kayıt defteri hatası

iLLegaL_13
13-04-2009, 18:52   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
8 mesaj

Arkadaşlar şöyle bir durum var görev yönetici için genelde regedite girin diyorsunuzda.
Ben Regedite giremiyorum kayıt defteri düzenleme,yöneticiniz tarafından devreden çıkarılmış diyor..

Ayrıca Format atmama ragmen bir çözüm bulamadım aciLen bir çözüm bulmamız lazım bu virüs her ne ise win.rar ı bile çalıştırmıyor hatta virüs programlarının hiç birini açmama izin vermiyor avast kasper dahil ..

Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 20:35   |  #2  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Bilgisayarınızı güvenli kipte Combofixle taratın ya da Malwarebyte's Anti-Malware programını internetten indirip kumayı deneyin. Kurabilirseniz Quick Scan/çabuk tarama yaptırın. Sonucu tekrar yazın.

Fatih_ARMAĞAN
13-04-2009, 20:40   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Ek olarak;

linkteki programı indirip kurun ve update edin.
ve bu Scan button u ile bilgisayarınızı tarayın ve restart edin.

Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 20:42   |  #4  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Eğer bilgisayarınızın sorunsuz olduğu bir döneme ait sistem geri yükleme noktası varsa geri yüklemeyi de deneyebilirsiniz. (O tarihten bu yana yüklediğiniz programları kaybedeceğinizi unutmayın.)

Ayrıca, virüsler temizlense bile Görev Yöneticisi ve Kayıt Defterine erişim hala sağlanamıyor olabilir. Bunları elle düzeltmeniz gerekir.

Görev Yöneticisini tekrar açabilmek için;

Görev yöneticisi devre dışı ise;
1-Başlat/Çalıştır
gpedit.msc/
Kullanıcı Yapılandırması
Yönetim Şablonları
Sistem/Ctrl+alt+del seçeneklerinde görev yöneticisini devre dışı bırak seçeneği var bunu YAPILANDIRILMADI olarak ayarla sonun düzelecetir
Yada;

2-başlat çalıştırdan regedit yaz.

HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policiessystem
anahtarını açıp disabletaskmgr verisini 0 olarak değiştiriyoruz.
Yine düzelmez ise registry de f3 ile disabletaskmgr verilerini aratıp sil.sorun çözülür.

KAyıt Defteri için olan çözümü şimdi hatırlayamadım bilen arkadaşlar çıkacaktır.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 13 Nisan 2009 20:44
Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 20:59   |  #5  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Kayıt Defteri içinse;

Görev yöneticisi devre dışı ise;
1-Başlat/Çalıştır
gpedit.msc/
Kullanıcı Yapılandırması
Yönetim Şablonları
Sistem/Kayıt Defteri düzenleme araçlarına erişimi engelle yi devre dışı bırak yapın.

iLLegaL_13
13-04-2009, 21:22   |  #6  
OP Taze Üye
8 mesaj

Güvenli kipte çalıştıramıyorum her defasında tekrar başlatıyor ..

sakarboy verdigin program ile tarama yaptım trojenleri sildi sanırım ama gene aynı hatalar devam ediyor görev yöneticiside çalışmıyor, Kayıt defteride çalışmıyor ..

Banned
13-04-2009, 21:35   |  #7  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj
iLLegaL_13
Güvenli kipte çalıştıramıyorum her defasında tekrar başlatıyor ..

sakarboy verdigin program ile tarama yaptım trojenleri sildi sanırım ama gene aynı hatalar devam ediyor görev yöneticiside çalışmıyor, Kayıt defteride çalışmıyor ..

ahmeyt05'in dediklerini uygularsan sorunun çözülür verilen çözümleri denemeden direk yazmayın çalışmıyor şu bu diye.

iLLegaL_13
13-04-2009, 22:09   |  #8  
OP Taze Üye
8 mesaj

Denedim ki öyle dedim Bilader .. güvenli kipte pc başlatılmıyor .....! combofixde denedim 1 defa düzeltti sonra res attım gene aynı sende bilip bilmeden öyle ters yorumlar yapma .. Sorunum çözülecekse neden uygulamayacam ..

Banned
13-04-2009, 22:11   |  #9  
Banlandı
5,024 mesaj

o senin lafı nasıl algıladığına bağlı birader demek ki virüs seni sevmiş ne diim.

iLLegaL_13
13-04-2009, 22:33   |  #10  
OP Taze Üye
8 mesaj

ben lafı yerinde algıladım sen hiç kafanı yorma neyse konunun yeri burası degiL artık çöplüktür silin gitsin böyle bir yerde çözüm arayarak hata yapmışım zaten iyi Geceler size Katib bey ..! dergiden algıdım elektrigi burada alamadım her neyse uzatmanın bir manası yok ..

Ahmet Ertuğrul
13-04-2009, 22:36   |  #11  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Söylediklerimin hepsini denediniz mi?

iLLegaL_13
13-04-2009, 22:37   |  #12  
OP Taze Üye
8 mesaj

Teşekkürler kardeş ben sorunun çözümünü burada aramıyacaktım yanlışlık oLdu verdigin bilgiler için genede teşekkürler iyi geceleR

ziyaaa
14-04-2009, 01:31   |  #13  
Yıllanmış Üye
309 mesaj

Hatırladığım kadarı ile kullanıcı hesapları ile ilgili olması lazım ben oradan administrator hesabınasecmiştim sanırım sonra bir sorun kalmamıştı diğer hesabı silmiştim ve bazı bilgilerim gitmişti.

Banned
14-04-2009, 02:08   |  #14  
Banlandı
83 mesaj

virüsler akıllıdır sevecegi adamı bilir bilmiste zaten heheh

ramazanalkan
14-04-2009, 10:13   |  #15  
Taze Üye
7 mesaj

aslında konunun muhatabı değilim ilgimde yok..ben tesadüfen okudum bu yazıları ve buradan ahmet05 beye yardıma ihtiyacı olan bir kişiye ne kadar sabırlı ve yapıcı yardımsever bir şahsiyet olduğu için teşekkür ediyorum başarılar diliyorum.

ESAS MESELE ''FORUM KATİBİ'' ADI ALTINDA YÜZLERCE MESAJI VE BU SİTEDE ''SORUMLULUĞU'' OLAN BİR KİŞİNİN YARDIMA İHTİYACI OLAN BİR KİŞİYE YAKLAŞIMIDIR.

bu arada ahmet beyide hiç tanımam.

şimdi: siteye bir nacizane ELEŞTİRİM ve birde ÖNERİM var SÖZDE ''FORUM KATİBİ'' nin KATİPLİĞİNİ bir daha gözden geçirin ve AHMET BEY GİBİ BU İŞTEN ANLAYAN YARDIMSEVER LİSANI UYGUN İNSANLARA YER VERİN.

SAYGILAR.

Ramazan ALKAN

Banned
14-04-2009, 11:00   |  #16  
Banlandı
5,024 mesaj

kimse burada kadrolu işçi değil herkes forumda üye ya da ziyaretçi konumunda bende dahil bu açıdan da eğer forumda bilgilerimiz dahilinde bir şeyler varsa paylaşırız bunun nedenide tamamen yardımsever insanlar olmamızdır yoksa kimse gelipte chıp foruma gir insanların dertlerine çözüm bul demiyor herhangi bir konuda mecburiyetlerimiz yok anlayacağın.

ayrıca "Forum Katipliği" tamamen  mesaj sayısı ile ilgili bir konudur yani sana şöyle açıklayayım forumdaki rütbeler attığın mesaj sayısına göre verilir benim katipliğimi ahmeyt05'e vermek ne kadar mantıklı orasını sen düşün bunu yapmak için attığım mesajlarında ona verilmesi gerekiyor demektir:)

ben yaptığım bir yorum karşısında verilen tepkiye karşılık olarak o mesajımı yazdım burada senin kalkıpta beni eleştirmeyede pek hakkın yok eğer burası forumsa her türlü fikrimizi paylaşmaya hakkımızda vardır sanırım.

Son Düzenleme: Kylie ~ 14 Nisan 2009 12:33
Ahmet Ertuğrul
14-04-2009, 11:05   |  #17  
Ahmet Ertuğrul avatarı
Yıllanmış Üye
3,651 mesaj

Öncelikle teşekkür ederim. Herkesin kötü bir günü olabilir. Kendisi saygı duyduğum ve forumda ettiği yardımları gördüğüm kadarıyla benden de daha bilgili bir arkadaştır.

Bu arada ziyaaa arkadaşın dediği çok doğru. Her gün foruma bayağı bir görev yöneticisine, kayıt defterine ulaşamıyorum, sorunuyla geliniyor. Şu aralar da bunu yapan bir virüs olduğu için artık otomatikman böyle sorunlara virüslü bilgisayar diye bakabiliyoruz. Eğer administrator hesabıyla giriş yapmıyorsanız da kayıt defterine erişiminiz yasaktır. Bu tür sorunlar her zaman virüs nedeniyle ortaya çıkmıyor yani.

ekleme: doğru sonuçta bu ücretsiz bir yardım. burada hiç kimse yaptığı şey için bir şey elde etmiyor. yani kimse zorunlu değil yardım etmek için.

Son Düzenleme: Ahmet Ertuğrul ~ 14 Nisan 2009 11:29