JeWoR
İngiliz garson, Türk müşteriye:
-Çanakkalede çok askerimizi öldürdüğünüz için sizleri pek sevmeyiz deyince, bizimkinden gayet soğukkanlı bir şekilde şu cevabı almış:
-Orada ne işiniz vardı?
...o değiştirilmiş şekli, aslı şudur ki Atamız tarafından söylenmiştir:
Cumhuriyet'in ilânından sonra istanbul'da bir resepsiyon verilir. tüm dünya ülkelerinin elçileri ve ateşeleri de davet edilir. davet güzel bir şekilde devam etmektedir fakat ingiliz ateşesi olan binbaşının bakışları mustafa kemal'in gözünden kaçmaz. bütün davet boyunca kendisine dik dik bakmıştır ve bakmaya devam etmektedir. ne olduğunu öğrenmek için yaverini gönderir. yaver mustafa kemal'e şöyle der:
- paşam kendisine neden ters bir tavır takındığını sordum, o da bana mustafa kemal'in çanakkale'de babasını öldürdüğünü söyledi.
bunun üzerine mustafa kemal şöyle der:
- git sor bakalım babasının çanakkale'de ne işi varmış?
bikaçtanede benden olsun bakim:
zamanında Cumhuriyet ilanı sonrası uluslararası davetlilerle dolu pera palas'ın balo salonunda yugoslavya kralı ve Atatürk arasındaki muhabbet:
yugoslavya kralı: ...ve işte mirim sizin bu zaferden önce ingilizler, yunanlar, fransızlar hep gelip bize yalvardılar sizde Türklere karşı savaşa girin diye... ama biiiizzzz... girmedik.
Atatürk : (yerinden kalkar.. kralın yanına kadar gider.. elini sıkar ve gözlerinin içine baka baka...) "verilmiş sadakanız varmış, geçmiş olsun ekselansları" der.
turkiye'de sun microsystems'in urunlerine servis destegi veren birkac sirket vardir. bunlardan en ba$at olanlari kocsistem ve gantek'tir. sun microsystems'in kendisinin bile pazardaki payi cok dusuktur.
muhtemelen, servis gelirlerinin belirli bir boyuta ulastigini goren ve artik paylasmak istemeyen sun microsystems, en buyuk pastayi alan kocsistem'in servis destegi vermesi icin gereken lisansini yenilemez. tutar bu lisansi konu ile zerre alakasi olmayan bilkom'a verir.
koc holding ertesi gun bilkom'u satin alir.
-doğru, herkes kendisinde olmayan şeyler için savaşır...
Atatürk yurt gezisi yapmaktadır. o sırada bir kadın yaklaşır.
kadın: ben şuraya başvurdum, şunun akrabasıyım dedim yine de oğlumu işe almadılar, der.
Atatürk: güzel o zaman cumhuriyet işlemeye başlamış...
(şimdiki duruma hala Cumhuriyet diyebilir miyiz acaba???)
- evet...
O: kapidan cikin, sagdaki ilk kapida "gentlemen" yaziyor. aldirmayin, girin.