Bence kitap, çünkü; dijital bir ortamda hem dikkati toplamak zor olur, hem de gözü çook yorar.
Kitap mı, E-kitap mı?
- 1
- 2
Aslında teknolojinin geldiği şu noktada ve sürekli gelişmekte olduğunu düşünürsek tabikide e-kitap fakat kitabın yeri bir başkadır o sayfaları çeviriceksin bazen kitabın ön yüzüne notlar alıcaksın sayfanı katlayıp kaldığın yerden devam edeceksin bunlar basit fakat zevkli şeylerdir yani size saçma gelebilir fakat bana zevkli geliyor.
Konuyu hortlatıyorum ama yine de yazmak istiyorum:
Eğer e-kitaptan kastınız Amazon Kindle gibi bir e-kitap okuyucu ile okumaksa ve eğer yabancı dilde bir şeyler okuyacaksanız (yani yabancı sitelerden filan alacaksanız) o zaman e-kitap derim. Ama eğer Türkçe okuyorsanız e-kitabın pek bir anlamı yok çünkü gerçek kitap fiyatından pek farkı yok. Ayrıca e-kitap derken, tabletlerde ya da monitörlerde okunan e-kitaplarsa kesinlikle gerçek kitap. Ama bazı e-kitap okuyucuları var dijital olduğu bile pek belli olmuyor.
E-kitap ileride yaygınlaşacaktır ama şu anda o kadar da yaygın değil. Bence kitap okumanın en iyi yolu hala normal kitap :)
tabletler yaygınlaşmasssa e-kitabın bir anlamı olmaz
ayriyetten bir duyum aldım bazı yazarlar kitaplarını bilerek korsan olarak bastırıp sattırıyormuş :D doğru mudur sizce
- 1
- 2