Geçen Gün bi arkadaşımın evine gittim daha 6 ay önce topladılar bilgisayarı 1500 tl verdiler ve geçen hafta elektrikler kesilmiş bilgisayarın powerı bozulmuş bilgisayarı bayisine değilde normal sıradan bilgisayar tamircisine götürmüşler bunlarda parçalar yandı ayağına bilgisayardan ;
amd athleon x6,256 bit ekran kartı, 2 gb ram , anakartı fln değiştirmişler en dandik parçaları takmışlar :) Mesela Ekran kartı ati x1550 0 ı 50 tl fln :) İşlemci hızı 2.20 :) ve şuan bilgisayar 200 300 tl ediyor yani şunu anlatmak isterim Bilgisayarınız bozulursa bayi (toplattığınız yer veya aldığınız yer) hariç hiç biyere götürmeyin arkadaş çok fena kazık yedi cod 7 i full çözünürlükte oynayan bilgisayar şimdi gta sa yı en düşük çözünürlükte zor oynuyor :)) dikkat duymadık demeyin :) Bndn Size Uyarı :)
Keklenmek Böyle Bir Şey ( Duymadık Demeyin)
- 1
- 2
senin başına mı geldi yoksa bu olay :))))
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
Başka bir şey demiyorum kardeş.Ya bunu yapan harbi gerizekalı ya da bilgisayarcı harbi prof. Kardeşim bi bilgisayarın bileşenlerine bak bi de adamın taktığı özelliklere bak.Dava açsaydınız.Kesinlikle hırsızlık...
ee arkadaşım gidin dava açın hakkınızı arayın ap açık madem parçaların çalındığı belli ise illaki bilgisayarı aldığınızda faturası veya kutu içeriği vardır bilgisayarın modeli özellikleri hakkında bilgi veren ispat için gerekli olabilir bence gidip polise ihbar edin görsünler hanyayı konyayı bu devirde babana bile güvenmiceksin valla :) Hakkınızı aramak en doğal hakkınız ;) :D:D ki umarım çoktan polise gitmişsinizdir :D
bilgisayarcıyı savunmuyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama tek taraflı konuşmak ve yargılamak yanlış olur. Bende bilgisayar tamiri yapıyorum şimdiye kadar 1 şikayet almadım ara sıra da arayıp bilgisayarınızda sorun var mı şeklinde soruyorum. tabi bazı şeyler insanların insanlığına kalmış bir durum. böyle bir durumla karşılaştığımda genellikle eski bilgisayarının özelliklerine yakın çözümler sunuyorum. olmadı eski parçalarını iade ediyorum sadece bu tarz konuşmalar olmasın çabasıyla. Belki kesinlikle kazıklamıştır, belkide kesinlikle suçu yoktur. iki tarafı da dinlemek gerekli. Tanımadığınız kişilere güvenmeyin (kendi açımdan bakınca yabancı da olsa farketmez insanları kazıklamak gerekmiyo)
bu tip olaylar yeni değilki merak edenler antalya piyasasını gezsin tüm antalyanın % 98 lik kesimi ya bilgisayarının tüm parçalarını kaybetmiştir yada içindeki parçaları çalınarak geri iade alabilmiştir. yasal yaptırım varmı meçhul daha hiç görmedim ceza alan polis bile esiyor gürlüyor falan filan ama oda bişey yapamıyor ne biçim bir iştir anlamadım gitti.
acaba biz düzgün yapmaya çalışanlar aptalmıyız neyiz bilemiyorum çal çırp milleti ırgala hiçbir sorun yok işini düzgünce yapmak isteyenlerin önünde ise devasa engeller. yurt dışındaki gibi standartlar gelmediği sürece bu btip insanlar türkiyenin her yerinde çıkabilir kaşınıza.
black_food kardeşim sen bu işlerden az çok anlıyorsun gibi geldi anladın mı ne demek istediğimi tek taraflı da bakmamak lazım olaya ... belki gerçekten yandı pc sahibi de at çöpe gitsin dedi adam da bu kadar paraya bunu vereyim dedi... bilemezsin ki değil mi?
kendi başıma gelen olaylar var mesela msn kuruyorum pc ye adam 10 dk sonra arıyo sen msn i kurdun artık internete giremiyoruz.... e internette gitti ... bakıyorum sivri zekanın biri modemin fişini çekmiş... bunun benim suçum olduğunu söyleyebilirmisiz ... gibi örnekle karşınıza çıkıyorum. Görmeden yorum yapmamak lazım herkes öyle yaptı böyle yaptı diye dğer kişiyi kötüleme çabasında. Birde gerçekten öyle illegal işler yapanlar var orası da ayrı ama işte insanlarla uğraşmak zor.
Wallahi ne kadar böbürlensek da bizim de başımıza gelebilir dikkat etmek lazım. Ben kazıklanmam dersin adam power suppl ın içini değiştirir, adamı ayakta uyuturlar. Tamircinin başında bile dursan, kötü niyetli adam işini yapar. Karşılıklı güven gerekir. Penim de çoook eskiden sene 1996 da pentium vardı 150 dolarlık ekran kartının yerine 10 dolarlık kart çakmışlardı, olur yani..Farkına vardığımda 150 dolarlık kartın değeri 10 a düşmüştü :) upgradelerimi hep kendim yaptım..1 kere anakart yaktım onu da bilg arkadaşla değiştirdik....zaten çalınabilir bi sapphire ekran kartı vardı o da Maşallah ana karttan büyük anlaşılır :) Yalnız benim milletvekili hoca makine almıştı elektrik kesintisi olayından makine komple yanmıştı, tabi garantiden değiştirmişlerdi....herhalde kalitesiz powerlar makineyi mahvedebilir..
Geçen Gün bi arkadaşımın evine gittim daha 6 ay önce topladılar bilgisayarı 1500 tl verdiler ve geçen hafta elektrikler kesilmiş bilgisayarın powerı bozulmuş bilgisayarı bayisine değilde normal sıradan bilgisayar tamircisine götürmüşler bunlarda parçalar yandı ayağına bilgisayardan ;amd athleon x6 diye işlemci mi çıkmış (:
amd athleon x6,256 bit ekran kartı, 2 gb ram , anakartı fln değiştirmişler en dandik parçaları takmışlar :) Mesela Ekran kartı ati x1550 0 ı 50 tl fln :) İşlemci hızı 2.20 :) ve şuan bilgisayar 200 300 tl ediyor yani şunu anlatmak isterim Bilgisayarınız bozulursa bayi (toplattığınız yer veya aldığınız yer) hariç hiç biyere götürmeyin arkadaş çok fena kazık yedi cod 7 i full çözünürlükte oynayan bilgisayar şimdi gta sa yı en düşük çözünürlükte zor oynuyor :)) dikkat duymadık demeyin :) Bndn Size Uyarı :)
size katılıyorum ama biraz daha terbiyeli olalım sizin yaptığınız şeyin sonu herkesin birbirine açık açık küfür etmesine gidiyo. Bu tavrınız hiç hoş değilkardeşim bence bu şeklilde insanları kazıklayan insanlar hakkında konuşurken bu kelmeler daha uygun olur.şahız kişi gibi kelimeler çok az kalır.
bu tarz şeyleri yapan yerler çok var ama sonları iyi olmayacak tabikide insan kazık yediğini anladıktan sonra ordan bi daha hiç bir şekilde alışveriş yapmaz, soran olursa da önermez. yani bu yapılan hemen değil ama uzun vadede müşteri bulumamak gibi sonuçlar doğurur. kul hakkından bahsetmiyorum bile
Eeee dedik size sağlam yerlerden bilgisayar toplayın yada marka tercih edin sağlam markalar.Bir hafta sonra yok olan markalar değil.içindeki parçaları kendi bilgisayarı ile değişmiştir büyük bir ihtimal.
bir hikayede ben anlatayım size bizim işyerindeki ustabaşı nın pc bozulmuş bana danıştı dedimki daha önceden gold dan toplamış sistemi bende tekrar oraya bitmesini söyledim evide bana çok uzak yakın olsa ben yardımcı olucam neyse bu pc yi ( kasa ) yı işyerine getiriyor ve işyerinden başka bir usta nın önerdiği mahallede işte kıyıda köşede bir dükkanı olan bir yere gidiyorlar sonra 1 gün işlemci yanmış diyorlar sonra anakart ta gitmiş diyorlar sonra hardiskte bozuk diyorlar adamlar resmes kazıklayacaklardı adamı ALLAH tan adamın da o aralar durumu pek yoktu buda kasayı geri alıp eve getiriyor aradan zaman geçiyor bu pc yi gold a götürüyor meğerse sadece anakart gidikmiş buna 80 liraya bir anakart takıyorlar işlem tamam adamda çok sevindi tabi ben zaten en başında demiştim gold a götür diye
Bende teknik Servis işi yapıyorum. Herkesi bir tutmamak lazım. Doğrudur piyasada bu tür yamuk işler yapan da çok. Saf olmazsanız kimse sizi kandıramaz. Biraz da kendiniz de hata arayın. Sen daha kendi bilgisayarında hangi parçalrın olduğunu bilmiyorsan her tür kazığı atarlar. Açın kasayı tüm parçaların marka modelini yazın bir tarafa. Gerekirse çıkmayan boyalar var. Her parçanın üzerine bir miktar sürün gitsin.
Bende teknik Servis işi yapıyorum. Herkesi bir tutmamak lazım. Doğrudur piyasada bu tür yamuk işler yapan da çok. Saf olmazsanız kimse sizi kandıramaz. Biraz da kendiniz de hata arayın. Sen daha kendi bilgisayarında hangi parçalrın olduğunu bilmiyorsan her tür kazığı atarlar. Açın kasayı tüm parçaların marka modelini yazın bir tarafa. Gerekirse çıkmayan boyalar var. Her parçanın üzerine bir miktar sürün gitsin.haklısın bende ilk bilgisayarım casper hazır almıştım tabi o zaman lar hiç bilmiyordum ancak format atmaya götürdüğümde pc nin başından ayrılmıyordum adamlar ya çalarsa diye gerçi çokda iyi değildiya parçalar biraz da iş bizlerde bitiyor
bu tip olaylar yeni değilki merak edenler antalya piyasasını gezsin tüm antalyanın % 98 lik kesimi ya bilgisayarının tüm parçalarını kaybetmiştir yada içindeki parçaları çalınarak geri iade alabilmiştir. yasal yaptırım varmı meçhul daha hiç görmedim ceza alan polis bile esiyor gürlüyor falan filan ama oda bişey yapamıyor ne biçim bir iştir anlamadım gitti.Bende Antalya'da oturuyorum, söylediklerinin doğruluk payı çok büyük ama bence konu yanlış aksettiriliyor.acaba biz düzgün yapmaya çalışanlar aptalmıyız neyiz bilemiyorum çal çırp milleti ırgala hiçbir sorun yok işini düzgünce yapmak isteyenlerin önünde ise devasa engeller. yurt dışındaki gibi standartlar gelmediği sürece bu btip insanlar türkiyenin her yerinde çıkabilir kaşınıza.
Tamirciye gidersin derki "şu, şu , şu bozuk değişmesi lazım" Bize öneride bulunur bizde kesemize göre onayda bulunuruz. Yani ne taktıysa kabul etmişizdir. Bu durumda dava açacak bir durum yok, açılsa da faydası olmaz. Haa i7 takacam deyip C2D takarsa işler başka ama elinizde belge (fatura) olması lazım. Adam çıkıp "ben i7 taktım aha faturası ama adam c2d taktı diyor" diyebilir.
Herkese söylüyorum: Eşiniz dostunuz elindeki bilgisayarın özelliklerini herşeyi ile bir kenara yazsın, faturasız mal almayın.
bu olaylar hep oluyor zaten yeni çıkan bişey değil zamanında bizim yan komşu ( 14 yaşında ) bilgisayar bozuldu diye babası pc dükkanına götürmüştü adamlar ekran kartı + işlemciyi alıp uyduruk bişeyler takmış içine birde eski oyunlardan oyun yüklemiş bak bilgisayarı yaptık ne güzel çalıştırıyor diye sonra eve geldiler benden oyun istedi gittik yükledik bi baktım oyun açılmıyor sistem özelliklerine bakayım dedim core 2 işlemci yerien p4 ve hd 2600 pro yerine nvidia 6400 takmışlar ertesi güne tabi gittik babasıyla dükkana söke söke aldık geri eski parçaları yani hakkını arasın arkadaş biraz uyanık olun ya adam gibi güvendiğiniz bir pc dükkanına emenat edin yada pc yapılana kadar başında durun .
Bi anı eklemesi de ben yapayım:
TW8 bilgisayarın bios güncellemesini yaparken yarıda kaldı bios UFF oldu :) Herneyse monster ile görüştüm gönderin yapalım dediler. Bütün parçalara UV görünmez kalemle işaret koydum :) ve gönderdim.
1 Hafta sonra PM45 çipi yanmış yapalım mı diye aradılar. Bende yanmadığını sorunun bios ile alakalı olduğunu söyledim, inat ettiler yanmış diye. Herneyse ,350 TL masrafla kabul ettim.
3 hafta sonra bilgisayar geldi merak ettim bilgisayarı söktüm dağıttım. Mor ışıkla hemen çipsete baktım ANAAAA benim işaret hala duruyor hemde benim sürdüğüm macun ile :) Direk benim görüştüğüm şahsı aradım durumu anlattım. Ben araştırayım size geri döneyim dedi. 1.5 yıl oldu hala araştırıyor:) işin en ilginç yanı ise bir ay sonra 400 TL'ye ikinci el sağlam bir ankart bulmuş olmam:)
Niye peşine düşmedim derseniz, yargılama sürecini biliyorsunuz. 350 TL için 3500 TL masraf edersiniz davayı kazanınca 1000 TL'sini sizden 2500 TL'sini karşı taraftan alırlar mort gibi oturur kalırız. ispat etmekte çok zor.
Bu a
Arkadaşlar burada önemli olan,servisi veya değil önemli olan insanların güveninin saglanması ki tanımadıgınız güvenmediğiniz insanlara bilgisayarınızı teslim etmeyiniz.Yoksa burdaki arkadaşa oldugu gibi 3 000 lire gider 500 lire :D bilgisayar gelir. Arkadaşa Allah'tan sabır diliyorum çünkü o makinada oun oynamak amuda kalkmaktan daha zordur :DDDDD
- 1
- 2