Kişi listelerini ele geçiren virüs Yardım edin..

babyco
21-02-2009, 11:43   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

arkadaşlar merhaba;
aranıza yeni katılmış biri olarak sizden yardım bekliyorum. Hotmail kullanıyorum. geçen bir arkadaşın gönderdiği mail açtım, arkadaşıma güvendiğim için gelen mailin içinde bir dosya vardı çalıştırdım tabi. daha sonra bu virüsün bendeki kişi listelerini ele geçirip benim mail yolladığım insanlarada geçmeye başladı. Avg yi kurdum birşeyler yakalayıp sildim ama bu durum hala devam ediyor. neler yapabilirim. gelen dosyanın adı "fotos.exe". arkadaşım fotograf programı veya ona benzer bişi gönderdi zannettim meğersem onunda haberi yokmuş.

ilginch
21-02-2009, 13:06   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,635 mesaj

.exe , onun bir program olduğunu gösterir.
resim olması için jpg, png gibi uzantıları olması lazım. bir dahakine dikkatli olmalısın.
avg yerine antivir'i kurmalısın, sonra da güvenli modda tarat. senin bilg.daki virüs temizlenir.
fakat arkadaşlarına da bu "fotos.exe" gittiyse ve onlar da açtılarsa, zincirleme tepkime gibi devam eder...

Banned
21-02-2009, 13:28   |  #3  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 2
5,024 mesaj

kaspersky'nin deneme sürümünü indirip tüm sistemi modem kapalı olarak tarattır ve ardından trojan remover,combofix ve malwarebytes' anti-malware programlarını kullan.comboffixi antivirüs devredışı iken çalıştır ve taraması bitmeden durdurma ya da başka bir program açma.