Keklenmek Böyle Bir Şey ( Duymadık Demeyin)

lazrap
31-03-2011, 12:05   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
25 mesaj

Geçen Gün bi arkadaşımın evine gittim daha 6 ay önce topladılar bilgisayarı 1500 tl verdiler ve geçen hafta elektrikler kesilmiş bilgisayarın powerı bozulmuş bilgisayarı bayisine değilde normal sıradan bilgisayar tamircisine götürmüşler bunlarda parçalar yandı ayağına bilgisayardan ;
amd athleon x6,256 bit ekran kartı, 2 gb ram , anakartı fln değiştirmişler en dandik parçaları takmışlar :) Mesela Ekran kartı ati x1550 0 ı 50 tl fln :) İşlemci hızı 2.20 :) ve şuan bilgisayar 200 300 tl ediyor  yani şunu anlatmak isterim Bilgisayarınız bozulursa bayi (toplattığınız yer veya aldığınız yer) hariç hiç biyere götürmeyin arkadaş çok fena kazık yedi cod 7 i full çözünürlükte oynayan bilgisayar şimdi gta sa yı en düşük çözünürlükte zor oynuyor :)) dikkat duymadık demeyin :) Bndn Size Uyarı :)

wd1001fals
31-03-2011, 12:10   |  #2  
Yıllanmış Üye
198 mesaj

senin başına mı geldi yoksa bu olay :))))

Erşah
31-03-2011, 12:23   |  #3  
Erşah avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
2,183 mesaj

OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Başka bir şey demiyorum kardeş.Ya bunu yapan harbi gerizekalı ya da bilgisayarcı harbi prof. Kardeşim bi bilgisayarın bileşenlerine bak bi de adamın taktığı özelliklere bak.Dava açsaydınız.Kesinlikle hırsızlık...

Sebahattin Dündar
31-03-2011, 12:37   |  #4  
Sebahattin Dündar avatarı
Yıllanmış Üye
203 mesaj

ee arkadaşım gidin dava açın hakkınızı arayın ap açık madem parçaların çalındığı belli ise illaki bilgisayarı aldığınızda faturası veya kutu içeriği vardır bilgisayarın modeli özellikleri hakkında bilgi veren ispat için gerekli olabilir bence gidip polise ihbar edin görsünler hanyayı konyayı bu devirde babana bile güvenmiceksin valla :) Hakkınızı aramak en doğal hakkınız ;) :D:D ki umarım çoktan polise gitmişsinizdir :D

Rashnu
31-03-2011, 12:45   |  #5  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
347 mesaj

bilgisayarcıyı savunmuyorum kesinlikle yanlış anlaşılmasın ama tek taraflı konuşmak ve yargılamak yanlış olur. Bende bilgisayar tamiri yapıyorum şimdiye kadar 1 şikayet almadım ara sıra da arayıp bilgisayarınızda sorun var mı şeklinde soruyorum. tabi bazı şeyler insanların insanlığına kalmış bir durum. böyle bir durumla karşılaştığımda genellikle eski bilgisayarının özelliklerine yakın çözümler sunuyorum. olmadı eski parçalarını iade ediyorum sadece bu tarz konuşmalar olmasın çabasıyla. Belki kesinlikle kazıklamıştır, belkide kesinlikle suçu yoktur. iki tarafı da dinlemek gerekli. Tanımadığınız kişilere güvenmeyin (kendi açımdan bakınca yabancı da olsa farketmez insanları kazıklamak gerekmiyo)

black_flood
31-03-2011, 13:39   |  #6  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

bu tip olaylar yeni değilki merak edenler antalya piyasasını gezsin tüm antalyanın % 98 lik kesimi ya bilgisayarının tüm parçalarını kaybetmiştir yada içindeki parçaları çalınarak geri iade alabilmiştir. yasal yaptırım varmı meçhul daha hiç görmedim ceza alan polis bile esiyor gürlüyor falan filan ama oda bişey yapamıyor ne biçim bir iştir anlamadım gitti.

acaba biz düzgün yapmaya çalışanlar aptalmıyız neyiz bilemiyorum çal çırp milleti ırgala hiçbir sorun yok işini düzgünce yapmak isteyenlerin önünde ise devasa engeller. yurt dışındaki gibi standartlar gelmediği sürece bu btip insanlar türkiyenin her yerinde çıkabilir kaşınıza.

Rashnu
31-03-2011, 15:35   |  #7  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

black_food kardeşim sen bu işlerden az çok anlıyorsun gibi geldi anladın mı ne demek istediğimi tek taraflı da bakmamak lazım olaya ... belki gerçekten yandı pc sahibi de at çöpe gitsin dedi adam da bu kadar paraya bunu vereyim dedi... bilemezsin ki değil mi?
kendi başıma gelen olaylar var mesela msn kuruyorum pc ye adam 10 dk sonra arıyo sen msn i kurdun artık internete giremiyoruz.... e internette gitti ... bakıyorum sivri zekanın biri modemin fişini çekmiş... bunun benim suçum olduğunu söyleyebilirmisiz ... gibi örnekle karşınıza çıkıyorum. Görmeden yorum yapmamak lazım herkes öyle yaptı böyle yaptı diye dğer kişiyi kötüleme çabasında. Birde gerçekten öyle illegal işler yapanlar var orası da ayrı ama işte insanlarla uğraşmak zor.

Zobaa
31-03-2011, 15:47   |  #8  
Yeni Üye
49 mesaj

Wallahi ne kadar böbürlensek da bizim de başımıza gelebilir dikkat etmek lazım. Ben kazıklanmam dersin adam power suppl ın içini değiştirir, adamı ayakta uyuturlar. Tamircinin başında bile dursan, kötü niyetli adam işini yapar. Karşılıklı güven gerekir. Penim de çoook eskiden sene 1996 da pentium vardı 150 dolarlık ekran kartının yerine 10 dolarlık kart çakmışlardı, olur yani..Farkına vardığımda 150 dolarlık kartın değeri 10 a düşmüştü :) upgradelerimi hep kendim yaptım..1 kere anakart yaktım onu da bilg arkadaşla değiştirdik....zaten çalınabilir bi sapphire ekran kartı vardı o da Maşallah ana karttan büyük anlaşılır :) Yalnız benim milletvekili hoca makine almıştı elektrik kesintisi olayından makine komple yanmıştı, tabi garantiden değiştirmişlerdi....herhalde kalitesiz powerlar makineyi mahvedebilir..

kobalt67
31-03-2011, 15:50   |  #9  
kobalt67 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 19
758 mesaj
Alıntı: lazrap  
Geçen Gün bi arkadaşımın evine gittim daha 6 ay önce topladılar bilgisayarı 1500 tl verdiler ve geçen hafta elektrikler kesilmiş bilgisayarın powerı bozulmuş bilgisayarı bayisine değilde normal sıradan bilgisayar tamircisine götürmüşler bunlarda parçalar yandı ayağına bilgisayardan ;
amd athleon x6,256 bit ekran kartı, 2 gb ram , anakartı fln değiştirmişler en dandik parçaları takmışlar :) Mesela Ekran kartı ati x1550 0 ı 50 tl fln :) İşlemci hızı 2.20 :) ve şuan bilgisayar 200 300 tl ediyor  yani şunu anlatmak isterim Bilgisayarınız bozulursa bayi (toplattığınız yer veya aldığınız yer) hariç hiç biyere götürmeyin arkadaş çok fena kazık yedi cod 7 i full çözünürlükte oynayan bilgisayar şimdi gta sa yı en düşük çözünürlükte zor oynuyor :)) dikkat duymadık demeyin :) Bndn Size Uyarı :)
amd athleon x6 diye işlemci mi çıkmış Nasıl yani? (:

Rashnu
31-03-2011, 18:29   |  #10  
Rashnu avatarı
Yıllanmış Üye
347 mesaj

size katılıyorum ama biraz daha terbiyeli olalım sizin yaptığınız şeyin sonu herkesin birbirine açık açık küfür etmesine gidiyo. Bu tavrınız hiç hoş değil 50c3nt

censez41
31-03-2011, 18:32   |  #11  
censez41 avatarı
Yıllanmış Üye
1,705 mesaj

bizim yan komşuyada p4 2.8 ghz işlemcisi bozulmuş diye celeron 2.6hgz takmışlardı
hdd de faturada 160gb gözüküyo kasada 120gb hdd takmışlar
sonradan dükkanda  kapandı  :))

50c3nt
31-03-2011, 19:00   |  #12  
Yıllanmış Üye
318 mesaj
Alıntı: Rashnu  
size katılıyorum ama biraz daha terbiyeli olalım sizin yaptığınız şeyin sonu herkesin birbirine açık açık küfür etmesine gidiyo. Bu tavrınız hiç hoş değil
kardeşim bence bu şeklilde insanları kazıklayan insanlar hakkında konuşurken bu kelmeler daha uygun olur.şahız kişi gibi kelimeler çok az kalır.

saslove1984
31-03-2011, 19:12   |  #13  
Yıllanmış Üye
463 mesaj

bu tarz şeyleri yapan yerler çok var ama sonları iyi olmayacak tabikide insan kazık yediğini anladıktan sonra ordan bi daha hiç bir şekilde alışveriş yapmaz, soran olursa da önermez. yani bu yapılan hemen değil ama uzun vadede müşteri bulumamak gibi sonuçlar doğurur. kul hakkından bahsetmiyorum bile

rap1997
31-03-2011, 19:31   |  #14  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

bnm şuana kadar aldığım tüm bilgisayarları sağlam adamlardan aldım (akrabalarımın arkadaşları)sizde öyle yapın veya tanınmış bi bilgisayarcıya götürün

Kapalı Hesap (153334)
31-03-2011, 20:10   |  #15  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Eeee dedik size sağlam yerlerden bilgisayar toplayın yada marka tercih edin sağlam markalar.Bir hafta sonra yok olan markalar değil.içindeki parçaları kendi bilgisayarı ile değişmiştir büyük bir ihtimal.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (206280) ~ 31 Mart 2011 20:11
Kapalı Hesap (203105)
31-03-2011, 22:06   |  #16  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj

bir hikayede ben anlatayım size bizim işyerindeki ustabaşı nın  pc bozulmuş bana danıştı dedimki daha önceden gold dan toplamış sistemi bende tekrar oraya bitmesini söyledim evide bana çok uzak yakın olsa ben yardımcı olucam neyse bu pc yi ( kasa ) yı işyerine getiriyor ve işyerinden başka bir usta nın önerdiği mahallede işte kıyıda köşede bir dükkanı olan bir yere gidiyorlar sonra 1  gün işlemci yanmış diyorlar sonra anakart ta gitmiş diyorlar sonra hardiskte bozuk diyorlar adamlar resmes kazıklayacaklardı adamı ALLAH tan adamın da o aralar durumu pek yoktu buda kasayı geri alıp eve getiriyor aradan zaman geçiyor bu pc yi gold a götürüyor meğerse sadece anakart gidikmiş buna 80 liraya bir anakart takıyorlar işlem tamam adamda çok sevindi tabi ben zaten en başında demiştim gold a götür diye

Coskun.Abi
31-03-2011, 23:23   |  #17  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Bende teknik Servis işi yapıyorum. Herkesi bir tutmamak lazım. Doğrudur piyasada bu tür yamuk işler yapan da çok. Saf olmazsanız kimse sizi kandıramaz. Biraz da kendiniz de hata arayın. Sen daha kendi bilgisayarında hangi parçalrın olduğunu bilmiyorsan her tür kazığı atarlar. Açın kasayı tüm parçaların marka modelini yazın bir tarafa. Gerekirse çıkmayan boyalar var. Her parçanın üzerine bir miktar sürün gitsin.

rap1997
31-03-2011, 23:34   |  #18  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

bnm hepsi aklımda ayrıca pc aldığımda chipe konu açtım ordada yazıo xD

Kapalı Hesap (203105)
31-03-2011, 23:36   |  #19  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 4
4,414 mesaj
Alıntı: Coskun.Abi  
Bende teknik Servis işi yapıyorum. Herkesi bir tutmamak lazım. Doğrudur piyasada bu tür yamuk işler yapan da çok. Saf olmazsanız kimse sizi kandıramaz. Biraz da kendiniz de hata arayın. Sen daha kendi bilgisayarında hangi parçalrın olduğunu bilmiyorsan her tür kazığı atarlar. Açın kasayı tüm parçaların marka modelini yazın bir tarafa. Gerekirse çıkmayan boyalar var. Her parçanın üzerine bir miktar sürün gitsin.
haklısın bende ilk bilgisayarım casper hazır almıştım tabi o zaman lar hiç bilmiyordum ancak format atmaya götürdüğümde pc nin başından ayrılmıyordum adamlar ya çalarsa diye gerçi çokda iyi değildiya parçalar biraz da iş bizlerde bitiyor

infoman
01-04-2011, 00:00   |  #20  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj
Alıntı: black_flood  
bu tip olaylar yeni değilki merak edenler antalya piyasasını gezsin tüm antalyanın % 98 lik kesimi ya bilgisayarının tüm parçalarını kaybetmiştir yada içindeki parçaları çalınarak geri iade alabilmiştir. yasal yaptırım varmı meçhul daha hiç görmedim ceza alan polis bile esiyor gürlüyor falan filan ama oda bişey yapamıyor ne biçim bir iştir anlamadım gitti.

acaba biz düzgün yapmaya çalışanlar aptalmıyız neyiz bilemiyorum çal çırp milleti ırgala hiçbir sorun yok işini düzgünce yapmak isteyenlerin önünde ise devasa engeller. yurt dışındaki gibi standartlar gelmediği sürece bu btip insanlar türkiyenin her yerinde çıkabilir kaşınıza.

Bende Antalya'da oturuyorum, söylediklerinin doğruluk payı çok büyük ama bence konu yanlış aksettiriliyor.
Tamirciye gidersin derki "şu, şu , şu bozuk değişmesi lazım" Bize öneride bulunur bizde kesemize göre onayda bulunuruz. Yani ne taktıysa kabul etmişizdir. Bu durumda dava açacak bir durum yok, açılsa da faydası olmaz. Haa i7 takacam deyip C2D takarsa işler başka ama elinizde belge (fatura) olması lazım. Adam çıkıp "ben i7 taktım aha faturası ama adam c2d taktı diyor" diyebilir.
Herkese söylüyorum: Eşiniz dostunuz elindeki bilgisayarın özelliklerini herşeyi ile bir kenara yazsın, faturasız mal almayın.

EMRE_61
01-04-2011, 00:09   |  #21  
EMRE_61 avatarı
Yıllanmış Üye
509 mesaj

gitsin hakkını arasın arkadaşım bozuk parçaları istemektemi aklına gelmemiş arkadaşının yuh

scuf
01-04-2011, 00:17   |  #22  
Yıllanmış Üye
112 mesaj

bu olaylar hep oluyor zaten yeni çıkan bişey değil zamanında bizim yan komşu ( 14 yaşında ) bilgisayar bozuldu diye babası pc dükkanına götürmüştü adamlar ekran kartı + işlemciyi alıp uyduruk bişeyler takmış içine birde eski oyunlardan oyun yüklemiş bak bilgisayarı yaptık ne güzel çalıştırıyor diye sonra eve geldiler benden oyun istedi gittik yükledik bi baktım oyun açılmıyor sistem özelliklerine bakayım dedim core 2 işlemci yerien p4 ve hd 2600 pro yerine nvidia 6400 takmışlar ertesi güne tabi gittik babasıyla dükkana söke söke aldık geri eski parçaları yani hakkını arasın arkadaş biraz uyanık olun ya adam gibi güvendiğiniz bir pc dükkanına emenat edin yada pc yapılana kadar başında durun .

infoman
01-04-2011, 00:30   |  #23  
infoman avatarı
Yıllanmış Üye
2,884 mesaj

Bi anı eklemesi de ben yapayım:
TW8 bilgisayarın bios güncellemesini yaparken yarıda kaldı bios UFF oldu :) Herneyse monster ile görüştüm gönderin yapalım dediler. Bütün parçalara UV görünmez kalemle işaret koydum :) ve gönderdim.
1 Hafta sonra PM45 çipi yanmış yapalım mı diye aradılar. Bende yanmadığını sorunun bios ile alakalı olduğunu söyledim, inat ettiler yanmış diye. Herneyse ,350 TL masrafla kabul ettim.
3 hafta sonra bilgisayar geldi merak ettim bilgisayarı söktüm dağıttım. Mor ışıkla hemen çipsete baktım ANAAAA benim işaret hala duruyor hemde benim sürdüğüm macun ile :) Direk benim görüştüğüm şahsı aradım durumu anlattım. Ben araştırayım size geri döneyim dedi. 1.5 yıl oldu hala araştırıyor:) işin en ilginç yanı ise bir ay sonra 400 TL'ye ikinci el sağlam bir ankart bulmuş olmam:)
Niye peşine düşmedim derseniz, yargılama sürecini biliyorsunuz. 350 TL için 3500 TL masraf edersiniz davayı kazanınca 1000 TL'sini sizden 2500 TL'sini karşı taraftan alırlar mort gibi oturur kalırız. ispat etmekte çok zor.
Bu a

ByJoker007
01-04-2011, 11:17   |  #24  
Taze Üye
1 mesaj

satekarlık böle bişey ;))

buSeh
01-04-2011, 11:29   |  #25  
Taze Üye
1 mesaj

Arkadaşlar burada önemli olan,servisi veya değil önemli olan insanların güveninin saglanması ki tanımadıgınız güvenmediğiniz insanlara bilgisayarınızı teslim etmeyiniz.Yoksa burdaki arkadaşa oldugu gibi 3 000 lire gider 500 lire :D bilgisayar gelir. Arkadaşa Allah'tan sabır diliyorum çünkü o makinada oun oynamak amuda kalkmaktan daha zordur :DDDDD