Merhabalar;
Benim merak ettiğim bir konu var..bir kaç tane de sorum olacaktı..bunları yanıtlarsanız sevinirim;
Kendi bilgisayarımı sunucu olarak kullanılmasını istiyorum.Elimdeki bazı dosyaları paylaşıma açıp,başkaları tarafından indirilmesini sağlamak için..Tabii bunun yanında, benim seçtiğim klasöre de upload yapılmasını sağlamak istiyorum..iis fln kurmak istemiyrum(internet information server).bana daha basit bi şeyler lazım..http file server adındaki programı denedim,ama aklıma bazı sorular takıldı ve bazı sorunlar yaşadım..programda server ı başlattığım zaman,kendi yerel ağımdaki ip adresimi browser a yazdığımda sorunsuz bi şekilde seçmiş olduğum(paylaştığım) dosyaları web sayfası biçiminde görebiliyorum..bu sayfaya başka bir pc üzerinden ulaşmayı denemedim,, büyük ihtimalle başarısız olacak..çünkü yerel ağ adresimi 10.0.0.x gibi bi şey ve bunu başka pc nasıl tanısın ki ?? adsl kullanıyorum..sabit ip yok ama modemi kapatmadıkça ip değişmediği için bir kereliğine de olsa bunu denemek istedim..ve programda ip alanına kendi adresimi yazdım.(81.215.x.x) fakat böyle yapıncada başarılı olamadım..çünkü bu adresi tarayıcı da yazdığım zaman modemin ayar sayfası geliyor.(yani varsayılan ağ geçidi adresiyle aynı adres.10.0.0.2 ..) e ben şimdi nasıl başka bilgisayarların benim pc ye ulaşmasını sağlayablirim ki?? bunun yanına bi kaç farklı port numaraları girdim..olmadı..router kullanıyorum..hangi portu açıp denemeliyim?
diyelim ki tüm bunları başarıyla gerçekleştirdim..
1-benim pc den download yapmak isteyenler ile bantgenişliğim arasında nasıl bir ilişki olacak? mesela karşı tarafın 1 mbit lik bağlantısı varsa,o hızda benden dosya indirebilecek mi ? yoksa benim sahip olduğum upload hızı mı bölünecek? yada bana upload yapmak isteyenler,kendi upload hızlarında dosya yollayabilecekler mi ? vs..nasıl?
2-benim izin verdiğim klasöre dosya yollanmasını nasıl sağlarım :)
3-güvenlik için dikkat etmem gereken kurallar neler olmalı ?
4-ve hangi programı tavsiye edersiniz?
şimdilik bu kadar:)
teşekkürler..