Son bir haftadır PC de böyle bir şey çıktı. Nedir bilmiyorum.Eset nod32 ile tarama yapıyorum virüs yok diyor.Görev yöneticisinden işlemi sonlandır dediğimde problem yok.Ama pc yeniden açıldığında yine aynı durum.Bir de bazen bu işlemler sekmesinde görünürken internete girebiliyor.Anlamadım gitti..Bilen bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim..
[resim][/resim]
"KHDKHID.EXE" yüzünden internete giremiyorum?
google nin bile hiçbir fikri yok
Resimler İçin Teşekkürler Sn. @collsevgim,
Değerli Forum Yöneticimiz Sn. Selçuk Bey'in de Tahmin Ettiği Gibi.
Bir Virüs / Malware.!
Normalde '' KHİD.EXE '' Zararlısı Bulunmaktadır. Benzer şekilde Bunun Bir Yeni Varyantı Olduğu Söylenebilir.
Güncellenmiş Veri Tabanlarına sahip Programlar ile Bunu Deactive Etmeniz Aslında Mümkün. Fakat Başlangıç Uygulamasında Bunu Tetikleyen Dosya Yolu , Regedit Tarafından İlişkisi Kesilmesi Gerekir. Kayıt Defterindeki Yola Uzanabiliyorsanız Ordan İmha Etmeniz Daha Sağlıklı Olacaktır.
Ayrıca Başlangıç Öğesi '' U '' Olan '' twrpnx.exe '' nin Sistemin Başlamasındaki Özelliği Nedir ?
Sistemin Başlangıcı veya İhtiyaç Duyulan Program veya Donatılarının Böyle Bir exe ye İhtiyaç Duyduğunu Daha Önce Duymadım.. Mümkünse Başlangıçtan Bunuda Yetkisizleştirin.
Üstte Önerdiğim Programlarla Bir Gözlemleme Gerçekleştiriniz.
Bu Gibi Zararlılara Sıklıkla Gebe Kalıyorsanız, 4 Sistemin Birinde Bulunan Güvenlikteki Programlardan Önerebilirim.
Turkish Developer onayladığına göre ben de tavsiye şu olacak:
Bence öncelikle Eset NOD32'yi güncelleyin. Eğer yine bulamıyorsa, ESET'i uninstall edip, direk ücretsiz Avira'yı kurun (çünkü hatırladığım Avira ile temizlediğimdi öz dayımın bilgisayarından zaten), Windows Defender'i da indirin Microsoft'tan... Bunun MSN yoluyla bulaşan bir zararlı olduğunu tahmin ediyorum.
Ayrıca Avira ile taratmadan msconfig ile başlangıçta çalışmasını engelleyin. Çünkü hatırladığım silindikçe başka isimlerle çoğalan bir zararlı bu.
Estafirullah Hocam , Sizin Yanınızda Benim Onaylamam Söz Konusu Bile Olamaz :)
Daha Önceden, Benzer Bazı Zararlı Exe Listesi Oluşturduğum ve Engelleyen, Program (Script) Yazmıştım . Nerde Olduğunu Bulamadım, Arkadaşımızın Sorunu Devam Ederse, Bulmaya ve Eklemeye Çalışırım. Şayet Bu Zararlıdan Arkadaşımız Kurtulması O Kadar Zor Değil.
Uzaktan Hasta Tedavi Edilmiyor İşte.. Ehh Nede Olsa Teknoloji :)
Sevgiler Üstadım.
İlgilenen tüm arkadaşlara teşekkür ederim..Tavsiyelerinizi deneyeceğim...
arkadaşlar bugün eset i kaldırıp kasperky antivirus 2009 u kurdum, güncelledim ve bir tarama yaptım..Sonuç mükemmel...hem kdhkhid.exe yi hem de uyuz system32 içindeki twrpnx.exe yi buldu sildi.Başka da önemli virus veya trojan yoktu birkaç şey dışında..Yalnız eset bence sınıfta kaldı...kaspersky 2009 hoşuma gitti.. işte tarama sonucu da aşağıda....