Kendi uçuş simülatörünü kendin, evinde yap...

CHIP Online
15-03-2009, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

14 bilgisayar ve 45 özel yazılımdan oluşan dev uçuş simülatörü; üstelik ev yapımı...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Kend ... inde-yap_11495.html

Resimlerle: Birbirinden muhteşem 15 Multi Monitör

Matthew Sheil adlı Avustralya'lı bir adam işini gücünü bıraktı, kendisine özel bir uçuş simülasyon cihazı inşa etti. Uçuş simülatörlerinin en büyük tutkusu olduğunu söyleyen Sheil, tamamını kendi imkanları ve kendisine bağış olarak verilen parçaları kullanarak simülatörü 200 bin dolara (yaklaşık 340 bin TL) mal etmeyi başardı. Kendi imkanlarıyla ürettiği 747-400 uçuş simülatörünün profesyonel olarak eğitim amacıyla kullanılan alternatiflerinin satış fiyatı ise yaklaşık 40 milyon dolar (yaklaşık 68 milyon TL).

Sheil, 14 farklı bilgisayar ve 45 farklı özel geliştirilmiş yazılım kullanarak yaptığı simülatör ile dünya üzerindeki 27 bin farklı havaalanı arasında son derece gerçekçi bir görüntü eşliğinde uçuş yapabiliyor. Kendisine bağışlanan parçaların karşılığında, simülatörünün kira gelirini RFDS adlı kuruma bağışlayacak olan Sheil, ayrıca evde yapılmış en pahallı uçuş simülatörü unvanını almak için Guinness'e de baş vurdu.

Tüm konu: Kendi uçuş simülatörünü kendin, evinde yap...

Resimlerle: Birbirinden muhteşem 15 Multi Monitör

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Uçuş simülatörleri ile aranız nasıl?

osmanefe
15-03-2009, 14:46   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,693 mesaj

Tartışıyoruz: Uçuş simülatörleri ile aranız nasıl?
Oyun olarak süper joistick olsa muhteşem olurdu şavaş ve smilasyon oyunlarını çok severim :)

Hiper£l£v£nKids
15-03-2009, 16:25   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,310 mesaj

İyi değil

Fattur
15-03-2009, 17:03   |  #4  
Yıllanmış Üye
5,768 mesaj

ayrıca evde yapılmış en pahallı uçuş simülatörü unvanını almak için Guinness'e de baş vurdu.

Ben mi yanlış anladım.Adam pahalıya imal ettiği için rekorlar kitabına mı girmek istiyormuş?
eğer böyleyse.Adam yanlış yapıyor.En ucuz olması lazım...

trinity
15-03-2009, 17:21   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
2,103 mesaj

bende ship similatör vardı hiç bir işe yaramıyor ne gemiler hasar alıyor nede fırtınadan batıyor vasat bir şeydi ama uçuş similatörünü denemedim