Arkadaslar gecenlerde yeni aldıgım notebook işletim sistemi çöktü ve recoveryde calışmayınca fabrika ayarlarına döndüm ve herşeye başdan başladım..
yalnız bişey anlatmak istiyorum
1)ilk notebook elime gectiginde partition magic ile 2 ye boldum ve 2.kısmı mantıksal ntfs yaptım(c zaten birincil ntfs)
neyse işlemler bitti sonra bilgisayarıma girdim bide Z diye bi sabit disk görünüyor,girmeye çalışınca biçimlendirilmemiş biçimlendirilsin mi diyor..merak ettim evet dedim 74.5 yani sabit diskin tamamını biçimlendirmek istiyor.ama bilgisayarım-z-ozellikler dedigimizde boyut 0 gorunuyor..
bunu olusturdugum yeni bolumu ntfs ve birincil sürücü olarak değiştirince kurtuldum(bi sakıncası var mıdır?)
2)Çökdü demişdim.bugün sistemi kurdum kurtarma diskleriyle herşey normal,3 boldum sabit diski..microsoft office 2003 pro.edition kurdum kurulumun sonunda office kurtarma bolumu yaptı f de 240 mb daha sonra guncellemede falan kullanabilir dedi bende umursamadım silinsin dedim,demez olaydım z yeniden geldi ayrıca artık hp nin back-up and recovery managerından yaralanamıyorum(kurtarma bolumu silindi diyo)
yeniden kurtarma noktası olustur diyorum silindi bundan sonra olmaz diyo..nasıl halledebilirim?
z yi sürücüleri birincil yapmadan nasıl kaldırabilirim?
yoksa yeniden fabrika ayarlarına doncem birsürü zaman kaybı olcak şu durumda yedeklemekde istemiyorum,sorunlu bir şekilde
işl.sis=xp home sp 2
notebook=hp compaq nx 6310
yardımlarınızı bekliyorum..