Kaspersky Internet Security 2012 (BETA) Test Sonuçlarım:
Yepyeni bir arayüz yepyeni bir performans bunun adı Kaspersky...
Kaspersky Lab'ın en son beta sürümü olan 12.0.0.374 numaralı yazılımını bir güzel test ettim kurcaladım ve daha iyi bir görsellik açısından test esnasında ki resimleri paylaştım. Ben şunu söyleyeyim en başından en başarılı Kaspersky sürümlerden biri olmuş.
Öncelikle arayüzü inceleyeceğiz;
Yepyeni bir arayüz ve kullanımı çok ama çok daha kolay bir arayüz ile karşımıza çıkıyor. Karmaşık gözükse de çok hızlı işlemler yapmamızı sağlayan ve daha hoş görünen bir Kaspersky bizler ile birlikte olmak istiyor.
Altta hızlı erişim menümüz var ve onu büyültmemiz mümkün büyültünce tüm menüde ki nesnelerimizi rahatlıkla görebiliyoruz. Renkler, tonlar ve sadelik ise çok şık duruyor.
Tarama performansı:
Eskiye göre çok daha hızlı bir tarama gerçekleştiriyor ve daha önce taradığı dosyayı değişime uğramamış ise bir daha taramıyor. Bu da sistem performansı olumlu yönden etkileycek iyi bir davranış.
Ayrıca çok daha akıllı bir tarama sunan KIS 2012 tarama esnasın da artık CPU kullanımı çok daha düşük seviyeler de tabi bu sisteme göre değişecektir.
Performans:
Performans 2011 ile ise hemen hemen aynı fakat bir PURE performansı söz konusu. Biliyorsunuz ki Kaspersky PURE çok daha kapsamlı ve daha ileri teknoloji bir yazılımdı ve zararlı yakalama teknolojisi daha gelişmişti. 2012 sürümünü PURE entegre edilmiş gibi görünüyor.
Web'ten gelebilecek saldırılara karşı savunma biraz daha geliştirilmiş, artık web'ten gelebilecek saldırıalara karşı daha kapsamlı koruma sağlıyor. Fakat bu gelişme çok büyük bir gelişme değil biraz da PURE 9.2'ye yer ayırmışlar gibi görünüyor...
Rapor ve İstatistikler:
Rapor bölümümüz de hayli büyük bir değişime uğramış. Arayüz tasarımı her tarafı etkilemiş gibi görünüyor. Daha anlaşılır ve görsellik açısından daha zengin görünen bir rapor bölümümüz var. Burada yakalanan ve engellenen zararlılar, dolandırıcılıklar, ağ saldırıları ve daha birçok zararlı unsurun grafiği ve yüzdeleri gözükmektedir.
Ayarlar Menüsü:
Değişime uğramayan kısımlardan biri ise "ayarlar menüsü".
Hemen hemen 2011 sürümünden bu yana hiç bir değişiklik yapılmamış ama şimdi ki tasarıma göre biraz yontmuşlar onun dışında hiç bir değişiklik ve yenilik yapılmamış.
Araçllar Menüsü:
Araçlar menümüz bu sürüm de sadece sıralanış şekli ve stili değişmiş. Araçlar yine aynı yardımcı araçlar...
Masaüstü Aracı ve Web Tarayıcı Aracı:
Masaüstü aracı büyük değişikliklere uğramış, tasarımı değişmiş daha modern hale girmiş ve bir kaç ayar çekmekte mümkün olanlar arasında. Masaüstü aracımız KIS'i açmadan güvenliğimizi denetleyebilmek için kullandığımız küçük bir yazılım.
Web toolbar, o da hiç bir değişikliğe uğramanyanlar listesin de yerini alıyor fakat ahal hoş bir görüntüsü var.
Evet... Yaptığım inceleme bana bunları söylüyordu ben de paylaşmak istedim.
Sürüm notu ekranını da paylaşayım (Hakkın da kısmı) belki merak edenler olur.
Testim böyle idi arkadaşlar değerli zamanınızı çaldığım için çok özür dilerim umarım anketimi beğenmişsinizdir, herkese iyi forumlar :)
ÖZKAN OKTAY
ozkn-okty@hotmail.com
Tüm hakları TeknolojikHaberler.tk'ya aittir!
www.kaspersky.com
Kaspersky Internet Security Special Ferrari Edition!