arkadaşlar kayıt defterim biraz doldu gibime geliyor kayıt defterinden iyi anlayanlardan cevap bekliyorum: gereksiz kayıtları nasıl bulabilirim (current user > software ve local machine > software'dekileri temizliyorum onun dışında?)
kayıt defteri
program istemediğim için sordum bunları yoksa piyasada program çok uniblue iobit piriform comodo vs. hepsini biliyorum
yinede teşekkürler en azından cevap yazdığın için
ha hani program yüklüyorsun sonra siliyorsun falan içi gereksiz kayıtlarla dolup şişiyor pc'yi yavaşlatıyor.. işte o artıkları, fazlalıkları silmek istiyorum
program kurmak istemediğim için :D neyse zaten format attım C'ye program files bomboş şuan :P yakın zamanda gerekmez sanırım... cevaplar için teşekkürler (:
arkadaşım regeditte bir yola ve değere sahip olmayan kayıtlar gereksizdir ve dediğin gibi sistemi yavaşlatır ama bunları elle silmek hem uzun sürer hemde tehlikeli olabilir sen eniyisi bir programla bu işi yap program kurmak istemiyorum deme çünkü temizlik için kuracağın program senin işini halledecek sistemide etkilemez zaten en basitinden ccleaner
peki win7 de gerekir mi sizce böyle bir yazılım ? 7 kendi kendini düzenleyip hızlandırıyor diye birşeyler duymuştum..
regedit zaten kendini belli oranda temizler.
tek temizlemediği yerler genelrde RUN adlı klasörlerin içi
bunun nedeni açık run kurulumla ilgili. bir program kendisinin gercekmi yoksa sahtemi olduğunu burdan gizli günceleme yada iletişimle öğrenebiliyor.
win 7 dede aynı özellik devam ediyor ama değişen start girdisi. başlangıçta açılan bir çok programı bir başlangıçtan kadırsakta isimleri orda kalıyor. bunlar açılışa girip tekrardan kapanıyor. vistada ve win7 de bunlar ortadan kaltı. işareti kaldırdığınızda sisitem açılışa hiç sokmuyor açıış için gerekli kayıt dosyası değiştirildiği için regedit açıldıktan sonra okunsada dosyalar çalışmamış oluyor.
parogram kurarken uac eklentisinin varlığı defenderinde etkin olmasını sağldı böylelikle kaldırdığınız program regeditende nerdeyse tammamen silinmiş oluyor.
yanısıra siz göremesenizde süreli ntfs.sys regedit için kendini sürekli yeniliyor ve kopyalıtor ( c diski açılışla 3-4 gb daha fazla artıyor "sanal ortam havuzu---system volume---")
regedit zaten kendini belli oranda temizler.bilgilendirme için teşekkür ederim yalnız bir sorum var ben defenderi kapattım kaspersky 2010 yüklediğim için aynı anda 2 spyware kararsızlığa sebep olabilir dedi şimdi benim pc'de defender etkin oldmaığı için ben bir program sildiğimde kayıt defterinden tamamen silinmeyecek mi? kırmızı ile vurguladığım cümlen bunu ifade ediyor!
tek temizlemediği yerler genelrde RUN adlı klasörlerin içi
bunun nedeni açık run kurulumla ilgili. bir program kendisinin gercekmi yoksa sahtemi olduğunu burdan gizli günceleme yada iletişimle öğrenebiliyor.
win 7 dede aynı özellik devam ediyor ama değişen start girdisi. başlangıçta açılan bir çok programı bir başlangıçtan kadırsakta isimleri orda kalıyor. bunlar açılışa girip tekrardan kapanıyor. vistada ve win7 de bunlar ortadan kaltı. işareti kaldırdığınızda sisitem açılışa hiç sokmuyor açıış için gerekli kayıt dosyası değiştirildiği için regedit açıldıktan sonra okunsada dosyalar çalışmamış oluyor.parogram kurarken uac eklentisinin varlığı defenderinde etkin olmasını sağldı böylelikle kaldırdığınız program regeditende nerdeyse tammamen silinmiş oluyor.
yanısıra siz göremesenizde süreli ntfs.sys regedit için kendini sürekli yeniliyor ve kopyalıtor ( c diski açılışla 3-4 gb daha fazla artıyor "sanal ortam havuzu---system volume---")
beyler ben Fix x32 gibi dosyaları kayıt defterine ekledim bir sorun yok şimdi ama silmek istiyorum nasıl yapıcam bul'a tıkladığım zaman ismini yazdım sonuç çıkmadı ?
beyler ben Fix x32 gibi dosyaları kayıt defterine ekledim bir sorun yok şimdi ama silmek istiyorum nasıl yapıcam bul'a tıkladığım zaman ismini yazdım sonuç çıkmadı ?eklediğin dosya hala elinde mevcut ise onu not defteri ile aç orada yazıyor nereye kayıt ettiği
[URL=http://img80.imageshack.us/i/37457416.jpg/][/URL]
Demek istediğim şu
eğer bir programu uac denetimiyle defender gözetiminde kurduysan eğer o program işletim sisitemi dosyalarının içine kendini klonlamıyorsa regedittende silinir.
regedit bizlerin yaptığı tek işlemde karasız kılır kendini.
işletim sistemini etki altına alan programlarda.
çünkü bu programlar şu yada bu şekilde bilgisayarın işleyişini elliyor ve sisitemde regedit açılışında bulumuyor. işletim sisitemi açılışındaki dosyaların içine gizlendiklerinden regedit mecburen çalıştırıyor.
kendini işletim sistemi dosyalarını kopyalayıp kopyalamadığını nasıl bileceğiz. ben o özelliği bi tek comodo internet security'de gördüm kim neye erişmek istese sana soruyor izin vermezsen çalışmasını kopyalamasını veya dosyayı değiştirmesini vs. durduruyor.
hangi dosya ne zaman değişti nerden bilecem bir program kurdum diye bütün windows klasörünü mü araştırayım :D
Regedit bilgisayar ve program bileşenlerinin bulunduğu bir kayıt defteri gibi bişeydir.Bütün kodlar buraya girilir ve Windowsun kodlarını rahatlıkla silebilirsin size uyarı vermez sistem dosyası diye sende atıkları ararken bunları silersin fakat bazı profesyonel programlar bu dosyaları kendi belleğine aldığından windows ve hala kurulu olan programların kayıtlarını silmez fakat uzantısı olmayan ve işe yaramayan dosyaları rahatlıkla silebilir.Yani kendini regediti karıştırmanı önermem ve kalıntılar sadece tekbir dosyada olmaz yani belli bir uzantısı yoktur.Her tarafta çöp atıklar olabilir.Temizleme programlarını öneririm.
Fakat neden bu tür proğramları kullanmak istemediğini anlamadım.
Saygılar...
Regedit bilgisayar ve program bileşenlerinin bulunduğu bir kayıt defteri gibi bişeydir.Bütün kodlar buraya girilir ve Windowsun kodlarını rahatlıkla silebilirsin size uyarı vermez sistem dosyası diye sende atıkları ararken bunları silersin fakat bazı profesyonel programlar bu dosyaları kendi belleğine aldığından windows ve hala kurulu olan programların kayıtlarını silmez fakat uzantısı olmayan ve işe yaramayan dosyaları rahatlıkla silebilir.Yani kendini regediti karıştırmanı önermem ve kalıntılar sadece tekbir dosyada olmaz yani belli bir uzantısı yoktur.Her tarafta çöp atıklar olabilir.Temizleme programlarını öneririm.bilgisayarım program çöplüğü gibi olsun istemiyorum onun için program yükle bunun için program yükle ondan sonra kayıt defteri doluyor pc yavaşlıyor bende sinir olup format atıyorum virüs girmese bile 3 ayda bir format yiyor makina birşey olacak diye korkuyorum:P
Fakat neden bu tür proğramları kullanmak istemediğini anlamadım.Saygılar...
birde cogu temizlik programları defteri şişirmekten başka birşey yapmıyor.
neyse herkes önerince ccleaner kurdum bakalım hayırlısı..
Nasıl ccleaner güzel mi ayrıca bu tür işler için tek bir program yüklemen yerli sen ne buldun o kadarda yükledin onu merak ediyorum...Bilgisayar daima hakkı olanı ister...
Saygılar...
Nasıl ccleaner güzel mi ayrıca bu tür işler için tek bir program yüklemen yerli sen ne buldun o kadarda yükledin onu merak ediyorum...Bilgisayar daima hakkı olanı ister...arkadaşım ben şimdilik fazla birşey yüklemedim daha ama bu birsürü programım var autocad, adobe master collection, rosetta stone, visual studio vs.. bunlar lazım oluyor mecburen yüklüyorum, zaten master collectin ve visual studio yeter regediti doldurmaya yanlarında birsürü sey yükleniyo.. arada birkac oyunda yükledim mi iyice doluyo sonra kaldırsamda bunların artıkları kalıyor.. suanda birseyi yok pc'nin ama ilerde olacak biliyorum :DSaygılar...
ada göre sırala tarihe göre sırla yazan yerler varya onu biliyorum da sen anlamadın ben klasör klasör gezip dosya mı arayacam değişmiş mi diye ? :D neyse kardeş boşver ya ccleaner kurdum zaten (:
oraya değiştirme tarihine göre sıralayı yerleştir. klasörlerin değiştirme tarihleri 1-9 a yada 9-1 e doğru sıralanır.ben böyle yapıyorum.