Kaspersky X açık ağ bağlantısı ve firefox problemi

trackman01
22-10-2010, 03:10   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
32 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Selam,

Kaspersky ı kapatmak istediğim bir durum oluştuğunda, kaspersky dan çıkış yapacağım zaman bana "X sayıda açık ağ bağlantısı bulunuyor, kapanırsa sorun oluşabilir" gibi bir uyarı veriyor.
Evet deyip, çıktığımda, tekrar kaspersky ı açıyorum ve bu kez koruma bileşenlerinin hiç birisi çalışmıyor şeklinde oluyor, kaspersky devre dışı kalıyor.

görev yöneticisine baktığımda 2 tane avp.exe (kaspersky.exe) çalışıyor. birini sonlandırabilirken diğerini sonlandıramıyorsunuz "erişim engellendi görev yapılamadı" diyor.

Bu durumu oluşturan sebep ise; Firefox kullanıyorum, firefoxu hiç kapatmadan nette sekmeler içinde kaybolup giderken, özellikle büyük boyutlu ve fazla sayıda resim görüntülediğimde ortaya çıkıyor, ve flash videoların yüklenirken, bi taraftan da izletebilmesi özelliğini deaktivite ediyor. Videolar kopmle yükleniyor sonra izletiyor. Bu esnada firefox durum çubuğunda "bitti" şeklinde bekliyor. Ondan sonra bende farkediyorum yine kaspersky de bir problem oluştuğunu.. 


Kaspersky dan çık diyorum, x sayıda (bazen 30 küsur bazen 50 küsur) açık ağ bağlantısı bulunuyor diyor.  Çıkınca görev yöneticisinde çıkıtğım halde çalışmakta ve sonlandırılamayan bir adet daha avp.exe bulunuyor. Ve kaspersky ı tekrar açsam da koruma bileşenleri çalışmıyor. Ama videoları izletiyor izleyebiliyorum.   Ancak makinayı resetlersem sorun düzeliyor.

Sorun oluştuğunda, 50 küsur açık bğlantısı var dediğinde, hiç bişey yapmadan, ve kaspersky dan çıkmadan ağ bağlantımı devre dışı bırakıp tekrar çık dediğimde, bu kez 1 açık ağ bağlatısı bulunuyor diyor. yine problem çıkartıyor. İnterneti tek kendim kullanıyorum, sebebini bir türlü bulamadım.