Kavun genellikle yaz aylarında yetişir. Kavunun tamamen olgunlaştığını tatlı aromasından ve kanarlarındaki yumuşaklığından anlarız. Kavunun çok naif bir kokusu vardır. İçinde yumuşak ve beyaz çekirdekleri olan kavun, yassı ve genelde sarı ve yeşil renklerdedir.
Kavunun naif kokusu ve hoş tadı yanında sağlık açısından da birçok faydası vardır. İçerdiği yüksek derecede vitamin ve besinler yardımıyla sağlıklı bir yaşam için katkı sağar. Kavun A, B ve C vitaminleri açısından çok zengindir. Bunun dışında bol miktardaB vitaminikompleksi içerir B1 ( tiamin), B3 (niasin), B5 (pantetokin asit) ve B6 (pridoksin) içermektedir. Bunlara ek olarak E ve K vitaminlerini de içermektedir.
Kaynak: https://www.faydalarizararlari.com/kavunun-faydalari/
Son Düzenleme: Bilgifaydasağlar ~ 10 Mart 2018 21:47 Neden: