arkadaşlar sanırım bir virüs kaynaklı kayıt defterini ve görev yöneticisi açtığımda kısıtlamalar yöneticiniz tarafından iptal edildi yazısını alıyorum nod32 ile tarattım bir şey çıkmadı.Yardımlarını bekliyorumm acil
kayıt defteri,görev yöneticisi vb. çalışmıyor
Windows da çeşitli virusler ve wormlar tarafından regedit disable edilebilir. Registry’i açmak için çeşitli tools da mevcuttur. Regedit i bu toollar olmadan da açabiliriz.
Masaüstüne bir adet “txt” dosyası oluşturun.
Yani masaüstünde sağ tıklayıp “Yeni” “Metin Belgesi” diyoruz. Aşağıdaki yöntemler yardımcı olacaktır.
1- “Başlat”–> “Çalıştır” Aç Kutusuna
REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Policies\System /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0 /fdeğerini kopyalayıp ve “tamam” diyoruz.
2- Bu çözüm Windows XP Professional işletim sistemi olan arkadaşlarımız için geçerlidir.
“Başlat” > “Çalıştır” Kutusuna “gpedit.msc” yazın ve “tamam” diyoruz. Karşımıza Grup İlkesi geldi. İzleyeceğimiz yol şu:
“Kullanıcı Yapılandırması” > “Yönetim Şablonları” > “Sistem” > “Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle” seçeneği üzerine iki kere tıklayıp “yapılandırılmadı” seçeneğini etkinleştirip; “uygula”, “tamam” diyoruz.
Birinci işlemi Otomaik olarak yapmak için ekteki dosyayı indirip çalıştırabilirsiniz.
Regedit Açılmıyor Hatasını Gideren Dosya
Sorun:Görev Yöneticisini Açamıyorum ve
"Görev Yöneticisiyöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı." hatası alıyorum.
Çözüm 1
Masaüstüne bir adet "txt" dosyası oluşturun.Yani masaüstünde sağ tıklayıp
>"Yeni"
>>"Metin Belgesi" deyin.
Daha sonra bu metin belgesi içerisine aynen şunları kopyalayın.
"Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Mic rosoft\Windows\Curre ntVersion\Policies\System]
"DisableTaskMgr"=dword:0000000 0"
Kopyaladıktan sonra
"Dosya"
"Farklı Kaydet" deyin ve dosya adını "EnableTM" uzantısını da "reg" yapın ve
Masaüstünü göstererek "Kaydet" deyin.
Şimdi yapmanız gereken sadece bu reg dosyasına çift tıklayarak sorulan soruya evet demek.
çözüm 2
>"Başlat"
>>"Çalıştır"
>>>Aç Kutusuna "gpedit.msc" yazın ve "tamam deyin.
Karşımızda "Grup İlkesi" geldi.Şimdi sırasıyla şu yolu izliyoruz.
>"Kullanıcı Yapılandırması"
>>"Yönetim Şablonları"
>>>"Sistem"
>>>>"Ctrl+Alt+Delete" Seçenekleri" burada
>>>>>"Görev Yöneticisini Devre Kaldır" üzerine iki kere tıklayıp "devre dışı"
seçeneğini etkinleştirip "uygula" "tamam" diyoruz.
Buyrun bununda resmini koyuyorum.
Resimi büyültmek için tıklayın. Orjinal Boyut: 683x438[url=http://imageshack.us/]
[url=http://imageshack.us/][/url]