Hayırlı Akşamlar ve Hayırlı Ramazanlar Öncelikle :) 2 gündür benim eski bilgisayarım donmaya başladı feci şekilde.. Memlekette bırakmıştım üniv.'ye giderken. Hiren's boot cd'yi takıyorum hdd'yi taratıcam bad sector var mı diye çat kilitliyor.. Disklerden mi diyeceksiniz ki ben dedim değil herşeyi söktüm bir ramler birde işlemci haliyle kaldı. P5GV-MX anakart Üstünde 3 adet ram var 1x1 2x512 olmak üzere. Her türlü kombiansyonu denedim ram'lerde tekli çiftli en istikrarlı üçlü oluyor zaten.. Neyse yapıcak bişe gelmedi aklıma herşeyi yaptım çünkü lakin en son işlemciyi söktüğümde farkettim ki 6-7 yılın verdiği yıpranma ile termal macun bir kötü olmuş.. Sonra boot ekranına geldim bir baktım şu anki sıcaklık 82-84 arasında değişiyor maşAllah rpm'de 3534 ki bunu yazarken boot ekranında bile kitllendi alet.. Sanırım kitlenmede bunun etkisi var? Bir Fikrinizi alayim dedim, birde ideal sıcaklık ne olmalı intel işlemci için onuda sorayım dedim.. Yazık içim acıdı 84 dereceyi görünce :/
Teşekkürler...
Anakart:Asus P5GV-MX
İşlemci Celeron D 2,8
Ram 2x512+1x1
HDD 2x80
Edit: Sistem bilgileri girildi..
Kilitlenme Sorunu?
Öncelikle sağol Ramazan cümlemize hayırlı olur inşallah... İdeal sıcaklık masaüstü kullanım için 45-50 derece arasındadır; oyun oynarken bu 75-80 dereceye kadar çıkabilir... Kasanın içini iyice temizlemeni öneririm... Fanları da temizle... Termal macunu yenileyebilirsin... Son olarak format at... RAM'lerin ne şekilde takıldığı önemli değil... RAM konusunda bir problem olduğunda takılma değil bilgisayarın hiç açılmamasıyla karşılaşırsın...
Cevap için Teşekkürler.. Açılmama sıkıntısını bazen ram'er le Çözdüm ama bu sanırım ben ramleri değiştirirken İşlemci soğuduğu için açılıyor yada ben öyle sanıyorum :) Kasanın içini yaz başında temizledim, formatı da sömestr da gelince atmıştım kasa hava almıyor desem hiçbirşey yapmadan 84 dereceye ulaşıp kilitlenmesi can sıkıcı bir durum.. Bilmiyorum aklıma termal macundan başka birşey gelmedi yine devam ederse sanırım fan yetmiyor artık bana göre.. Varsa fikirlere hâlâ açığım..
Hayırlı Günler :)