Kingston8gb belle hiç bir şekilde format atamıyoum

djmartindj
22-09-2008, 01:42   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
48 mesaj

selam
Kingston 8gb DataTraveler 100 usb bellek modeline hiç bir şekilde format atamıyorum. belle yin üzerine sağ tuşa tıklayı biçimlendir dediğim zaman "disk yazama korumalı"uyarı mesajı veriyor yöntimsel araçalarından-bilgisayar yönetiminden disk yönetiminden denedim yine format atamadım.vista 32 bit boot cd dostan denedim ve xp boot cd den denedim yinede format atılmadı belleye uayarı mesaji verdi.bellekte herhangi bir yazma ya karşı koruma kiliti yok.bellekten dosya kopyalama ve belleye dosya yazılamıyor.bellekte virüs buldu kaspersky son sürümü ama silemedi.usb belleyi taktığım zaman bezeneski sildiğim dosyaları da görüyorum çıkarıp taktığım da ise dosyalar kayboluyor.
bu koduda yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekürler

Kapalı Hesap (34907)
26-09-2008, 09:38   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 5
1,440 mesaj

1.çözüm-(vista)usb bellek'i takınız bilgisayaraımdan sağ tıklayın güvenlik menüsünü seçiniz grup yada kullanıcı adları adı altında yazılı olan kullanıcıya tıklayınız düzenle bölümünden izinler seçeneklerinden tam denetim'i tüm seçeneklerin seçilmiş olması gerekli seçili değil ise ki seçili olmadığı görülüyor tüm seçenekleri seçin izin ver seçeneklerin tiklerini işaretleyiniz tamam.
2. çözüm-aygıt yöneticisinden usb bellek takılı iken gördüğünüz data traveler 2.0 aygıtınızı kaldırınız usb bellek'i çıkartınız.pc yeniden başlatınız.usb bellek'i yeniden takıyoruz yeniden tanıtıp. sürücü kurulumu yapıyoruz ,yani yeniden yapılandırıyoruz.

Barış
27-09-2008, 21:53   |  #3  
Barış avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
1,971 mesaj

komut sisteminden format atmayı deneyebilirsin.
çalıştır \ cmd \ format d:  (sürücü harfi)

Kapalı Hesap (74491)
27-09-2008, 22:10   |  #4  
Kapalı Hesap
334 mesaj

HP USB Disk Storage Format Tool

Şu program sayesınde işlemin büyük bir ihtimal ile çözülecektir .

djmartindj
30-09-2008, 20:03   |  #5  
OP Yeni Üye
48 mesaj

kingston wep sitesine mail atmıştım sorun kalıcı olduğunu  ve çözümü aldığm yere götürüp vemem gerekiği bilgileri verdiler.bende yeni almıştım zaten belleyi kendim çözermiyim diye düşündüm ama sorun cihazdaymış yardımlar için teşekürler

faruk017
20-01-2010, 14:01   |  #6  
Taze Üye
2 mesaj

kardeş benımde aynı o şeklde başıma geldi ama ben çözdüm.programın ismini vereceğim.bulamassan ben sana atarım msn de falan.

faruk017
20-01-2010, 14:19   |  #7  
Taze Üye
2 mesaj

ARKADAŞLAR BENDE BIRKAÇ TANE PROGRAM DENEDIM OLMADI BANA GÖRE EN İYİ PROGRAM BUDUR BENCE.FLASH_DİSK_FORMAT_ARACI DİYE BİR PROGRAM.VERSİYONU: 2.9.1.1