kırık antivirüsün tehlikesi

H.Eser
28-11-2010, 23:54   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
159 mesaj

iyi günler birçok program gibi antivirüs programlarınında kırılmış versiyonları mevcut ancak kırılmış programların ciddi güvenlik açığına sahip olduklarını biliyorsunuzdur. peki aynı durum antivirüs programları içinde geçerlimi? kırık antivirüs programlarında kulanıcıları bekleyen tehlikeler nelerdir? kırık programında  güncellemeleri dağtıcı firma tarafındanmı yapılır?
bilen varsa  konuyu geniş geniş anlatabilirmi(detaylı) ?

not:pc de kullandığım bütün programlar lisanslıdır Beğendim

-MHG-
29-11-2010, 15:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
641 mesaj

Merhaba,
1.Kırık yazılımlar her zaman olmasa da büyük ihtimalle zararlıdır(adamlar hayrına yapmıyor ne de olsaGöz kırpma )
2.Sisteminizdekilerin orijinal olduğunu söylemişsiniz,öyleyse güvenlik yazılımını illegal kullanıp da orijinalliği bozmanıza gerek yok.
3.Güvenlik yazılımları sisteminizi korumak içindir.Siz,bu yazılımları crackle,patchle kullanırsanız;zaten olan güvenlik riskini kabul edip(cracklerdeki) bir de bunu güvenlik yazılımında kullanarak bütün sistemin güvenliğini azaltmış olursunuz.
4.Bazı cracklerde,orijinal olmamasına rağmen güncellemede sorun olmuyor(muş).Ama yine de tam olarak emin olamazsınız.Mesela 40 yıllık kırılmış Eset'ler güncelleme yapamıyor.
5.Sistemlerin güvenliğinden bahsediyoruz.Bunu da orijinal kullanmazsak ...
6.Eğer orijinal kullanmak istiyorsanız kampanyalardan,ücretsiz yazılımlardan veya ücret ödeyerek diğer av'lerden yararlanın."Yok,ben korsan kullanırım" derseniz de,birşey diyemem.

Ezl_07
29-11-2010, 22:12   |  #3  
Üye
70 mesaj

Crakli virüs programı kullanmak abiyane tabirle condomun ucunu kesmek gibi bişey de benim  kafama takılan şimdi mesela Kaspersky'in  trial reset programları var virüs total de tarattım %80 ni torajan, truvatı gibi  zararlılar buldu tamam zararlılar varda ama dediği işi de yapıyor triali resetliyor kayıt defterinden değer falanmı siliyor yada içindeki zararlılar sayesinde Kaspersky'mi kandırıyor Triali resetledikten sonra tarama yapılsa siteme yüklenen zararlıları tespit edemezmi

H.Eser
01-12-2010, 23:22   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
159 mesaj

cevaplar için teşekkürler Beğendim
orjinal kullanmaya devam

Son Düzenleme: H.Eser ~ 01 Aralık 2010 23:26