KİS güncelleme.

ifteri
29-03-2011, 20:55   |  #1  
ifteri avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
498 mesaj

2010 keyi ile(lisanslı)2011 kaspersky int.sec. kullanıyorum.olur olmaz zamanlarda güncelleme başlıyor.bu durum günde 3-4-5 gibi devam ediyor.önemli bir işle uğraşırken internette yavaşlama.bakıyorum güncelleme çalışıyor..
bu durum normalmidir yoksa virüsmü var.....

özkan_oktay
29-03-2011, 22:33   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,354 mesaj

:D Ne virüsü güncelleniyor işte...
Senin internet hızından yediği için güncelleme dosya indirmesi doğal olarak internet yavaşlıyor. Ayrıca oyun oynarken de kasmalar olur güncellenirken ya da tarama yaparken bellekten fazla yediği için.

Coskun.Abi
29-03-2011, 22:34   |  #3  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
425 mesaj

Kis Ayarlara gir. Orda güncelleme ayarlarını bul. Zamanlama genelde otomatik seçilidir. Ordan istediğin bir saati girebilirsin. Mesela 3 saat yaparsın 3 saatte bir güncellemeleri kontrol eder. İstersen günde 3-4 kez ile sınırlandır PC kasmasın. Ayrıca otomatik tarama zamanlarına dabak. Tüm bunlar bir tarafa Norton İnternet Security varken Kasperi hayatta kullanmam. En az onun kadar hatta daha iyi koruyor ve PC yi kasmıyor.

özkan_oktay
29-03-2011, 22:37   |  #4  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Coşkun abi :D 
Emin misin kasmadığından? En az Kaspersky kadar kasıyor ayrıca güncelleme sistemi Norton'un berbat.

Coskun.Abi
29-03-2011, 22:48   |  #5  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Bu işlerde acemi olduğun belli. NIS 2011 in en yüksek virüs tanıma oranına sahip olduğu ve en az sistemi kasdığı birçok büyük ciddi güvenlik kurumları tarafından yapılan bağımsız testler sonunda ispatlandı. Buna Chip Online da dahil.

özkan_oktay
29-03-2011, 22:53   |  #6  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Abicim bağımsız test diyorsun bugün bir çok bağımsız mahkeme bile tam adeletli davranmıyor.
Acemiyim ama çabuk kavrıyorum, Norton iyi güvenli bir yazılım ama Kaspersky daha tecrubeli ve daha profesyonel bir yazılım daha çok eçenek sunuyor bize... Ayrıca en sık güncellenen yine Kaspersky 45-50 dk da bir güncelleniyor.

Coskun.Abi
29-03-2011, 23:01   |  #7  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Kaspersky bu işlere sonradan girdi. Norton bu alanda ilk çıkan firmalardan biridir ve tecrübesi daha çoktur. Ayrıca Nortonun sağladığı bir ton ekstra özelliklerin Kasper de hiçbiri yoktur. Güncellemeye gelince Norton her 5-10 dk da bir otomatik güncelleme yaparken Kasperde bu süre saatte 1 veya 2 dir. Hadi yapılan tüm testler bir tarafa benim şahsi tecrübeme daha çok güvenirim. Kasperi de yıllarca kullandım. Ama Nortonun verdiği korumayı konforu hayatta vermiyor. 2008 den beri Norton kullanırım daha bir zararlıyı kaçırdığını tık dediğini çöktüğünü saçmaladığını kilitlendiğini filan görmedim.

FaiLeD
29-03-2011, 23:30   |  #8  
FaiLeD avatarı
Yeni Üye
49 mesaj

Normal antivirusnz veri tabanini otomatik guncelliyo bunu ayarlardan kndi isteginize gore ayarlayabilirsinz guncellenmesi yeni cikan virusleri tanimasi icin gereklidir

Mr.ED
29-03-2011, 23:47   |  #9  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
417 mesaj

Güncelleştirmeler neti kastırmaması lazım ilk sefer güncelleştirmede veri tabanını güncelleştirirken 50 mb yakın bir indirme yapıyor fakat ondan sonra günde 1 kere 1 mb'lık küçük güncelleştirmeler yapıyor. Ayarlardan güncelleştirmeyi kapatıp bunu halledebilirsin.
Norton orjinal kullandım cpu'yu kastırmadığı doğrudur fakat virüs'ten koruduğu yalandır!!! KIS kullanırken çekincelerim vardı ama harika koruma sağlıyor. Belki açılışta biraz zaman alıyor fakat bilgisayarım hiç kasmıyor...

ifteri
30-03-2011, 09:22   |  #10  
ifteri avatarı
OP Yıllanmış Üye
498 mesaj
Alıntı: özkan_oktay  
:D Ne virüsü güncelleniyor işte...
Senin internet hızından yediği için güncelleme dosya indirmesi doğal olarak internet yavaşlıyor. Ayrıca oyun oynarken de kasmalar olur güncellenirken ya da tarama yaparken bellekten fazla yediği için.
güncelleniyorda olur olmaz zamanda.günün her saati güncellemeylemi uğraşacağız.benim dediğim veya demek istediğim internette bir sürü sörf yaparken güncelleme yok.ne zamanki önemli bir iş var küt güncelleme başlıyor..sanki kasitli yapar gibi....
virüsmü var sorusuda gelişigüzel söylenmiş deyil....çünkü bunca sörften(gazete-haber-forumlar-bilgi edinme konuları)sonra önemli bir konuda güncelleme hemencecik başlıyor...dikkat ettiyseniz sp1 indirilirken windows uyarıyor virüs ve diğer çalışan programları kapatın diye....

ifteri
30-03-2011, 09:32   |  #11  
ifteri avatarı
OP Yıllanmış Üye
498 mesaj
Alıntı: Coskun.Abi  
Kis Ayarlara gir. Orda güncelleme ayarlarını bul. Zamanlama genelde otomatik seçilidir. Ordan istediğin bir saati girebilirsin. Mesela 3 saat yaparsın 3 saatte bir güncellemeleri kontrol eder. İstersen günde 3-4 kez ile sınırlandır PC kasmasın. Ayrıca otomatik tarama zamanlarına dabak. Tüm bunlar bir tarafa Norton İnternet Security varken Kasperi hayatta kullanmam. En az onun kadar hatta daha iyi koruyor ve PC yi kasmıyor.
sorunum ayarlarla ilgili deyil...tamamende kapatabilirim.veya istediğim zamanlamayı seçerim..benim anlamadığım birsürü yer gezin kritik birşeyle uğraşırken güncellemeyi başlat..mesele bu.
diğer makinede NİS-360 kullanıyorum.örneğin böyle bir durum yapmıyor.
korumaya gelince biri "tu kaka" öbürü çok iyi deyil...ikiside kendilerince çok iyi meziyetleri olan şuan piyasanaın en iyiy savunucuları.biri iyi öbürü kötü deyil.herikisininde kendi üstün olduğu tarafları var.
bir diğer makinede İ.S.E. var oda görevini çok iyi yapıyor(biraz kasmanın haricinde).sessiz sedasız güncelleme yapılıyor..

Kruis
30-03-2011, 13:36   |  #12  
Kruis avatarı
Yıllanmış Üye
496 mesaj
Coşkun abi :D 
Emin misin kasmadığından? En az Kaspersky kadar kasıyor ayrıca güncelleme sistemi Norton'un berbat.
Bilmiyorsunuz çamur atmayın ...

2009 sürümünden itibaren en az sistemi yoran güvenlik yazılımı Norton dur.Bana göre KAspersky 'den daha üstün bir yazılım ama bariz bir üstünlük söz konusu değil.Ama Kaspersky gerçekten sistem kaynaklarını çok tüketir.

Norton güncelleme sisteminin neresi berbat otomatik , hızlı ve durmadan yeni tanımlar gelmekte.

Sizin Güvenlik yazılımları konusunda çok zayıf bilginiz olduğunu düşünüyorum.

Kapalı Hesap (101323)
30-03-2011, 14:03   |  #13  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Alıntı: THE_MILLER  
Bilmiyorsunuz çamur atmayın ...

2009 sürümünden itibaren en az sistemi yoran güvenlik yazılımı Norton dur.Bana göre KAspersky 'den daha üstün bir yazılım ama bariz bir üstünlük söz konusu değil.Ama Kaspersky gerçekten sistem kaynaklarını çok tüketir.

Norton güncelleme sisteminin neresi berbat otomatik , hızlı ve durmadan yeni tanımlar gelmekte.

Sizin Güvenlik yazılımları konusunda çok zayıf bilginiz olduğunu düşünüyorum.

sen sanırım cw deki the mıller sin  ergenekon abi ile    tartışmanızı okudum   ergenekon abi haklıydı orada  
her işin korsanını yürüten bir grup  var oyunlarda razor1911  , skidrow , reloaded , vitality  , fairlight , devieance ,vb.  benim aklıma gelenler  bunlar  programlarında  böyle grupları var  tanınmış grupları  kullanırsanız bir problem yaşamassınız  eğer  sizin düşündüğünüz gibi crackli  av   korumasaydı    şu olmazdı kaspersky den örnek vereyim mesela   kaspersky   4-5 ayda bir  veritabanı  güncellemesi ile  crackli kullananları karalisteye  alıyor bakın key demedim crack eğer  crackli yazılım  tam korumasaydı  kaspersky buna gerek duymazdı demekki  craxkli ile  orijinali arasında bir fark yokki kaspersky  operasyon yapıyor

rap1997
30-03-2011, 16:09   |  #14  
rap1997 avatarı
Yıllanmış Üye
737 mesaj

kis 11 kullanıyorum güncellemeleride 15 dk bir ayarladım bnce güzel. nortonun 360 v2 ve 2008 deki sürümlerininki berbat ama yeni sürümlerinin iyi ama

4 EVER KASPERSKY

özkan_oktay
30-03-2011, 16:34   |  #15  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Merhabalar,

rap1997
İstedğin kadar 12 dk ya ayarla Kaspersky Lab tarafından sadece güncelleme yayınladığı zaman güncellenir program.

THE_MILLER
2009 ylından beri sistemi en az yoran Norton mu? Eset ne halt ediyordu o sıralarda en az sistemi yoren paralı güvenlik Eset'tir önce kafana bu girsin. Sana göre üstün olabilir ama bana göre değil hangi açıdan üstün sana göre mesela? Ben bir sürü test yaptım her türlü zararlı temizleme aracını denedim her türlü antivirus i.s vs. her şeyi kullanıp testini yaptım hepsini teker teker inceledim ve yeni versiyonları çıktıkca incelemeye devam ediyorum sen diyorsun ki anlamıyorsun bu işten! O zaman paylaştığım testlerimi incele... Sen sadece basit bir Norton kullanıcısısın ve Norton kullanımın da birazcık profesyonelleşmisin hepsi bu. Ben kaspersky sistemi yormaz demedim sistemi en fazla yoran Kasper kabul ama Norton'da yorar, Norton tarama yaparken sen asla oyun oynayamazsın. Bazı basit süslü cümleler ile kendini bilmiş gibi göstermeye çalışıyorsun veri tabanı sürekli güncel yeni tanımlar falan filan artık bu demode olmuş bir cümle zaten tüm güvenlik araçları için aynısı denir "sürekli güncel!" heralde yeni tanımlar eklenmesi gerekiyor güncelleniyor bu da cümlede ki saçmalıktır. Bana güvenlik yazılımları ile ilgili bilgimin çok zayıf olduğunu söylüyorsun yorum ve konularımı bir incele derim konuşmadan önce...

Sıra geldi...! Coşkun Abime :D
Diyorsun ki Kaspersky bu işlere sonradan girdi, oradaymış gibi konuşuyorsun :D olsa olsa aralarında kaç sene olur ki zaten Kaspersky 1996 mı en çıkışı yeterince eski bence.
Diyorsun ki nortom 5-10 dk bir güncelleniyor fazla salladın gibi :D adamlar hangi ara zararlıı kodları bulup hangi ara güncelleme yayınlıyorlar.

ifteri
Olur olmaz yerde güncellenmesi benim senin ya da programın suçu değildir, şansızlıktır :)
İstersen otomatik güncellemeyi iptal et olur olmaz yerde güncellenmez sen kendin elle güncellersin ama unutmamalısın, hergün en az 1 kez güncelle.

kolay gelsin herkese...

ozkn-okty@hotmail.com

İlgilenebileceğiniz bir kaç konum:
https://www.chip.com.tr/forum/kaspersky-2012-den-ilk-goruntuler_t199213.html

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 30 Mart 2011 17:07
Kapalı Hesap (101323)
30-03-2011, 16:53   |  #16  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj
Merhabalar,

rap1997
istedğin kadar 12 dk ya ayarla kaspersky lab tarafından sadece güncelleme yayınladığı zaman güncellenir program.

THE_MILLER
2009 ylından beri sistemi en az yoran Norton mu? Eset ne halt ediyordu o sıralarda en az sistemi yoren paralı güvenlik Eset'tir önce kafana bu girsin. Sana göre üstün olabilir ama bana göre değil hangi açıdan üstün sana göre mesela? Ben bir sürü test yaptım her türlü zararlı temizleme aracını denedim her türlü antivirus i.s vs. her şeyi kullanıp testini yaptım hepsini teker teker inceledim ve yeni versiyonları çıktıkca incelemeye devam ediyorum sen diyorsun ki anlamıyorsun bu işten! O zaman paylaştığım testlerimi incele... Sen sadece basit bir Norton kullanıcısısın ve Norton kullanımın da birazcık profesyonelleşmisin hepsi bu. Ben kaspersky sistemi yormaz demedim sistemi en fazla yoran Kasper kabul ama Norton'da yorar, Norton tarama yaparken sen asla oyun oynayamazsın. Bazı basit süslü cümleler ile kendini bilmiş gibi göstermeye çalışıyorsun veri tabanı sürekli güncel yeni tanımlar falan filan artık bu demode olmuş bir cümle zaten tüm güvenlik araçları için aynısı denir "sürekli güncel!" heralde yeni tanımlar eklenmesi gerekiyor güncelleniyor bu da cümlede ki saçmalıktır. Ve idda ediyorum ki ben senden kat be kat güvenlik yazılımları konusunda üstünüm benim konularımı ve yorumlarımı inceleyebilirsin. Yanlış anlaşılmısın bir başkası değil senden üstün olduğumu söylüyorum herkes istediği gibi sanal ortamdan konuşur gel bilgilerimizi kapıştıralım :)

sıra geldi coşkun abime :D
diyorsun ki Kaspersky bu işlere sonradan girdii oradaymış gibi konuşuyorsun :D olsa olsa aralarında kaç sene olur ki zaten Kaspersky 1996 mı en çıkışı yeterince eski bence.
Diyorsun ki nortom 5-10 dk bir güncelleniyor fazla salladın gibi :D adamlar hangi ara zararlıı kodları bulup hangi ara güncelleme yayınlıyorlar.

ifteri
Olur olmaz yerde güncellenmesi benim senin ya da programın suçu değildir, şansızlıktır :)
İstersen otomatik güncellemeyi iptal et olur olmaz yerde güncellenmez sen kendin elle güncellersin ama unutmamalısın, hergün en az 1 kez güncelle.

kolay gelsin herkese...

ozkn-okty@hotmail.com

İlgilenebileceğiniz bir kaç konum:
https://www.chip.com.tr/forum/kaspersky-2012-den-ilk-goruntuler_t199213.html

msn ni ekliyorum kardeşim  
umarım  senin için problem değildir

özkan_oktay
30-03-2011, 17:03   |  #17  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

Ne sorunu iyi bile yapmışsınız... ozkanoktay_95@hotmail.com asıl kullandığım budur ekleyen olursa bunu eklesin daha iyi olur :)

Son Düzenleme: özkan_oktay ~ 30 Mart 2011 17:04