KIS kendi sitesinde fiyatı usd 60 yani yaklaşık 78 ytl TR sitesinde 92 ytl ..14 ytl götürmece...
KAV kendi sitesinde fiyatı usd 40 ...yaklaşık 52 ytl ..TR sitesinde 62 ytl ...10 ytl götürmece.
Kaspersky TR den bişey almayın.!!!!!
KIS kendi sitesinde fiyatı usd 60 yani yaklaşık 78 ytl TR sitesinde 92 ytl ..14 ytl götürmece...
KAV kendi sitesinde fiyatı usd 40 ...yaklaşık 52 ytl ..TR sitesinde 62 ytl ...10 ytl götürmece.
Kaspersky TR den bişey almayın.!!!!!
O kadar çok yasal antivirüs promosyonu varki kimse para vermiyor zaten.
o bicok donanım ve yazılım icin ole, o farkta ülkeye giristeki ve vergideki farklar yüzünden eklenio...
bi kuruş para vermedim 2010 yılına kadar lisanslı kis 7.0 kullanıcısıyım.zaten para verip almaya gerek yok.
nightdarkbi kuruş para vermedim 2010 yılına kadar lisanslı kis 7.0 kullanıcısıyım.zaten para verip almaya gerek yok.Hiç sevinme boşuna, adamların kimin lisanslı, kimin korsan kullandığını tespit etmesi fazla sürmüyor. En fazla 4-5 ay, bilemedin 1 sene kullanırsan, öp başına koy.Korsan kullananları ele veren şey, kara-listeye (blacklisted) alınan ürün anahtarlarını defalarca kullanmaları, ve bunları etrafa dağıtmaları.
Son Düzenleme: make-believe ~ 05 Eylül 2007 21:20
Bu fiyat farkı normaldir. Çünkü kendi sitesindeki fiyata Türkiye Gümrüklerinden geçerken eklenen vergi dahil değil :) .
Anlayamadığım birşey daha işte :P Nasıl gümrük vergisi yaw, söylersin Kaspersky Yurtdışı Dağıtıcısına, dersin gümrük vergisi var onu düşelim ana fiyattan, aynı fiyattan satarsın ülkende. Zaten yabancı fiyatlar bile Türk piyasasına endekslendiğinde aşırı pahalı çıkıyor, ondan sonra çok biliyor ama bizim arkadaşlarımız aman korsan almayın para verip satın alın diye. Bu fiyatlarla ve uyanıklıkla mı korsanı önleyeceğiz biz güzelim ülkemde? 92 YTL yaw beyler, bir öğrenciye verilen aylık burs 150 YTL zaten ne bu rezillik böyle? Kendi sitemde de Türk programcılarımızla karşılaşıyorum ve bu tarz rezil fiyatlandırma yapanlarla özel olarak görüşüyorum zaten; beyler siz hangi ülkede yaşıyorsunuz da bu bedeli talep edebiliyorsunuz diye. Ben açıkcası sıkıldım bu fiyatlandırma işinden. Bir kere fabrikadan satış diye birşey var senelerdir. Yahu fabrikadan satışın pazardan satıştan daha pahalı olduğunu hangimiz duyduk bugüne kadar? Ne demek ben RESMİ sitesiyim Kaspersky'nin, ama gümrük vergisi yüzünden 92 YTL'ye satmak zorunda kalıyorum programı? Madem yetkilisin kardeşim fiyatları da istediğin gibi oynatabilirsin. Söylersin efendi gibi yurtdışına, bakın dersin insanımızı kazıklamak istemiyoruz, adam gibi fiyatlandırma yapın ülkemiz için yoksa dağıtıcılık felan yapamayacağım dersin ayarlarsın, ayarlayamazsan da Allah'ın yazılım şirketine para kazandırmak arada da 3-5 yolunu bulmak zorunda değilsin sen, bırakırsın Kasper'i mert biçimde gidersin. Gümrük vergisi bu işler için bir bahane değil kesinlikle. Esas mesele şu bence, Kaspersky Türkiye sitesi bugüne kadar ne yapmış ki Türk kullanıcılar için de şimdi bahanesini sıralayıp kazık bir fiyattan satış sunuyor? Bizzat yazılım sektörü içinde senelerden beridir takipte olduğum için söylüyorum, Norton genel dağıtıcısı bile Kaspersky Türkiye ayağından daha ilgilidir kullanıcıya karşı, ki pazar payları çok fazla oranda düşmüş olsa da. Hele PCCillin diye sadece ilk bilgisayar alanların tanıdığı bir Antivirüs şirketi var, adamlara bir soru sorun size 10 tane cevap yazsınlar o derece ilgililer. Hakeza yabancı kaynaklı ücretsiz olan Avast da öyle. Zaten Kaspersky Türkiye firması diye birşey de yok aslında. Sadece Kaspersky'yi pazarlayan birkaç firma var ortada, onlar da en ufak bir halkla ilişkilerden haberdar bile değiller, öyle 2 paket satıp günlerini kurtarmaya çalışıyorlar.
Ben, beni internetten bulan bir arkadaşla boş zamanlarımda Kaspersky çevirisi ile uğraştım yakın zamanda zira Türkiye masasının umrunda bile değildi böyle bir çalışma yapmak. Sanıyorum forumda bir iki arkadaş daha vardı böyle bir çalışma yapan; neyse. Çalışma tamamlandı, biz çevirilerimizi yayınladık diğer kullanıcılarımıza da faydalı olsun diye. Hadi dedim Kasper'e bir mesaj atayım da bu çeviriyi alsınlar ya da bize bir takım kaynak kodlar versinler, kendi Türk sitemizden yayınlayalım artık bunu, insanlar programı çektiklerinde yamayla uğraşmasınlar direkt Türkçesini çeksinler dedim, dilim tutulaydı da demez olaydım. Beni 1 ay beklettiler, sonra da çalışmalarımız kendi aramızda devam ediyor ellemeyin diye yazı gönderdiler :P Bundan tam 5 ay sonra :P sadece o programla uğraşan kaç tane teknik arkadaş ancak zaman bulabilmişler sanıyorum; Türkçe olan bir kurulum hazırlamışlar ki yarım yamalk birşeydi hala da öyle sanırım ve sitelerinin öyle kolay kolay bulamayacağınız bir yerinden indirime koymuşlar. 2-3 ay öncesine kadar da Genel Yurtdışı sitesinde de yoktu Türkçe bu sürüm, ancak ekletebilmişler oraya da. Yani demem o ki, normal bir yazılıma ben uğraşıp komple çeviri yapsaydım bana para verirlerdi aman kardeşim eline sağlık gel devam edelim beraber çalışalım teklifi yaparlardı, bu arkadaşlar ellerinin tersiyle itiyorlar bunu, üstelik kendileri de 6 ayda bitiremiyorlar aynı işi. Bizim para mara talebimiz yoktu hiçbir dönem, zaten onlarca yazılımı çevirmeye çalışıyoruz boş zamanlarımızda amatör olarak. İstemiştik ki çok beğendiğimiz ve tavsiye ettiğimiz bu yazılım Türk yapımı olsun biraz daha, istedik ki her arkadaşımız kullansın, hatta ortak çalışma yapalım bunu daha da güzelleştirelim ve yerelleştirelim demiştik. Demiştik ama kime demişiz eh işte yani.
Bakınız bu kadar açık yüreklilikle ve samimiyetle bir yazı yazdım, başka bir firma hakkında yazsaydım direktman çalışanı felan değil başındaki en yetkilisi çıkar arkadaşım durum böyleyken böyle, şunları yaptık Türkiye kullanıcıları için, şu reklamları hazırladık, şöyle iyileştirmeleri yaptık, böyle şeyler düşünüyoruz deyip vizyonları hakkında bilgi verirdi gerekirse biz kullanıcıyı önemsiyoruz, fiyat hakkında da elimizden geleni yapacağız diye arz ederdi. Görün bakın hiçbir yetkili bir yanıt yazmayacak bu mesajlarımıza da.
Hani bir program sitesi yöneticisi olarak arada çok kızıyorum Türk kaynaklı iş yapan gruplarımıza ama, çok da haksız sayılmadığımı düşünüyorum efendim, yorum sizin, saygılarımla...
Çok çok haklısınız.
''Kaspersky TR adamı çarpıyor'' diye başlık atılılıyor.
Ne arayan ..ne de soran var. ama....
''Sitesinden'' 10-15 ytl farkla satışa devam.!!!!
Bu arada kdv ...gümrük vergisi filan diyen arkadaşlar...yazılımsal ürünlerde bu tür eklentiler kalktı. TR de satıcıysan ,Kaspersky 'den yukarı fiyat veremezsin !!! Nereye ne ödersen öde!!! Vatandaş enayi mi?? Giriş kodu alıp işi bitiriyor!!! Neden 10-15 ytl fazla ödesin.
Arkadaşlar sitesinden alırsan size hemen bir key ve download linki yollarlar kullanmaya başlarsınız. CD talep edersenizde onlar size kargo ile yollarlar. Ama kargo onlaramı ait bizemi bilemem. Bazı Linux dağıtımlarınıda kargoda kendilerine ait ücretsiz olmasına rağmen. Ama bir distribütör firmanın getirmiş olduğu herşey bu yazılımda dahil, illaki belli bir oranda vergiye tabidir. Kimse kimseye bedava ekmek yedirmez. Virüs taramasında 2007 yılında Kaspersky başarı oranlamasında 2. veya 3. olmuştur hep. 1 inci firma ise tarama motorunu Kaspersky nin yapmış olduğu ( ki bu çok komik bence ) başka bir yazılımdır( MicroWorld.eScan.Pro & Corp.v8.0.671.1). Sonra AOL tarafından 1 senelik ücretsiz lisansla dağıtılan ve Kaspersky tarafından yazılmış olan AOL Active virus Shield programı var. Bunuda kullanabilisiniz.
Sniper27Arkadaşlar sitesinden alırsan size hemen bir key ve download linki yollarlar kullanmaya başlarsınız. CD talep edersenizde onlar size kargo ile yollarlar. Ama kargo onlaramı ait bizemi bilemem. Bazı Linux dağıtımlarınıda kargoda kendilerine ait ücretsiz olmasına rağmen. Ama bir distribütör firmanın getirmiş olduğu herşey bu yazılımda dahil, illaki belli bir oranda vergiye tabidir. Kimse kimseye bedava ekmek yedirmez. Virüs taramasında 2007 yılında Kaspersky başarı oranlamasında 2. veya 3. olmuştur hep. 1 inci firma ise tarama motorunu Kaspersky nin yapmış olduğu ( ki bu çok komik bence ) başka bir yazılımdır( MicroWorld.eScan.Pro & Corp.v8.0.671.1). Sonra AOL tarafından 1 senelik ücretsiz lisansla dağıtılan ve Kaspersky tarafından yazılmış olan AOL Active virus Shield programı var. Bunuda kullanabilisiniz.Genelde kargo ücretleri alıcıya ait olur. Ama göndericiye ait de olabilir burada.
Güvenilir kaynakların yapmadığı testlerde, hatta bazen dünyaca ünlü dergilerin testlerinde bile para her kapıyı açabiliyor. Ne yazık ki(Bu cümlelerin CHIP ile alakası yoktur. Tek dünyaca ünlü dergi CHIP değil).