slm arkadaşlar. forumunuza yeni üye oldum. sorunum şu:
pc ye format atmam gerekti. c ve d yi sildim. hızımı alamayıp yanlışlıkla takılı olan flash belleği de sildim. sonra flash belleği hemen çıkardım tabi silindikten sonra. c ve d ye format işlemi tamamlandıktan sonra flash belleği taktım çıkarılabilir disk f yazıyo fakat açılmıyor. lütfen disk yerleştirin gibi bi uyarı geliyor. ne yapmalıyım. windows xp kullanıyorum.
kingston data traveler 4 gb yardım
f yi sağ tıklayıp biçimlendir de bakalım düzelebilir
UYARI: biçimlendirme diskteki tüm verileri silecek. diski biçimlendirmek için TAMAM ı ve çıkmak için iptali seçin
diyo tamam a bastığim anda bi uyarı daha geliyor. windows biçimlendirmeyi bitiremedi. diyor. başka hangi yolu izleyebilirim.
birde bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet de ordan disk yönetimine git.. f yi seç Eylemlerden biçimlerdir de bide birde bu şekilde biçimlendirmeyi dene
Çıkan uyarı standart bir uyarı size verilerinizin biçimlendirme ile siliniceğini söylüyor. Sizde bu flash'ı kullanmanız için biçimlendirmelisiniz. Zaten silinmiştir içindekiler format sırasında bölümü sil dediyseniz.
İçinde önemli verileriniz varmıydı ?<
dediğini uyguladım ama eylemler arasında biçimlendir seçeneği çıkmadı.:(
içindekiler o kadar da önemli değil di ama şimdi önemli dosyaları taşımam için gerekli. bu arada biçimlendirmek için açılan menüde dosya sistemi fat yazıyor ve başka bir dosya sistemi de yok. benim sistem ntfs. acaba bununla bi ilgisi olabilir mi??
teşekkürler darkknight ilgin için. verdiğin 2. linkteki arkadaşta benimle aynı sorunu yaşıyormuş ordaki çözüm önerilerini de uyguladım ama olmadı. en iyisi garanti kapsamındaysa değiştirmek olacak...