Kimse JSP bilmiyormu ? acil yardim

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
garalo
19-06-2005, 14:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

kac forumdur dolasip duruyorum artik kafayi siyiracagim.
Arkadaslar bu konuda bilgisi olanlardan yardim bekliyorum. ben yapabildiklerimi burda anlatacagim simdi. once bu sayfayi actim. sayfa burda http://mpcon.org/apacheguide/ sonra burda yazilanlari bir bir uyguladim burda cuvalladim " Extract mod_jk2.so from jakarta-tomcat-connectors-jk2.0.4-win32-apache2.0.49.zip to" 10. basamakta yani.
problem su: Syntax error on line 174 of C:/Program Files/Apache Group/Apache2/conf/httpd.con
f:
Cannot load C:/Program Files/Apache Group/Apache2/modules/mod_jk2.so into server
: Belirtilen mod\xfcl bulunamad\xfd.
Note the errors or messages above, and press the <ESC> key to exit. 12...24...
googlede aramadigim sayfa kalmadi ama cozumde yok. turkce bir tane bunun hakkinda kaynak var oda linux la ilgili adresi burda http://www.nerdology.org/~erol/blog/?p=8 bilen arkadaslardan yardim bekliyorum. en azindan "Belirtilen mod\xfcl bulunamad\xfd." bunun anlami nedir? ne yapmam gerekiyor? ayrica bu ise hevesli veya denemek isteyenler icin yeni bir URL daha veriyorum. belki yardimci olur http://www.devside.net/web/server/windows/Tomcat.

PaladinX
19-06-2005, 23:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
225 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2005

mod_jk.dll dosyasını bulup apache dizninin altındaki libexec dizinine kopyala.

Load Module komutlarının altına şunları ekle

[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
<IfModule !mod_jk.c> LoadModule jk_module libexec/mod_jk.dll </IfModule> JkWorkersFile "C:/Tomcat4Apache/conf/jk/worker.properties" JkLogFile "C:/Tomcat4Apache/logs/mod_jk.log" JkLogLevel info

AddModule kısmına şunu ekleyin. (Eğer yoksa alfabetik sıraya göre Add???? kısmına ekleyin.)
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
AddModule mod_jk.c

DocumentRoot kısmına şunları ekleyin.
[ Tüm kodu seç ] [ Yeni Pencerede Göster ]
JkMount /*.jsp myTomcatWorker JkMount /servlet/* myTomcatWorker <Location /WEB-INF> Options None AllowOverride None order deny,allow deny from all </Location> <IfModule mod_dir.c> DirectoryIndex index.jsp </IfModule>
Sen worker.properties ve server.xml dosyalarını düzenledin mi?

garalo
20-06-2005, 09:23   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
4 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2005

oncelikle soruma cevap verdigin icin cok tesekkur ederim. java biliyorum ama tomcat ve JSP konusunda gercekten yeniyim. Burada http://mpcon.org/apacheguide/ yazilanlari aynen uyguladim. hatta burdanda http://www.devside.net/web/server/windows/Tomcat kontrol ettim. ama bir turlu calistiramadim. internette aradim ve benim gibi problemle karsilasan bir suru insan var ama dogru duzgun bir cevap yok yani onlarda sorunlarina pek cozum bulmus degil.benim gercekten ogrenmek istedigim, senin tomcat ve apache serverin birlikte calisyor mu? yani su anda JSP ve PHP sayfalarini localhostta deneyebiliyormusun? eger bunu basardiysan yukaridaki linkte resimli anlatilan gibi anlatman mumkunmu? gercekten calisan bir sey gormek istiyorum. cunku o kadar cok ugrastimki artik bu isin olmayacagina inaniyorumda. ha unutmadan  "Sen worker.properties ve server.xml dosyalarını düzenledin mi?" bunuda aynen yukarida ki linkte ( http://mpcon.org/apacheguide/ )  anlatilan gibi duzenledim ama calismadi. eger mumkunse sizde bastan sona basamak basamak neler yapilmasi gerektigini anlatabilirsin? simdiden cok tesekkur ederim.
not: benim Tomcat jakarta-tomcat-5.5.4.exe bu versiyon