Ağ bağlantısı var 18 bilgisayarda. Ve sürekli Ip çakışması var diyor. Okulun bilg. labaratuvarından sorumluyum. Kendim IP adresi tanımlayabilir miyim? Nereden tanımlayacağım?? Acil yardım..
Kendimiz nasıl IP adresi atarız?
her pc'nin kendi ağ kartı vardır.bunlara windows tan ağ bağlantılarımdan veya denetim masasından ,sytem tray ulaşabilirsiniz.sonra o ağ kartına özelliklere gelin.orada orta blokta bir liste var.o listede en altta internet iletişim kuralları vardır.onu seçin sonra özelliklere gelin.sonra orada ip adresi kullan olarak seçerek istediğiniz ip adresini tanımlayınız.18 tane var demişsiniz.örn:1 pc 'ye 192.168.0.1 alt ağ maskesi olarakda 255.255.255.0 (zaten otomtik olrak atamasını yapacaktır.)diğer pc'lere sırasıyla ".".".2,3,4 gibi sıralayınız.alt ağ maskesi hepsinde aynı olması gerekir.birde çalışm grubu isimleri aynı olması lazım.işin burası böyle ama sistemde windows server işletim sistemi kullanıyorsanız o zaman ip çakışması olmayacaktır.zaten server işletim sistemi DHCP server ile atamsını yapacaltır.tavsiyem böyle bir sistem kurmanız olacaktır.yine sizin bileceğiniz bir iş tabiiki.
kolay gelsin.
her makinaya otomatik ip yerine kendin ip adresi ataya bilirsin bunu nasıl yaparsın: masaüstünde ağbağlantılarım yazan yere sağ tıkla özelliklere gir açılan penceredeki yerel bağlantılarıma sağ tıkla özelliklerine gir açılan pencerede seçeneklerde tcp/ip diye birşey var ona tıkla karşına bir pencere gelcek orda otomatik ip işaretlidir onun hemen altındaki aşşağıdaki ip adresini kullan seçeneğini işaretle ve yandaki yer aktif olucak oraya ip adresi yazan yere örnek:192.168.1.200 şeklinde bir ip ata hemen altındaki yer otomatik gelicektir 255.255.0.0 diye ip adresinin sonunda yazan 200 rakamı bilgisayarın ip olur ve makinalara sırası ile ip verebilirsin 201.202.203 gibi bölece makinalarda ip çakışması olmaz.