Kişisel İnşaat Bloğum Hakkında Görüşleriniz

feeldattrend
16-04-2012, 15:13   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj

Merhaba Değerli Chip Üyeleri,

İnşaat mühendisiyim. Sektörel bilgi ve tecrübelerimi paylaşmak üzere bir blog sitesi açtım. Olumlu olumsuz her türlü yorumlarınızı paylaşarak destek olursanoz çok sevinirim.

Siteme Bakmak İçin Tıklayınız

İlginize teşekkür eder, iyi günler dilerim...

Kapalı Hesap (200174)
16-04-2012, 16:06   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 9
3,759 mesaj

Yalnız bloğundaki japonlarla alakalı haber ne öyle helal olsun o adamlara allahın çekik gözlüleri
Adamlar neler yapıyor...

ekran kartı
16-04-2012, 16:58   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
1,412 mesaj

Aynen ya. Güzel yapmışlar.

feeldattrend
16-04-2012, 18:07   |  #4  
OP Yeni Üye
27 mesaj

japonların Ay'a robotlar ile enerji yapıları inşaa etme fikirleri var. Biz daha gökdeleni zor yapalım adamlar neler yapıyorlar.. inşaat mühendisliği alanında blgi birikimleri çok geniş, bakış açıları da. Çok büyük düşünüyorlar.

ahmet yılmaz
22-04-2012, 17:03   |  #5  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
19 mesaj

iyi bir wp tasarımı, renklerde aynı oranda güzel. başarılar dilerim

feeldattrend
23-04-2012, 01:13   |  #6  
OP Yeni Üye
27 mesaj
Alıntı: ahmet yılmaz  
iyi bir wp tasarımı, renklerde aynı oranda güzel. başarılar
Teşekkür ederim =)

hayatın_içinden
23-04-2012, 02:56   |  #7  
Yıllanmış Üye
372 mesaj

Aykut ÖZDEMİR, kardeşim gelecegin düşük maliyetli depreme dayanıklı yapılarını göze alırsak özellikle ne gibi tavsiyelerde bulunursun bu yapılar hakkında ?...Bir iki seneye kalmaz ev almayı düşünüyorum yaşadığım şehirde bazı yapıları inceledim çok hosuma gitti görsellik anlamında çok muhteşemler, konsept ve yerleşke olarakta fena değiller doğrusu... http://www.otuzbesincisokak.com/ fiatı cüzi bu arada sence hak eden bir yapımı bu paraya senin görüşün nedir ??

cbilgen13
23-04-2012, 08:26   |  #8  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

sağlam bir bilgi kaynağı olmuş... görevini yerine getiren bir blog... bende iki yıl önce bir inşaat mühendisi için web sayfası yapmıştım basit birşey istersen bir göz at sende :D

feeldattrend
27-04-2012, 18:03   |  #9  
OP Yeni Üye
27 mesaj
Alıntı: hayatın_içinden  
Aykut ÖZDEMİR, kardeşim gelecegin düşük maliyetli depreme dayanıklı yapılarını göze alırsak özellikle ne gibi tavsiyelerde bulunursun bu yapılar hakkında ?...Bir iki seneye kalmaz ev almayı düşünüyorum yaşadığım şehirde bazı yapıları inceledim çok hosuma gitti görsellik anlamında çok muhteşemler, konsept ve yerleşke olarakta fena değiller doğrusu... http://www.otuzbesincisokak.com/ fiatı cüzi bu arada sence hak eden bir yapımı bu paraya senin görüşün nedir ??
Merhabalar

Ev alırken nelere dikkat edilmelidir konusunda uzun bir yazı yazmıştım. Depreme dayanıklılık konusunda şu hususlara dikkat etmenizi tavsiye ederek yazımdan aynen alıntı yapıyorum :

Bu konuya özellikle dikkat çekmek istiyorum. Malesef, geçmiş depremler ülkemizdeki vurguncu, dolandırıcı, katil zihniyeti bize göstermektedir. Pek çok insaınımızın, sadece parası malları değil, hayalleri ve canları da enkaz altında kalmıştır. Malımızı, canımızı emanet edeceğimiz binaya karar vermeden önce aşağıdaki hususlara dikkat etmeliyiz:    Müteahhitin güvenilirliğini, geçmişte yapmış olduğu konutlar hakkında bilgi edininiz. Binanın güvenilirliği, onu yapanların güvenilirliği ile orantılıdır.    Binanın onaylı bir mimari projesi var mı ?    Binanın mevcut taşıyıcı sisteminin asıl projeden farklılıkları var mı? Varsa neden ? ( Bu durumda uzmana danışmanız tavsiye olunur)    Bina deprem yönetmeliğine uygun mu inşa edilmiş ? ( Uzmana danışmanız tavsiye olunur)    Binanın inşasında kullanılan malzeme kaliteli mi ? Kullanılan malzemeler standartlara uygun mu öğrenin.    Binanın taşıyıcı sisteminde herhangi bir onarım yapılmışsa nedenini öğrenin.    Binanın bulunduğu zeminin durumunu öğrenin. Zemin etüdü yapılmış ise uzmana danışarak sonucu inceletin.    Binada güncel yönetmeliğe uygun sığınak var mı?    Bina çevresindeki diğer yapıların durumu nedir?    Sonradan müdahele ile açılan boşluklar var mı ? ( Ülkemizde çok rastlanan, konutu iş yerine çevirme amaçlı akıllı (!) vatandaşların kolonları kesme çözümü gibi…)    Deprem etüdü yapılmış ise kopyasını alarak uzmana danışınız.    Çok eski binalarda oturmamaya özen gösteriniz. 1999 sonrası yapılan binaları tercih ediniz.Gerekli hassasiyeti gösteriniz. Yönetmeliğe uygun yapılmamış dört duvar tabutlarda oturmayınız. Vatandaş ne kadar bilinçli olursa, insanların canından para kazananlar o kadar az olur.
Yazının tamamı için : http://www.aykutozdemir.com.tr/i ... at-edilmelidir.html

Bunları genel anlamda fikriniz olsun diye paylaştım. Malesef ülkemizde evlerin dışına aldanmamak lazım, dışı çok cici bici oluyor, dışı dışındakini içi allah korusun ama içindekileri yakıyor.

Verdiğiniz linke baktım.  İlk gözüme çarpan şey yapının BREEAM sertifikalı olması. Bu çok önemli bir artı. Ülkemizde çevre dostu yapılarn artması sevindirici. Aynı şekilde hafif çelik yapıların da . Geç bile kaldık, çelik gereken önemi artık ülkemizde de kazanmaya başladı. Bence inşaat fotoğraflarının konması bile özgüvenin bir göstergesidir. Daireler olsun, sosyal tesisler olsun genel olarak hoşuma gitti, bulunduğu mevkii de iyi. Gerçekten ses getirmiş bir proje, bence bu hakedilen bir ses.

Kişisel görüşüm memnun kalacağınız yönünde. Allah utandırmasın. Ama yazımda bahsettiğim gibi mutlaka çevrenizde bilgili insanlara danışın fikirlerini alın. Ev almak çocuk oyuncağı değil :) Şimdiden hayırlı uğurlu olsun diyorum.

Alıntı: cbilgen13  
sağlam bir bilgi kaynağı olmuş... görevini yerine getiren bir blog... bende iki yıl önce bir inşaat mühendisi için web sayfası yapmıştım basit birşey istersen bir göz at sende :D

www.gunerengineering.com

Teşekkür ederim hocam. Yapmış olduğunuz siteyi çok beğendim ellerinize sağlık :D Logoyu da siz mi tasarladınız acaba ? Basit, sade ve  hoş olmuş :)

cbilgen13
28-04-2012, 11:51   |  #10  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
1,441 mesaj

beğendiğine sevindim...logo ve tasarım bana ait bir süredir bu işlere ara verdim ama yardımımın dokunacağı bir husus olursa elimden geleni yaparım...iyi çalışmalar size...

feeldattrend
29-04-2012, 22:56   |  #11  
OP Yeni Üye
27 mesaj
Alıntı: cbilgen13  
beğendiğine sevindim...logo ve tasarım bana ait bir süredir bu işlere ara verdim ama yardımımın dokunacağı bir husus olursa elimden geleni yaparım...iyi çalışmalar size...
Çok teşekkürler, görüşmek üzere :)