kısa yuvarlak ide kablo

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
civerb
14-08-2005, 23:31   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj

neyseki bu kablo karmasasına buyuk ölçüde çözüm getiren yuvarlak kabloyu icat ettiler.. lakin bu kablo iyi guzel de cok uzun.. en kısa 45cm buldum, 90a kadar gidiyo.. benim bugune kadar gördügüm anakartlarda harddiskin kasadaki yeriyle ide portu nerdeyse dipdibe.. kıvrılma payını da hesaba katsak 15 bilemedin 20 santim yetiyo da artıyo.. cok kiside ide1'i sadece diske veriyo, tek diski varsa kablodaki 2. çıkışı kullanmıyo, cd dvd vs ide2 ye kalıyo..
yani diycegim şu: birincisi > bu yuvarlak ide kablosunun cok kısasına piyasada rastlayan var mı? ikincisi > bendeki yuvarlak kablo 45 cm, bunu slave cıkşından sonrasını kessem :)(yani sondaki master a giden bölümünü) calisir mi? eger kablo boyunca gidip geri dönen teller varsa kopar mıyim baglantiyi, bi zararı olmasın??

bluebeta
15-08-2005, 00:16   |  #2  
Yeni Üye
40 mesaj

Sevgili civerb sana bir link vericem. Bu linkte bazı modifikasyon işlemleri yer alıyor. Resimlerle çok güzel anlatmışlar. Sayfanın alt kısımlarında ide kablosunun toplanması hakkında bilgi verilmiş. Hem böylece belki kablonu kesmek zorunda da kalmazsın...

Recep Baltaş
15-08-2005, 22:41   |  #3  
Recep Baltaş avatarı
CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 8
9,635 mesaj

Hani bize...

Kapalı Hesap (8034)
15-08-2005, 22:42   |  #4  
Kapalı Hesap
237 mesaj

http://www.dijitalcenter.com/asp/listgroup.asp?Group_ID=K.001.02
linkine bir bak

Gone
18-08-2005, 18:14   |  #5  
Yıllanmış Üye
346 mesaj

Kabloyu kesebilirsin. Fakat "Master" bir sürücü icin kullanamiyorsun. Benim internet'te gördügüm en kisa yuvarlak kablo 30 cm'di. Hatirladigim kadariyla IDE kablolari belli bir uzunlugun altina düsmemeli. Eger tecrüben varsa kabloyu kes ve "Slave" noktasindaki IDE soketi ac. "Slave" ve "Master" baglantilarini degistirebilirsin.

Diger yöntem: Yuvarlak kablolar cikmadan önce herkez bunlari kendileri hazirlamak zorundadilar. Bir bilgisayarcida 20 cm'lik normal bir IDE kablosu yaptirisin ve kabloyu bir jilet veya cok keskin bir bicak ile tellerine ayirabilirsin. Tek sorun tellere zarar vermemen ve bazi durumlarda (kabloyu yuvarladiktan sonra) kablonun "verimli" calismamasidir. (Teller birbirlerini etkiliyebilir ve bilgiler tekrar tekrar okunmak zorunda kalindigi icin HD'nin transfer hizi düsebilir).

faresdell
20-08-2005, 02:27   |  #6  
Yıllanmış Üye
123 mesaj

Ben kablomu kesip bandlamıştım. Hatta keserken 3 ince kabloyu kopardım
ancak yaklaşık 1 senedir bu şekilde kullanıyorum hiç bir sorun yaşamadım.