Kernel-Processor-Power hatası

HPQ-User
14-02-2010, 08:26   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

mustafa sormuş:
Bilgisayarım ister oyun oynarken ister başka birşey yaparken donuyor.Ancak bu donma bilgisayarı her açtığımda olmuyor.Bazen 24 saat tıkır tıkır çalışıyor.Bazende belirttiğim gibi donuyor.Bu durum üzerine  olay görüntüleyicisine bakmak aklıma geldi buraya baktığımda Şunu gördüm:

Kernel-Processor Power Hatası
Bilinen bir bellenim sorunu nedeniyle bazı işlemci performans güç yönetimi özellikleri devre dışı bırakıldı. Güncelleştirilmiş bellenim için bilgisayar üreticisiyle görüşün.

Kaynak: Kernel-Processor Power
Olay Kimliği: 6
Düzey: Hata

Bende bu sorunu çözeceğini düşündüğüm şu yolları denedim:

bilgisayarın içini temizledim,
işlemcinin macununu yeniledim,
Windowsu tekrardan kurdum
Sistem sıcaklığını kontrol ettim.(İşlemci boşta 35-40C ekran kartı boşta 28-32C anakart 31-35C)
Güç seçeneklerinden yüksek performansa ayarladım
Psu da sorun olabileceği düşüncesiyle Highpowerın 500W lık psu ile çalıştırdım.
AMD Cool N Quiet i açıp denedim.
Bios güncelledim.
Bios dan ACPI 2.0 etkinleştirdim.

malesef hiç biri sorunuma çözüm olmadı.Bu sorunun çözümü hakkıda bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin.Bir çok işim yarım kalıyor ve yeniden yapmak zorunda kalıyorum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
AMD Athlon 64 3000+ İşlemci
DDR 1.5GB Ram
ATI HD 3850 512MB  AGP Ekran kartı
Asus K8V-X Anakart


İnternet Tarayıcı: Opera/9.80 (Windows NT 6.1; U; tr) Presto/2.2.15 Version/10.10

Süleyman.
14-02-2010, 14:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Merhabalar.
 
Sorununuzu internette aradığımda, aynı sorunla karşılaşanların sistemlerinin eski olduğunu gördüm. Donanımınıza baktığımızda, anakartınız için Vista veya Windows 7 için sürücü yazılmamış olduğu gözüküyor, ki bu da kanaatime göre sorunuzu izah eder nitelikte. Yani çipsetiniz, Vista veya Windows 7 ile tam uyumlu olmadığı / uyumlu hale getirilmediği için sorun yaşıyorsunuz.
 
http://www.asus.com/product.aspx?P_ID=5lVOK8sqpDQExphD
 

 
Nitekim sorunla ilgili aldığınız uyarı da şu:


Kernel-Processor Power Hatası
Bilinen bir bellenim sorunu nedeniyle bazı işlemci performans güç yönetimi özellikleri devre dışı bırakıldı. Güncelleştirilmiş bellenim için bilgisayar üreticisiyle görüşün.
 
Orijinal hata Bildirimi de şu:
Some processor performance power management features have been disabled due to a known firmware problem. Check with the computer manufacturer for updated firmware.
Bir kısım işlemci performans güç yönetimi ayarları, bilinmeyen bir "firmware" sorunu nedeniyle iptal edildi. "Firmware" güncellemesi için bilgisayar üreticinizle görüşün.
 
"Cool'N'Quiet özelliğini iptal ederek de deneyin ama kanaatim sizin anakartınızın uyumlu sürücülerinin eksikliğinden kaynaklanıyor. Zaten aksi takdirde BIOS ve sürücü güncellemeleriyle çözülürdü sorununuz.
 
Yine de Windows'u güncelleyin. Aşağıdaki konuyu inceleyerek, anakart bileşenlerinizin Vista veya Windows 7 sürücülerini bulmaya çalışın. Belki işe yarar:
 
https://www.chip.com.tr/forum/don ... -bulun_t122401.html
 
Ekleme ve Not:
Ne güzel Türkçe değil mi? "Bilinen bir bellenim sorunu nedeniyle ... Güncelleştirilmiş bellenim için" Anlayan beri gelsin. Sadece "firmware" kelimesini "bellenim" gibi saçma sapan, uyduruk, nesebi gayr-ı sahih bir kelimeyle karşılamamış, aynı zamanda tercüme de hatalı. Kendi dilini bilmediği için kafaları sömürgeleştirilmiş bu okur-yazar(!) takımına ne diyeyim bilemiyorum. Yapılan şey katliam, dil katliamı...

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 14 Şubat 2010 14:51