Kayıp iPhone'da 2. raund geldi!

CHIP Online
05-05-2010, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kayıp iPhone'u ele geçiren ve haberini yapan Gizmodo, baskından sonra harekete geçti...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/kayi ... nd-geldi_19850.html

Resimlerle: Yeni iPhone'u parça parça ettiler!

Apple ne kadar saklamaya çalışırsa çalışsın, yeni nesil iPhone hepinizin hatırlayacağı gibi internete sızmıştı. Gizmodo'nun son derece detaylı bir şekilde incelediği kayıp iPhone ile ilgili asıl şok ise daha sonradan haberi yapan editör Jason Chen'in evine yapılan polis baskını ile yaşandı.

Baskında Chen'in bilgisayarına el konuldu ama daha ilk günden Gizmodo bu muamelenin hatalı olduğunu iddia ediyordu. Şimdi ise Gizmodo değil, avukatları söz aldılar ve yapılan baskının usulü hakkında çok ilginç iddialar ortaya attılar.

Gizmodo'nun avukatlarına göre polisin Chen'e ait hiçbir şeye el koyma hakkı yoktu. Yanlarında getirdikleri resmi arama belgesi değil, sadece bir tanık celbiydi. Bu durumda Chen'in bilgisayarını veya herhangi bilgi vermek bir yana, daveti bile reddetme hakkı bulunuyordu.

Şimdi ise işler son derece karıştı. Bir basın kuruluşu ile sözleşmesi olması nedeniyle sıradan bir blog yazarı değil, bir basın mensubu olan Chen'in evine, Chen evde olmadığı sırada kapıyı kırarak giren polis, avukatların iddiasına göre yetkilerinin ötesinde davranışlarda bulundu ve usulsüz şekilde toplanan deliller artık kullanılamaz çünkü delilerin güvenilirliği kalmadı.

Konuyla ilgili olarak California polis departmanı veya adli kurumlar henüz bir yorumda bulunmadılar.


Tüm konu: Kayıp iPhone'da 2. raund geldi!

İzleyin: Yeni iPhone: Galiba bu sefer gerçek!

Resimlerle: Yeni iPhone'u parça parça ettiler!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce kayıp iPhone baskınının arkasında kim var?