kayıt defteri,görev yöneticisi vb. çalışmıyor

suikastby
27-11-2010, 08:50   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
370 mesaj

arkadaşlar sanırım bir virüs kaynaklı kayıt defterini ve görev yöneticisi açtığımda kısıtlamalar yöneticiniz tarafından iptal edildi yazısını alıyorum nod32 ile tarattım bir şey çıkmadı.Yardımlarını bekliyorumm acil

salih_009
27-11-2010, 10:33   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Windows da çeşitli virusler ve wormlar tarafından regedit disable edilebilir. Registry’i açmak için çeşitli tools da mevcuttur. Regedit i  bu toollar olmadan da açabiliriz.
Masaüstüne bir adet “txt” dosyası oluşturun.

Yani masaüstünde sağ tıklayıp “Yeni” “Metin Belgesi” diyoruz. Aşağıdaki yöntemler yardımcı olacaktır.
1- “Başlat”–> “Çalıştır” Aç Kutusuna
REG add HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ Policies\System /v DisableRegistryTools /t REG_DWORD /d 0 /fdeğerini kopyalayıp ve “tamam” diyoruz.

2- Bu çözüm Windows XP Professional işletim sistemi olan arkadaşlarımız için geçerlidir.

“Başlat” > “Çalıştır” Kutusuna “gpedit.msc” yazın ve “tamam” diyoruz. Karşımıza Grup İlkesi geldi. İzleyeceğimiz yol şu:

“Kullanıcı Yapılandırması” > “Yönetim Şablonları” > “Sistem” > “Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle” seçeneği üzerine iki kere tıklayıp  “yapılandırılmadı” seçeneğini etkinleştirip; “uygula”, “tamam” diyoruz.
Birinci işlemi Otomaik olarak yapmak için ekteki dosyayı indirip çalıştırabilirsiniz.
Regedit Açılmıyor Hatasını Gideren Dosya

R.O.G
27-11-2010, 10:54   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
247 mesaj

Combofix kullanmayı denedin mi?