kayıp dosya

HPQ-User
05-09-2007, 10:50   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

zeynepece sormuş:
Benim bilgisayarım çöktü. Verilerimi kurtarmak istiyorum bazı programlar indirdim dosyaları görüyorum ama nasıl indireceğimi (nasıl kurtaracağımı bilmiyorumbilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:

Merhaba bilgisayardan pek anlamam ama anlatmaya çalışayım:) Windows xp yüklü,  bilgisayarımda başka da bilmiyorum....

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1)

Borga-x
05-09-2007, 10:56   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

C surucusunde bılgılerın varsa başka bır bilgisayara bağlayıp c surundekı bılgılerı kurtarıp kendı makınanda format atıp sıfır sıstem kurarsan bılgılerıne hıcbır sey olmaz.
Eger özel bılgılerın D surucunde ıse (C surucunde Xp oldugunu varsayarsak) bılgılerıne hıcbır sey olmaz c surucune dırekt XP kurarsan D surucundekı bılgılere erısebılırsın....

Bahsettıgın olayı bırde soyle anladım. HDD verıleri sildin ve sen o sildigin verilere ulaşmak istiyorsun bunun ıcın HDD recovery programları mevcuttur. Handy recovery, recuva,  Stellar Phoenix FAT & NTFS - Data Recovery Software 2.1 adlı programlar işini görür. Mesela C surucunde bilgilerini kurtarmak ıstıyorsun, bu programlardan birini yukle ve c surucunu tarattır. Sana silinen dosyaları gosterecektır(tabı ustlerıne herhangı bır sey yazdırmadıysan).Daha sonra d surucun varsa bu kurtarmak ıstedıgın dosyaları Recovery programları sayesınde d surucune aktarıp bılgılerını kurtarabılırsın.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 05 Eylül 2007 11:02
zeynepdilek
06-09-2007, 14:59   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

Merhaba verdiğiniz bilgiler için teşekkürler evet bende ikincisi oldu bilgisayarım gitti yeniden yükledim ve şimdi kayıp dosyave resimlerimi bulamıyorum iyi bir recovery programı biliyorsanız bana önerip zahmet olmazsa (pek anlamadığımdan bu konulardan) bana nasıl kullanacağımı öğretirseniz çok memnun olurum ilginize tekrar teşekkürler

Borga-x
06-09-2007, 15:29   |  #4  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Madem ıkıncısı oldu sana yazdıgım yazıda sana bır ıkı program önerdim.Bunları sistemine indir ve kur.Bu arada bilgleri kurtarmak ıstedıgın hdd fazla bır sey yazdırma yoksa eski verileri kurtarmak zorlasıyor.Kullanmak cok basıt. Programı kurduktan sonra programda taranmasını ıstedıgın klasor veya komple C (örnek olarak söyledim bu D'de olabılır) surucusunu seçersin ve taramaya başlarsın.Daha sonra bulunan dosyaları nereye kopyalaman gerektigini belirten bir pencere cıkar buraya da kurtarma yaptıgın HDD seçme varsa elinde ikinci bir HDD veya C surucusu dısında bır yere kopyalamasını belirttikten sonra program senın seçtıgın dosyaları veya hepsını belirttiğin yere kopyalar...

Son Düzenleme: Borga-x ~ 06 Eylül 2007 15:31
Kapalı Hesap (53751)
07-09-2007, 13:33   |  #5  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
3,036 mesaj

Borga-x'e ek olarak O&O Format Recovery programını öneririm son derece harika bir yazılımdır işinize yarayacağına garanti veririm