arkadaşlar win7 kullanıyorum ve pc de keylogger oldugundn şüpheleniyorum.olup olmadıgını nasıl ogrenebilirim.teşekkurler.
keylogger
antivirüs programı ile taratarak
İstersen bunu dene bi:
1-)Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Ben en son keylogger yediğimde SERVICES.EXE işlemlerde görünmüyordu. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.
2-)c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Mic rosoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.
3-)Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa emin olun keylogger yemişsiniz. Format Gerektirir.
4-)Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.
İstersen bunu dene bi:kardeş senin dediklerini yaptım 1,işleme göre var gibi ama 2,3,4 işlemlerini yaptıgımda yok gözüküyo nabsam ki şimdi :(1-)Ctrl + alt + delete tuşlarına basıp "işlemler" menüsüne geliyorsunuz. Services.exe karşısında SYSTEM yerine admin vs. yazıyorsa keylogger vardır. Ben en son keylogger yediğimde SERVICES.EXE işlemlerde görünmüyordu. Bu durumda format veya keyloggeri temizlemelisiniz.
2-)c:/windows/system32 klasörüne girin. SystemDll32.exe ve SystemDll32.log dosyalarını görüyorsan pc'de keylogger var demektir. Buda bir başka yöntem. Format atmanız iyi olacak, format atmadan silmek için bilgisayarı güvenli kipta çalıştırıp regedit'e girin. ( Başlat, çalıştır'dan regedit yazın ) HKEY_CURRENT_USER\Software\Mic rosoft\Windows\Curre ntVersion\Run anahtarı altındaki SystemDll32 ismindeki anahtarı sil ve bilgisayarı yeniden başlatın.
3-)Ctrl+Alt+Shift+x tuşlarına basınca karşınıza bir şifre sorma ekranı çıkıyorsa emin olun keylogger yemişsiniz. Format Gerektirir.
4-)Başlat / Çalıştır / Cmd yazıp ms-dos penceresini açıyoruz ve komut satırına: netstat -an | find ":25" yazıyoruz. "25" keylogger in smtp portudur. Bu komutu yazdıktan sonra komut satırının altında bosluk olur ve yeni komut satırına geçerse keylogger yok demektir.
EGER keylogger olarak spector pro adlı casus yazılım yüklenmişse işin zor tam bir profosyönel bir casus yazılımdır ben çok kulandım bu program sadece klavye hareketlerini degil ekran görüntülerini facebook aktivitelerini kaydediyor ve ne görev yönetivisinde nede başka bir yerde kesinlikle gözükmüyor biligsayarında spector pro adlı casus yazılım olup olmadıgımı şöyle anlarsın çok basit 'mozilla firefox ' tıkldıgında mozilla çöktü diyorsa baya bir şüphelenmeye başla çünkü mozillada kayıt yapamıyor ve çökertiyor ya da ctrl+alt+shıft+s tuşlarına sırasıyla bas bakalım
Spyware Doctor programı ile tarama yaptır.