arkdaşlar format atcam pcme ama atmadan önce sistemimim çökertmem lazım nasıl çökertirim?? lütfen yardım bide format atmadan önce bios dan bi ayar yapılıyodu nasıl yapılıyo o ayar lütfen yardım????
Kendi Pc Mi Çökertmek İstiyorum Nasıl Çökertirim??
- 1
- 2
format atmakla biosun pek ilgsi yok die bliorm
BIOS ayarı derken bilgisayarın açılışta Windows CD'sini yakalamasını kastediyorsanız.BIOS ekranında gelişmiş (advanced) seçeneklerde "First boot...Second boot..." gibi bir şeyler olması gerek.Her BIOS'ta aynı olmayabilir.Birinci olarak CD-Rom veya ne kullanıyorsanız onu gösterirseniz,başlangıç Windows CD'sinden yapılacaktır.
tamam arksdaslar thanks FORTRAN9082 dediğin dogru cok saol
zaten format atcan ne die cokertmekle ugrasıosunki?
arkadaslar baya bi acıklama yardım yapmıs sana, onlara bakarak at formatını iste.
Sistemi şöyle çökert..:
C:\WINDOWS sağ klik sil..
Böyle 1 soru da başka yerde görülemez..: "Kendi pc'mi çökerticem yardım edin.." zuhauahusauha..
ya da,Google(şöyle bolca trojan içeren) malum:D xxxx adreslerden yazarsın,içine girersin,onlar gereğini yapar:D ,zuhahaha...
---
ya da,DOS da:
[format c:/u ]yaz ,enter==> geçmiş olsun.
veya,
[format c:/u/q/s]enter==> herşeye güle güle.
edit:(hatırlatma)/u'daki u==>[unformat değil]
Bu ne ya? Kendi kendine sabotaj... İlginç bir işlem.
Sistem çökünce nasıl göründüğünü merak ediyor arkadaş heralde.
Windows klasöründeki system ve system32 dosyalarının içindekilirden silinen dosyaları sil yeter.
Bedava Sistem çökertilir...
en kolayı virüs indir bol bol virüs programını sil sonra bu virüsleri güzelce system32 ine yükle rahat rahat çökertirsin ya da yerel disk içindeki tüm dosyaları shift+delete yap
yada kokten cıkar hdd'yi at duvara bikac kere sertce acarsın bidaha onu sen
ya eskiden format atmak paraylaydı..şimdi hem ilk önce çökertmek sonra windows yüklemek daha pahalı olur...:D
Benden de bir yöntem. Biraz zahmetli ama. Herhangi bir NTFS okuyup yazabilen bir linux live cd'si indirip, yazıp bilgisayarı onlan boot ediyorsun. Sonra Windows klasörünü siliyorsun.
sistem çökmesiyle uğraşacağına sistemi onar
illede çöktürecem diyorsan system dosyalarını hepsi korumalıdır onları ha diyince silemezsin
silici programlar bile silemiyor bilgisayara bir truva atı alsan o kendi işni kendi yapıyor yada sistem klasörlerindeki korumalı olmayan sürücüleri sil. driver cache temizle ddl cache temizle yap işte bi şeyler ama sorun varsa chip dergisinde bulunan sistem onarma ve hızlandırma kısmına bak var olan sistemi hızlandır kayıt defteri programları yükle hatalı girdilerden kurtul
en kolay yöntem ex cd sını tak format atarken cy cıkatr ve sıstemın cökmus gıbı olur ılla sıstem cökertmek ıstersende
c yı sıl yada en temızı benım kazayla yaptıgım gıbı spayvere
temızle programı kur bırkactane ve antı vurus programı hepsını bıranda calıstır görursun
bır tane spyware temızleyım derken yanlşlıkla kople bılgısayarı temızledım dun cunku :D
ben size en kolay ve en kısa en çabuk yöntemi söyliyim; C:\ nin içinde ntldr yi silin yeter.. (denetim masasında klasor seceneklerinden korunan işletim sistemi dosyalarını görüntüleyi iptal edin yoksa c sürücüsü içinde ntldr yi göremezsiniz) geri kurtarmak istiyorsanızda windows cdsi ile başlatın R ye basın onar diyin cd nin içindeki i388 olması lazım onun içinde ntldr var, komut isteminde e:\i388\copy ntldr c:\ yazın kopyalayın eskisi gibi tekrar açılır. (format atmaya veya windows kurmaya gerek yok) bu yöntemin bende hatırası var eski kız arkadaşımın babası beni bilgisayarcı bilirdi kızla görüşmek istediğimde bu dosyayı siliyordu kıza öğretmiştim nasıl sileceğini babası da beni çağırıyordu neyse işte anlayın devamını yazmaya gerek yok çünkü bilgisayar kızın kendi odasındaydı ehuehehe lan ne tehlikeli işler yaparmışım zamanında vay be hatırladım da duygulandım şimidi
jeomaniaben size en kolay ve en kısa en çabuk yöntemi söyliyim; C:\ nin içinde ntldr yi silin yeter.. (denetim masasında klasor seceneklerinden korunan işletim sistemi dosyalarını görüntüleyi iptal edin yoksa c sürücüsü içinde ntldr yi göremezsiniz) geri kurtarmak istiyorsanızda windows cdsi ile başlatın R ye basın onar diyin cd nin içindeki i388 olması lazım onun içinde ntldr var, komut isteminde e:\i388\copy ntldr c:\ yazın kopyalayın eskisi gibi tekrar açılır. (format atmaya veya windows kurmaya gerek yok) bu yöntemin bende hatırası var eski kız arkadaşımın babası beni bilgisayarcı bilirdi kızla görüşmek istediğimde bu dosyayı siliyordu kıza öğretmiştim nasıl sileceğini babası da beni çağırıyordu neyse işte anlayın devamını yazmaya gerek yok çünkü bilgisayar kızın kendi odasındaydı ehuehehe lan ne tehlikeli işler yaparmışım zamanında vay be hatırladım da duygulandım şimidiW98 ve WXP ile ikili boot olabilen bir sistemde boot manager uçmuşsa nasıl tekrar oluşturuyoruz? Bootfix gibi bir program hatırlıyorum ama sizden daha derli toplu öğrenmek daha mantıklı gibi.
çökertmekte kararlıysan sana hk virüsünü öneririm
Çeşitli yöntemler söylenmiş değişik bişeyde bişzden olsun..
Sistem geri yüklemeyi başlat, işlem yaparken reset at.. Finito
Sistem çökünce nasıl göründüğünü merak ediyor arkadaş heralde.
Windows klasöründeki inf dosyasını sil yeter.
zuuuaaa bunlar komedi gibi ya
:D :D :D hepinize thanks :D uzun zamandır konuya bakmamısım :))) kendi işimi kendim yaptım :D :D :D windowsun üstüne windosw kurdum en iyisi :D yoksa size kalırsam :D pc yi çöpe attırtacaksınız :D siz varya siz :D :D :D :D
- 1
- 2