gördüm. Nedir ne değildir, napıyor bu bilgisayar diye görev yöneticisine baktım. Avp.exe (Kaspersky) %90'lara vuruyordu maşallah. Hemen Kasperskyi kapatmayı denedim, 15 dakikada da olsa anca kapandı. Sistem normale döndü, Daha sonra tekrar açtım. Yeniden cpu kullanımın tavanda olduğunu gördüm. Halbuki daha önce hiç böyle şeyler yapmazdı. Açılıştan sonra gayet uslu bir şekilde kenarda çalışırdı. Bu sorunun nedeni ne olabilir?
Bilgisayarımda son günlerde yaptığım yazılımsal anlamda çok önemli bir değişiklik de olmadı. Sadece 2 gün önce Firefox'a döndüm. Dün de windows update sırasında oluşan yedek üzerinden 2 saat öncesine bir sistem geri yüklemesi yapmaya çalıştım, fakat başarılı olmadı.
Bunlar dışında bir değişiklik yapmadım. Rutin, bilgisayarımı her gün kullandığım gibi kullandım işte.
Not: Firefoxu tamamen kaldırıp, Kaspersky'yi bu şekilde de çalıştırdım fakat yine sorun devam etti.
Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Fujitsu Siemens Amilo Pi2515
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.0; tr; rv:1.9.0.5) Gecko/2008120122 Firefox/3.0.5