Kayseri'de 200 Polis Kayıp 3 Çocuğu Arıyor
[URL=http://img19.imageshack.us/i/224629.jpg/][/URL]
KAYSERİ'nin Talas İlçesi'nde, bayramın ikinci günü olan geçen pazartesi sabahı şeker topmaya çıkan ve bir daha kendilerinden haber alınamayan 2'si kardeş 3 çocuktan 5'inci günde de herhangi bir iz yok.
25/09/2009 - 18:50
Kayıp çocuklar 8 yaşındaki Ahmet Tuna Tekin, 7 yaşındaki Dilruba Tekin kardeşler ile komşularının kızları 10 yaşındaki Türkan Ay'ın anne- babalarının gözüne 5 gündür uyku girmedi. Kayseri Emniyet Müdürü Akif Akkale, “Bize ve ailelere çok ihbar geliyor ama şu ana kadar doğru çıkan olmadı” dedi. 800 polis halen çocukları arama çalışmasını sürdürüyor
Ahmet Tuna Tekin ve kardeşi Dilruba Tekin ve komşularının kızı Türkan Ay, bayramın 2'nci günü şeker toplamaya çıktıkları Yenidoğan Mahallesi Hunat Sokağı'ndaki evlerine evlerine bir daha dönmedi. Kayıp 3 çocuğu bulmak için polis ve jandarma, Sivil Savunma ve AKUT'un yanısıra, tüm ilçe halkının aramlaları sürüyor. Tekin ve Ay aileleri, iyi bir haber bekliyor. Ailelerin evlerine , onlarca da asılsız ihbar telefonu geliyor. Ahmet ve Dilruba'nın annesi Leyla Tekin, çocukların gelmesini umutla beklediklerini belirterek, “Bilen, gören ne olur, bize bildirsin. Okula başlayacakları gün bizim matem gününüz oldu. Söyleyecek bir şey bulamıyorum. Gelen ihbarlar da yanlış çıkıyor. Çok fazla asılsız ihbar geliyor. Herkes arıyor çocukları ama bir sonuç elde edemedik” dedi.
‘KARAMÜRSEL'DE GÖRÜLDÜLER’ İHBARI
Türkan Ay'ın annesi Özlem Ay ise çok fazla asılsız ihbar geldiğini belirterek, “Biri aradı, ‘İzmit Karamürsel'de sizin çocuğunuza benzeyen bir çocuk gördük’ dedi. Ama yanlış ihbar çıktı. Allah rızası için gören insanlardan ihbar bekliyoruz. Buradan Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza sesleniyorum. Bize yardım etsinler. Elinde tutan ya da yerini bilen insanlar yerlerini söyleyerek bize bayram yaşatsınlar. Allah onlara merhamet versin. Çocukları elinde tutan da bu kadar ilgiye dayanamayıp, çocukları bırakacak” dedi.
Türkan Ay'la aynı adı taşıyan babaannesi 54 yaşındaki Türkan Ay ise ağlayarak, “Allah rızası için çocukları gören varsa bize bir haber versin” diye konuştu.
‘İHBARLARI TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİYORUZ’
Kayseri Emniyet Müdürü Arif Akkale, çocukların bulunmasını umutla beklediklerini belirtek, “Kamuoyu ve medya ile paylaşmadığımız konularda olmak üzere, birçok konuda, çok yönlü araştırma ve soruşturmamız sürüyor. Şu ana kadar gerek polis olarak bize, gerekse ailelere çok sayıda ihbar geliyor. Ancak, şu ana kadar ciddi bir ihbar olmadı. Buna rağmen tüm ihbarların üzerinde durup, titizlilikle araştırıyoruz. Çocukları kayboldukları gün siyah bir otomobilin takip ettiği iddiasına gelince, kimi beyaz dediği, kimi gri dedi, bu konuda da somut bir bilgi yok” dedi.
Kayseri Acıbadem Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Akbeyaz, kaybolan çocukların mağara , kovuk ve vadide kaybolmuş olmaları halinde, yanlarındaki şekerleri yiyip hayatta kalabileceklerine dikkati çekti. Akbeyaz, “Çocuklar yanlarındaki şekerleri yiyip, rahatlıkla hayatta kalabilir. Hele hele bir de su kaynağına ulaşmışlarsa, sağlık oçasından sorunları olmaz” dedi.
DERİN VADİ MAĞARA VE KOVUKLAR VAR
Öte yandan, bölgeyi iyi tanıyan bazı yaşlı kişiler, çocukların oturduğu Yenidoğan Mahallesi'nin hemen yanında ve alt taraflarında çok sayıda kovuk, mağara ve Talas İlçesi'nden Mimarsinan, Tavlusun, Gesi gibi mahallelere uzanan Derevenk Vadisi olduğuna dikketi çekerek, “Çocuklar, ellerindeki şekerlerle buraya kadar inip, daha sonra hava kararınca bir mağara veya kovuka saklanmış olabilirler” diye değerlendirmede bulundu. Sivil Savunma ve AKUT'a bağlı ekiplerin de son 3 gündür bu bölgedeki mağara ve kovuklarda arama çalışması yaptığı belirlendi.
Görenler ihbar etsin.
Kayıp Üç çocuk
şerefsizler bugün vatan gazetesinde yazıyorda 1 yıldamı ne 1500 e yakın çocuk kaybolmuş en çoğuda izmirde ben bunalrın fuhuş veya organ mafyası olduğunu düşünüyorum geçen sene balçova kipa ya dadanmışlardı 1 haftada 5 çocuk kaybolmuştu sonra allaha şükür yakalanmışlardı ama çocukları kaybettik bu şerefsizleri idam etceksin başka yol yok kipada 21 yaşındaki genç kızın yanına 75 yaşındaki kadın geliyo kızıma hediye alcam diyo parfüm nasıl diyo kzı koklar koklamaz bayılıyo sonra yaygara tabi dışarda onlara bağlı bir taksi hemen alıp gidiyo kız sonra fuhuşa zorlanmış allahtan ozamanki hüseyin çapkın izmir emniyet müdürmüz durumu çözmüştü ben belediyede staj yaparken mobese için polisler geliyodu orda
duydum bize dedikleri yaşlı olsun genç olsun tek başınızayken tanımadığınız kimseyle öyle muhabbet etmeyin parfümmüş fala hepsi hikaye arkdaşalr sizde dikkatli olun tanıdığınız herkese anlatın allah korusun insanın başına bi kere gelir