Arkadaşlar önceden kaspersky kullanıyodum.Ama hem sistemi kasıyodu hemde lisans süresi bitmişti ve Norton kullanyım dedim.Ama arkadaşlar iki programında ortak özelliği şu:Bazı virüsleri buluyor ama silmiyor.Sadece "Sistemi yeniden başlatma gerekli" diyor.Elle bile silemiyorum.İkisinide deneme sürümü kullanıyordum.Gerçi Norton un hepsiburda.com da indirimli ürünü vardı sipariş ettim elime gelmedi ama ben genede terettüde düştüm.Bu sorunumun bi çözümü varmı arkadaşlar lütfen çok acil yardımlarınızı bekliyorum.Teşekkürler...
KİS ve NİS Virüs Silme Problemi
bence hiç anti-virüs programlarıyla uğraşma bi vista ya da win 7 kur ben 2senedir vista kullanıorum hiç bir zamanda anti-vir programı kurmadım hiç bir sorunla karşılaşmadım zaten vista yeterince güvenlidir makinanıda kasmamış olursun
:D çok komiksin vista makinayı kasmıyor öylemi vista iyi sistemlerde verim alınabilecek bir işletim sistemidir ancak normal makinelerde illaki açma veya kapatma bekle gibi bazı işlemlerde yavaşlar.
bu arada nasıl olduda vista'ya hiç virüs bulaştırmadın merak ettim tamm vista güçlü bi alt yapıya sahip güvenli ancak bukadarı fazla bence.bir aralar bende sizin gibi vistayı hiç antivirüssüz kullandım.bu 2 ay kadar sürdü sonra bir gün sırf merak için yeni güncellenen bir güvenlik yazılımını indirip kurdum ve sonuç hayret vericiydi tam 4 tane trojen ve bikaçtanede diğer virüslerden buldu.ama vistada ise hiç kasma ve olası bir sorun olmamıştı.
Yani demek istediğim şuki eğer vistayı güvenlik yazılımsız kullanırsan sadece vistanın zamanla hızlanan yapısını engellemiş olursun onun haricinde birşey olcağını sanmıyorum
(tabiki birisi size özel bir tehdit yaparsa büyük bir virüs felan yollarsa ozaman çökme ihtimali vardır)
NOT:bu sözlerim PuNİShEr. 'a<
bence hiç anti-virüs programlarıyla uğraşma bi vista ya da win 7 kur ben 2senedir vista kullanıorum hiç bir zamanda anti-vir programı kurmadım hiç bir sorunla karşılaşmadım zaten vista yeterince güvenlidir makinanıda kasmamış olursunHiç bir Windows tabanlı işletim sistemi antivirüssüz düşünlemez! Ayrıca senin pc'ye virüs bulaşmamasının sebebi yaptığın işlemler hep aynıdır. Yani belli başlı sitelere giriyorsun, belli programları yüklüyorsun internette çok gezinmediğindendir. O yüzden tavsiyeni doğru bulmuyorum.
fasterdem: Silinmeyen virüsün adını ve dizinini yazabilirmisiniz?Ve bu virüsü manuel olarak Unlocker ile silmeyi denedinizmi?
Unlocker silecektir o virüsü.
1- ben vista makinayı kasmıyor demedim 2-adam gibi kasan warsa kasmaz 3-senin külüstür vistayı kasıyorsa win 7 kur 4-bu alemde bize tehdit yapacak adam çıkmadı çıkamazda 5-her zmn download programlarından yazılım oyun gbi şeyler indirdiğim halde hiç bir virüsle karşılaşmadım not:bu sözlerim kopkçocuğa - seni bu kafayla çok koparırlar-
1.Arkadaşlar Vista Home Premium kullanıyorum.HP Notebook Centrino 2 İşlemcili 2.5 GHZ ve 4 GB ram arkadaşlar sistem bu kısacası(Merak edenler var galiba)2.Arkadaşım adramiti sormuş hayır güvenli modda denemedim açıkcası aklıma mantıklı bi fikir olarak gelmedi biraz açarsan sevinirim.3.Mustafa Deniz arkadaşım unlocker ile silmeyi denedin mi demiş hayır onuda denemedim ve nasıl kullanacağım hakkında bi fikrim yok bilgi verirsen sevinirim.Virüsün türü ve dizini demişsin bide Mustafa arkadaşım.Adı W32.Downadup.I Dizini ise kayıt defterinde ama üşenmeden unuda yazıyım:Maalesef tam olarak bulamadım bu sefer ama altta verdiğim sayfada onla ilgili kayıtlar mevcut.
Ve arkadaşlar şunuda ekleyim.Bazı tanıdıklarım deneme sürümü olduğundan dolayı tam olaarak programdan faydalanamıyorsun dediler bazıları hayır alakası yok bu programla ilgili dediler ki buna benzer sonuçlar kaspersky dede çıkıyordu bu ve buna benzer bilgisayarımda 5 tane daha virüs var her zaman taradığım da sorun çözüldü durum olarak kaldırıldı, önerilen eylem olarak çözümlendi eylem yok diyor:(Arkadaşlar kafam tamamen karmakarışık bunla ilgili Symantec e rapor gönderdim ama hayırlısı ve symantec in bilgi için bana verdiği bu virüsle ilgili bi web sayfasıda var http://securityresponse.symantec ... 015-3826-99&tabid=1 .Hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.Sorduğum sorulara da cevap verir ve problemimi çözmemde yardımcı olursanız sevinirim.
benim sözümde punisher'a hadi kolaysa gel kopar aslanım
sen dağda büyüyüpde şehire inince eline vistalı bilgisayar alıp kendini bişey sandıysan gel kopar
eğer bu tehditleri savuran birini chip yetkilileri ya görmediler yada gördülerse nasıl hala burda tutabiliyorlar şaşırıyorum
Vermiş olduğun linkde nasıl temizleyeceğini vermiş zaten, http://securityresponse.symantec ... 015-3826-99&tabid=3
Ayrıca Hizmetler bölümünden virüsün başlamasını kapatırsan hiçbir programa gerek kalmadan sadece antivirüs ilede temizleyebilirsin.
Yani önemli olan virüsün çalışmasını durdurmak, Bunu tüm tarifi linkde verilmiş.
Güvenli modda başlatıp silmeyi dene, olmazsa Nod32'yi indir güncelle ve tam tarama yaptır, Combofix'le tarat yine olmazsa Allah sana sabır versin:)
Arkadaşlar az önce norton yeni update yaptı ve sorun kendiliğinden halloldu:)) Daha önce karantinaya alınmıştı o silinemeyen dosyalar ve onlarla ilgili rapor göndermiştim herhalde o yüzden güncelleme geldi.Bu arada hepsiburda.com da indirimli idi almıştım ve elime ulaştı 10 gün sonra deneme sürümü bittiğinde tam sürüme çevireceğim:D
geçmiş olsun :) allah daha büyükleriyle uğraştırmasın ne diyelim :)