YÖK Genel Kurulunun aldığı karara göre meslek lisesi mezunlarına tanınan ek katsayı uygulaması kaldırıldı ne dersiniz arkadaşlar sizce bu iyi mi yoksa kötü mü olur ya da bu karar yürürlüğe girer mi herhangi bir veto yemeden!
Katsayı uygulaması gerçekten kalkacak mı?
- 1
- 2
yha aslında keşke kalkmasaydı=)nede olsa bi rakip azalıyordu ama gerçekten sevindim bu habere çevremde o kadar bu katsayıdan zarar gören olmuştuki amcam düz lisede olsaydı tıpa giderdi ama meslek liseli olduu için bilgisayar öğretmenliğine gitti anca sevindim milli eğitim ve yök düzeliyor gibi=)
Artık bunun geri dönüşü yok tabik ide uygulanıcak =) Açıkçası bunu meslek liselerine yapılmış bir iyilik olarak düşünmüyoru iyi olmadı demiyorum bunun esas amacı imam hatiplerin yolunu açmaktı ve böylelikler meslek liselerininde yolu açılmış oldu. Biraz geç bi karar olsada umarım işleyişi güzel olur..
Katsayı uygulaması kalkmıştır. Gazetede okudum.
bence kalkmasın.meslek lıselılerın onu zaten acık .yatay gecıs hakları var .okul bıtınce ıslerı dırek hazır ama duz lıselılerde boylemı.okuyo sınavlara gırıo anca oyle ıs sahıbı oluo.bence daha fazla hak vermeye gerek yok eger verılıyosa zaten dıger lıselılerın gırmesı bıle zor.artık dahada zor olur
bence kalkmasın.meslek lıselılerın onu zaten acık .yatay gecıs hakları var .okul bıtınce ıslerı dırek hazır ama duz lıselılerde boylemı.okuyo sınavlara gırıo anca oyle ıs sahıbı oluo.bence daha fazla hak vermeye gerek yok eger verılıyosa zaten dıger lıselılerın gırmesı bıle zor.artık dahada zor
Kardesim gercekten bilerek mi yorum yapiyorsun yoksa kulaktan dolmami?Ben teknik lise okuyup o kadar yuksek bir puan almama ragmen ancak makina ogretmenligine gidebilmistim,eger katsayi olmasa idi Marmara Muh. puanim rahatlikla tutarken.Simdi muhendislik icin gavur memleketlerinde surunuyoruz.Senin soyledigin yatay gecis isleri pratikde o kadarda kolay olmuyor!Not: bir daha iyi arastir iyi ogren ve ogrendiklerini dogru sekilde basklariyla paylas.
bende kalktı diye duymuştum
Katsayı uygulamasının kalktığını ben de duydum. Ama o zaman kendi alanlarında okul seçince neden ek puan alıyorlar. Saçma gibi...
4 sene önce düz liseyi seçmemin hiç bi anlamı kalmadı.Eşitlik geldi diyorlar ama meslek liselerinde kendi bölümlerini seçenlere ek puan veriliyor.Ne eşitlik
Eskidende şimdide meslek liselerinde kendi bölümlerini tercih edenlerin katsayı olarak bir dezavantajı yok.Siz eger kendi bölümünüzü seçmişseniz katsayıdan yakınmamanız lazım.Ha eger meslek lisesinde okudugunuz bölümden farklı bölüm seçtiyseniz neden meslek lisesine girdiniz?Zorla degil bu işler.Madem ki universitede farklı bölüm seçicektiniz direk düz liseye gitseydiniz!Biraz objektif bakmanızı öneriyorum.Meslek lisesin puanları yetip universite için düz liseye gidenler şimdi magdur olmuş olmuyor mu?Belki ben meslek lisesine gidip irdigim bölümü sevicektim ve universitede o bölümü seçerek avantaj olarak puan da elde edicektim.Ama Şimdi bana saglanmayan bu seçenegi bundan sonra herkes seçebilecek.Peki soruyorum ben şimdi magdur duruma düşmüş olmuyor muyum?
Kardesim gercekten bilerek mi yorum yapiyorsun yoksa kulaktan dolmami?Ben teknik lise okuyup o kadar yuksek bir puan almama ragmen ancak makina ogretmenligine gidebilmistim,eger katsayi olmasa idi Marmara Muh. puanim rahatlikla tutarken.Simdi muhendislik icin gavur memleketlerinde surunuyoruz.Senin soyledigin yatay gecis isleri pratikde o kadarda kolay olmuyor!Not: bir daha iyi arastir iyi ogren ve ogrendiklerini dogru sekilde basklariyla paylas.
Not: İmamhatip liselerinin önünü açmaya yönelik oldugu yazılan bütün yorumlarada katılıyorum..
o zmn fen liselerinde de tıpa mühendisliğe fen alanları için ek puan verilsin anadolu liselerinde de hukuk işletim vb .tm ci gruba hitap eden bölümleri çin ek puan verilsin....arkadaşım ticaret meslek lisesi ni bitiren bir adam muhasebecinin yanında gider çalışır... sonuçta orda meslek eğitimi veriyorlar ama fen lisesini bitirem bir adam gidip bi mühendisin , çıraklığını yapabilir mi...haklısınız ilk başta haksızlık gibi görünoyor ama bilakis kendi bölümlerine giderlerse düz liselilerin önü açılmaz mı?
sizin şu imamahatiplerle zorunuz ne ? onlar bu memleketin insanı değil mi uzaydan mı geldi . vergisini verir , askerliğini yapar , üniversiteye gelince hoooop imam hatipliysen bu kadar yeter fazla okuma.
biz bu katsayı engeli yüzünden neler çektik olan bizlere oldu. şimdi belli olacak asıl kim başarılı kim tembel . madem kendinize güveniyorsanız şimdi gösterin zekanızı . yok şunun puanı kesilsin bunun ki kırılsın. eee düz liseli üniversite okuyacakmış oh ne ala memleket.
arkadaşım ticaret meslek lisesi ni bitiren bir adam muhasebecinin yanında gider çalışır... sonuçta orda meslek eğitimi veriyorlar ama fen lisesini bitirem bir adam gidip bi mühendisin , çıraklığını yapabilir mi...işte meslek lisesini bitirdiğin gidip iş yapalbilir ama fen lisesini anadolu lisesini bitirip gidip iş yapamaz onun için niye ek puan veriyorlar yinede onlara o zmn biz boş yere burda mal mal çalışıyoruz fen lisesini bitirmek için gidelim meslek lisesine sonra meslek yüksekokul bitirelim fazla para kazanmassak gidelim üniversiteye gidelim başka bi bölüme bu haksızlık değilmi meslek lisesindeisen 2 farklı tercihin var ama düz,fen,anadolu lisesindeysek tek şans bu haksızlık değilmi?haklısınız ilk başta haksızlık gibi görünoyor ama bilakis kendi bölümlerine giderlerse düz liselilerin önü açılmaz mı?
Bencede katsayının kaldırılması çok iyi olmuş haksızlık yapılıyordu
katsayı yı biri anlatabilrmi tam bilmiyorumda
O da ayrı bir konu aslında onuda kaldırsalardı iyi olurdu böylece tüm alanlarda tam bir eşitlik gelirdi meslek lisesini okuyanlarda illa kendi bölümümü seçeceğim diye stress yapmazdı
Peki şimdi ekpuan haksızlığı ne olacak? :)
katsayı yı biri anlatabilrmi tamMeslek liseliler alanlarıyla ilgili bölümleri tercih ettikleri zaman ağırlıklı orta öğretim başarı puanları 0,2 ve 0,8 katsayılarıyla çarpılarak öss puanlarına eklenir.
Birde ek puan vardır bu da gene okuduğun alana göre tercih yapınca okuldan aldığın puandır bunun katsayıyla alakası bulunmamaktadır.Son Düzenleme: Kylie ~ 23 Temmuz 2009 01:44
ek puan haksızlık değil. gerekli.
öğretmen liselerini bitirip eğitim fakültesine girenle düz lise bitirip eğitim fakültesi bitiren arasında bir ayrım olması lazım. ya bazı derslerden muaf tutulacaklar ya da ek puan verilecek.
tabiri caizse öğretmen lisesini bitiren kalifiye eleman oluyor. ve bu üniversiteye girişte gözetilmeli.
ek puan haksızlık değil. gerekli.
öğretmen liselerini bitirip eğitim fakültesine girenle düz lise bitirip eğitim fakültesi bitiren arasında bir ayrım olması lazım. ya bazı derslerden muaf tutulacaklar ya da ek puan verilecek.
tabiri caizse öğretmen lisesini bitiren kalifiye eleman oluyor. ve bu üniversiteye girişte gözetilmeli.
O zaman neden meslek liselerini bitirmeyenlerin girebilecekleri yerler kısıtlanıyor? Daha doğrusu neden meslek liseleri herkesle aynı avantaja sahip olup, hatta bazı bölümlerde daha da avantajlı oluyor? Aynı şey değil mi? Bence tamamen aynı...
eski sistemde bir meslek liselinin girebileceği alan kendi bölümüyle sınırlandırılmıştı. oysaki şimdiki sistemde okudukları bölümler avantaj sağlıyor. kat sayıları bilmiyorum. ama eski sistemde bir meslek liseli başka bir bölüm tercih ettiğinde 50~60 puan kaybı vardı. şimdi ki sisteme göreyse kendi bölümünü seçtiğinde elde edeceği avantaj max 24 puan. katsayılar değişti mi bilmiyorum ama benim girdiğim zaman böyleydi. birinci fark burda. diğer sayacağım farklarda bu farkın türevleri olacağından saymıyorum.
- 1
- 2