[*<]Pentium 4, 3.0GHz 512 RAM XP Pro işletim sistemine sahip bir masaüstü bilgisayarım var. Yaşanan sıkıntı ise enteresan. Bilgisayarımı kapattıktan bir süre sonra ( bazen 30 saniye bazen de 5 dakika ) kendi kendine açılıyor. Bilgisayarımda Kaspersky antivirüs programı var. Bununla birlikte adaware vb. programların yanında anti-rootkit tarzı programlar ile de düzenli olarak kontrolümü yapmaktayım.Bugüne kadar herhangi bir virüs yada şaka tarzı bir yazılım bulamamak ta işin cabası...Size göre bir bilgisayar niçin kapatıldıktan sonra kendi kendine açılır ?
Kendi Kendine Açılan Bilgisayar...
Fişi çeksen nasıl olur?
Eğer şaka virüsü yeseydin kaspersky tanırdı ve şaka virüsü derdi.Bence bilgisayarı kapatınca fişi çek.Bide yapabiliyosan Biosu default et çünkü biostaki bi ayardan olma olasılığı var.
Valla Benim eski makinemdede vardı oyle bi sorun Ana Kartın Gigabayt tı benim kide acılırdı. Asus Anakart aldım yanı yeniledim bilgisayarı şimdi oyle bi sorun vermiyo mesela eski makınede bilgisayarı kapatınca mause, klavye ve kameranın ısıkları yanardı. ama şimdikinde hiç birinin ışığı yanmıyor. Bence anakarttan olabilirç Tahmin yani kesin demiyorum.. Arkadaşın dedği gibi ben eskiden hep fişi cekerdim.
bendede gigabayte ana kart var benimde mause ışıgı yanıyo ama fazla bir akım yemiyo .....ve kendi kendine açılmıyo bencede ayarlarla ilgili bir sorun diye düşünüyorum gökhanı n dedigi gibiği biosu gözden geçir ayrıca açma kapatma düğmesini bir kontrol et dügmenin takılmadıgından emin ol kolay gelsin
Arkadaşım bilgisayarının sorunu güç kaynağında
aynı şey benim başımada geldi güç kaynağını değiştirdim bitti
virüsten olması imkansız
saymexArkadaşım bilgisayarının sorunu güç kaynağındaAynen katılıyorum
aynı şey benim başımada geldi güç kaynağını değiştirdim bitti
virüsten olması imkansı