Adramiti güvenliğin cılkını çıkartan bir insansın. Kabul et. Kötü değil demek istediğim ama aşırı kaçmakta iyi değil.
Sen Kaspersky a güveniyorsan güvenirsin ben güvenmiyorum.
Devlet, Banka, Onlar normal bir antivirus mu kullanıyor Kaspersky mı kullanıyor yoo.
Adamlar serverlara adam koyuyor be izlemek için. Kaç yazılım gördün çökmeyen. Bir bankanın bile sql server ı en az 5 güvenlik uzmanı istiyor. server lar arası bilgi net bilgisi banka bilgisi yedekleme vs güvenlik bilgisi.
Yazılımsal korumaya canlı korumada konur.
Normal kullanıcı ile Üst düzey koruma bilgilerini karıştırma ;)
Ben yeni başlayan herkeze yada tecrübesiz insanlara antivirus kurmalarını önerrim. kendi adıma konuşuyorum yukarıda. Ama bir kullanıcı paranoyaya kaçmamalı.
Senin o kaspersky a kendi yazdığım keyloggerları öyle bir yutturdum ki hayal bile edemezsin. üst seviye koruma açıkken keyogerı çalıştırdım mouse tıklamalarından tut girdiği çıktığı bütün siteleri, klavyeen girdiği bütün bilgileri tutturdum. Kaspersky mışıl mışıl uyudu. Tek yakalayan Norton 360 oldu. NİS bile yakalayamadı.
Kasperskydan bu yüzden soğudum. Kaspersky ı güncelleme ve en üst seviye ayarlarda korumayı aç sistemine hackerlar senden habersiz yine girer merak etme.
Ama nortonun algoritması güncel olmasa dahi benim gibi uyanık programcıları yakalıyor.