Arkadaşlar bu program chip cd'de bedava diye geçiyor. yükledim ama aradan 1 ay geçtiklen sonra lisansımın bittiğini söylüyor. Aga hani bu bedavaydı. Şimdi napcam?
Kav Chip edition 4.0
Bu forum kilitli bir forumdur. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez. Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.sen chip editionu yüklediğinden emin misin?
belki de key dosyasının tarihi bir aylıktır her ay gelin cdlerden yeni key dosyalarını yükle olsun.
zaten lite edition sadece tarama yapıyo bir işe yaramaz bunun yerine yükle antivir'i olsun bitsin
[url][/url]www.freeav.com
avast da güzel diyorlar
[url][/url]www.avast.com
Abicim dediğinin yaptım ve antivir6.0'i yükledim. (İnternetten değil bu ay chip verdi) taratmaya başladım. Dos ekranı çıktı. c:/windows/userconfig9x.dll de Worm/NetSky.P.2 virüsünü buldu!
Seçeneklere baktım Delete, Rename, Move, Deny access, Allow access(dangerous). seçenekleri birbirinden garip. Delete desem eminim windows çökücek, demesem gene çökücek. Allahım format atmak istemiyorum!
ŞİMDİ BEN NE YAPICAM?
Zaten bilgisayara virüs bulaştıktan sonra pek bir şansın kalmıyor. Bir dosya virüs tarafından bozuldu mu, tekrar geri getirilemiyor ki. "Antivir" de repair seçeneği var ancak o da bir mertebedeki dosyaları onarabiliyor, diğerlerini ise silmek kaçınılmaz oluyor, bu da çoğunlukla windows'un kafayı yemesine neden oluyor.
Uzun lafın kısası Yaşar oğlan der ki:
Var sen yedekleyesin önemli dosyalarını bir başka mekâna,
ben bilmem Cd'ye mi çekesin, yok başka partisyona,
Taratıp Antivir'e, bulasın da haddini bildiresin virüs denen mel'una,
Taharretten (temizlik) sonra "Merhaba" diyesin yeni Windows'a,
Bundan sonra eksik etmeyesin, Antivir'i bırak arka plana,
Her daim sakınsın, uzak tutsun bilgisayarını şerr-i virüs-ü programa
Garip Yaşar, için çeker, nasihat eder,
Desen; sen bilmen, kelin ilacı olsa başına sürer,
Amma Yaşar ister ki cemaat-ı chip'e faidesi dokunsun,
Nasihat benden, itimat sizden olsun.
Büyüksün be Yaşar Oğlan! Sen bu bilgisayar köşelerinde sürünüyorsun. Kendinmi yazdın, biyerdenmi buldun bilmem, ama süper.
Yardımcı olan tüm arkadaşlara çok teşekkür ederim. Bilgisayarıma son günlerin en bilinen virüsü NetSky'ın "P" versiyonu girmiş. Bios'a veya anakarta hasar gelebilir şüphesiyle pc'mi emin ellere format attırdım. ancak sonradan boşuna para verdiğimi anladım, çünki onlarda sadece format atmışlar! bunu bende yapardım ama neyse. tüm verileimide kurtardım. Kıralındanda bi antivirüs programı yükledim.
Şimdi virüsler spyware'lar dialer'lar gelin bakalım! (yok yok şaka yaptım :p)