Kaspersky virüsü bilgisayarı yeniden başlatıyor

the_fox
20-04-2009, 11:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

arkadaşlar bilgisayarımda kaspersky 7.0 internet security kullanıyorum gayet de memnunum ama bir vürüs bulaştı bilgisayarı açtığımda kaspersky açılırken bilgisayar mavi ekran vererek yeniden başlatıyor, bilgisayar açılırken görev yöneticisinde işlemlerden avp.exe yi işlemi sonlandır dedğimde bilgisayar çalışmaya devam edior ama kısa süre sonra kaspersky kapalı olduğu halde 2 tane avp.exe işlemlerde gözüküyor işlemi sonlandır diyorum hemen yeniden çıkıyor bu sorunu nasıl çözebilirim yardımcı olurmusunuz.

Banned
20-04-2009, 12:22   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj

Bilgisayrı açtıktan sonra kaspersky nin setup(kurulum) dosyasını çalıştırmanızı öneririm. Böylece kaspersky da hata varsa (repair seçeneğinden)sorun düzletilecektir, veya kaldırıp tekrar kurabilirsiniz. Yada kaspersky 8 sürümü kurabilirsiniz. Ayrıca sürekli tek bir yazılıma bağlı kalmayıp birkaç günlüğüne olsada mevcut olanı kaldırıp norton, panda, terend micro (ilk aklıma gelenler) gibi kendni kanıtlamış yazılımları kurup onlarıda kullanıp onları güncellleme yaptıktan sonra tam sistem taraması yapmak, olmadı en azından online tarama sayfalarına ulaşıp tarama yaptırmak  en güzeli.

Genelde yanıldığımız ve en tehlikeli korunma açığı netten gelenler değil bizim elimizle faaliyete geçenlerdir. Direk netten gelenlerin tamamına yakınını virüs koruma programları yakalayabilmektedir. Oysa bizzat program klığına girmiş zararlı kodlar, içeriği bilinmeyen yazılımlar en önemli zararlı içerik sebebledir. Kuduklarınıza, indirdiklerinize, sistem uyarıarına dikkat edin, hemen hr şeye atlamayın.

turhill
20-04-2009, 13:53   |  #3  
turhill avatarı
Yıllanmış Üye
227 mesaj

Arkadaşım tahminimce ya trial reset tarzı bir yazılımın kurbanısın veya paht tarzı bir tolbar tarzı zararlıya yakalanmışsın.Yapacağın şey şu.(işletim sisteminizi bilmiyorum fakt net bir çözüm getirebilir.) bilgisayarınızdan network bağlantınızı kabloyu çıkararak kesin.ve güvenli modda bilgisayarı açarak dirkt kaspersky onarma oluyorsa onarma yapn onarma olmuyorsa yeniden kurun.ve güncelleme yapmadan tam bir tarama yapın.ve ayarlardan girerek otomatik temizle temizlenmiyorsa sil seçeneğini seçin.ve taramaya devam edin.

Şayet virüsleri temizledikten sonra bilgisayarın SİSTEM GERİ YÜKLEME bölümünden tamamen tüm ppartlarda dahil hepsini kapatın.Kapalı haldeyken register temizleme yazılımıyla güzelce resigteri de temizleyin.

(Not: Bu virüs işlerinde her zaman bulaşma ve temizlenmeden sonra muhakkak sistem geri yükleme noktalarını kapatıp açarak resetleyin.bazı solucanlar yeniden bu sistemi kullanarak aktif olabilir.)

iyi günler kolay gelsin.

the_fox
20-04-2009, 22:56   |  #4  
OP Taze Üye
2 mesaj

arkadaşlar ilginize teşekkür ederim ama galiba format atıcam işletim sstemi xp güvenli kipte kaspersky hiç açılmıyor galiba virüs orada da aktif ekrana bi uyarı çıkıyor saniye bttiğinde bilgisayarınız yeniden başlatılacaktır diyor, her virüsü ve trojanı bir program bulamıyor ama bi tane seçmek zorundayız. Kaspersky genel olarak bakıldığında en iyilerden bitanesi ilgi ve alakanız için tekrar teşekkür ederim

mk1
20-04-2009, 23:17   |  #5  
Yıllanmış Üye
481 mesaj

kasper 7 yi kaldır bence başka bi av kur yada kasperi 8 veya 9 a güncellemelisin

her_dagim
20-04-2009, 23:27   |  #6  
Taze Üye
6 mesaj

kaspersky ın 7 sürümde bu tür hatalara bende yakalandım öncelikle şu mesajı verim bütün yollar bittiyse format atınız bilgisayarınıza format atmak bi marifet deil

kasperı bilgisayarımızdan güvenli kipte kaldırın aynı sorunu yaşıyacağınızı zannetmiyorum ama sorun yaşarsanız ag desteğiyle güvenli kipte başlatın eset gibi norton gibi sitelerde online tarama vardı orda bi taratın sorunu bulacaksınızdır .oda olmadı xp yi onarın oda olmadıysa format ellerinizden öper:)