Klasik ama Önemli Windows 7 64 Bit?

i7
20-11-2009, 10:14   |  #26  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
203 mesaj

Sayın Osman Bağçevan verdiğiniz linkten baktım ama bende starting windows dedikten sonra bekliyorum bi türlü kurulum ekranı gelmiyor:(Boş bi tema kalıyo ekranda öylece...

ErKaN-23
20-11-2009, 11:13   |  #27  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
931 mesaj
Alıntı: i7  
Sayın Osman Bağçevan verdiğiniz linkten baktım ama bende starting windows dedikten sonra bekliyorum bi türlü kurulum ekranı gelmiyor:(Boş bi tema kalıyo ekranda öylece...

biosunuz güncelmi değilse güncelleyin  birde işlemcinizin x64 desteklediğinden emin olun

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 20 Kasım 2009 11:15
OSMAN BAĞÇEVAN
20-11-2009, 11:51   |  #28  
Denetmen
Teşekkür Sayısı: 5
6,606 mesaj

bios güncel değilse bende öncelikle güncelleştirmenizi öneririm..
Sonrasında ki adımlar sırasıyla :
2.dvd yi düşük hızda yazdırıp , kurulumu yapın , olmazsa :
3.farklı bir dvd-rw ile format atmaya çalışın..
mutlaka çözülür , sorununuz :)

i7
20-11-2009, 15:47   |  #29  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Tamam hallettim sadece biraz sabırsızmışım:)32 Bit kadar rahat çalışmıyor ama kasma da pek olmadı büyük bir uygulama çalıştırmadım henüz bi de kasamdan her zamanki gibi çok ses geliyor yalnız bi şey daha soracağım yönetici olarak oturum açmama rağmen bazen yöneticiden izin almalısınız diyor onu nasıl halledeceğim?Bu da derecelendirme hiç bir şey yüklemeden yaptım yorumu sizlere bırakıyorum...(Dikkatli bakın:))

Son Düzenleme: i7 ~ 20 Kasım 2009 15:53
OSMAN BAĞÇEVAN
20-11-2009, 16:36   |  #30  
Denetmen
6,606 mesaj
Tamam hallettim sadece biraz sabırsızmışım:)32 Bit kadar rahat çalışmıyor ama kasma da pek olmadı büyük bir uygulama çalıştırmadım henüz bi de kasamdan her zamanki gibi çok ses geliyor yalnız bi şey daha soracağım yönetici olarak oturum açmama rağmen bazen yöneticiden izin almalısınız diyor onu nasıl halledeceğim?Bu da derecelendirme hiç bir şey yüklemeden yaptım yorumu sizlere bırakıyorum...(Dikkatli bakın:))
o.c yapılı mı ?
bios default mu ?(zamanında bir değişiklik yaptınız mı hep mi default tu ?)

derecelendirmede sisteminiz için yeterli..bu bilgisayarın ömrü daha bitmemiş :)..Oyunlarda da sizi idare ediyordur zaten..
dikkat ediceğiniz bileşen , işlemci..

Son Düzenleme: OSMAN BAĞÇEVAN ~ 20 Kasım 2009 16:37
i7
20-11-2009, 18:16   |  #31  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Resimde gösterdiklerinizi yaptım olmadı bu arada 64 bit gayet hoşuma gitti bi problem yok şükür:D

PcMaKeR
20-11-2009, 18:19   |  #32  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 6
8,935 mesaj
Arkadaşlar ilginize teşekkürler hatta o kadar ilgilenmişsiniz ki nerdeyse birbirinize saldıracaksınız:)Şaka bi yana pcmaker çok mu saydı sövdü arkamızdan ne olduysa 64 bit yüklenmiyor boot ettikten sonra 'windows loading files' yazıyo ardından 'starting windows' yazısı geliyor windows 7 teması açılıyor ama bomboş bir ekran sonra resetleyince tekrar xp karşılıyor beni galiba nası yükleyeceğimi tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.
Arkadan konuşmam konuşanıda sevmem. Direk yüzüne söylerim.
Kullanmak sana kalıyor.

i7
20-11-2009, 18:50   |  #33  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Takıldım şakasına yoksa size saygı duyuyorum yanlış anlamayın sonuçta deneyimli birisiniz ama şunu belirteyim ki bilgisayarımı çok rahatsız etmedi.

OSMAN BAĞÇEVAN
20-11-2009, 19:21   |  #34  
Denetmen
6,606 mesaj
 bazen yöneticiden izin almalısınız
bazen dediğiniz nedir ?
ben , sizin yanlış birşey yaptığınızı düşünüyorum ki bazı şeyler dediğiniz şeyleri sölerseniz iyi olacak :)

i7
20-11-2009, 19:43   |  #35  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Bazen yazmışım hay Allah! Windows.old adlı dosyayı silmek istiyorum c sürücüsünde ve tam 30 gb yer kaplıyor ama silemiyorum oysaki zaten yöneticiyim ama yöneticiden izin almalısınız diyor...

i7
20-11-2009, 19:48   |  #36  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Tamam hallettim:D

PcMaKeR
20-11-2009, 20:10   |  #37  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Nasıl becerdin windows.old çıkartmayı. direk windows açıkken mi kuruluma başlattın. dvd den boot etmiş kadar verimli çalışmaz ama olsun kurmuşsun hadi hayırlı olsun bakalım. ağır programlar çalıştırmadıkça 64 bit rame yüklenmez.

i7
20-11-2009, 20:22   |  #38  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Bende bilmiyorum boot ettim yüklerken eski dosyalar windows.old diye saklanacak dedi ben de tamam dedim:) Bilmiyorum böle oldu işte ağır bi şey çalıştırmıyorum ha bu arada hazır konu açılmışken pc den de anlıyorsunuz ablam kendi bilgisayarını getirecek 4 gb ram var intel core 2 duo 2ghz li bi işlemcisi vardı nvidia 9600m gs 512 mb de ekran kartı autocad netcad gibi programlar kullanıyo ama onlar xp den başka sistemde çalışmıyor onları win 7 64 bitte çalıştırabilir miyim yüklesem?

PcMaKeR
20-11-2009, 20:35   |  #39  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

autocad in 2008 ve üstü versiyonu gerekli.
bak ona windows 7 64 bit kurulur işte. gözle görülür performans artışı salar o tür programlarda.

PcMaKeR
20-11-2009, 20:36   |  #40  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

birde xp mode eklentisi ile xp de çalışan uygulamalar paşalar gibi windows 7 de de çalışıyor ;))

OSMAN BAĞÇEVAN
21-11-2009, 08:59   |  #41  
Denetmen
6,606 mesaj

:)
autocad gibi programları xp mode de çalıştırmak :s
sistemin kasması lazım ki autocad bi ayrı sistem gereksinimi istiyor , xp mode için bi ayrı sistem gereksinimleri lazım..

autocad 2010 sürümü , orjinalse çalışabilir..büyük bir ihtimal orjinal değil sizin autocad..çalışıp çalışmadığını sölerimde , kurallar gereği sölemem..İllegal paylaşım yasak :)

ayrıca :
windows 7 yi kurarken , siz yerel disk C yada eski işletim sisteminin bulunduğu diski silmemişsiniz..Galiba acele işiniz vardı yada birazcık bile ingilizceniz yok..
Disk options gibi birşey sağ alt köşede olur..Ona tıklayacaktınız , sonra C ye tıklayıp C yi silecek , yeni C yaratacaktınız..Bunu yapmadığınız için windows.old klasörü adında klasör oluştu ve o klasörde de hatrı sayılır derecede eski windows'unuzun dosyaları var..

bu sizin yaptığınız yöntem sağlıklı değil ki , eski sisteminizde virüs varsa yeni sisteminize de bulaşabilir..En sağlıklısı yapmak iyiydi ama bunu da yaptıysanız ve sisteminizde sorun yoksa tamamdır..
Bu yöntemi çok kullanan birisi olarak , virüs dışında herhangi bir zararını görmedim..Hard diskte yer kaplaması var ama banane..160 gb kapasite mi ne var zaten , boş gösterceğine dolu göstersin ne olucak...

ErKaN-23
21-11-2009, 09:13   |  #42  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj
Bende bilmiyorum boot ettim yüklerken eski dosyalar windows.old diye saklanacak dedi ben de tamam dedim:) Bilmiyorum böle oldu işte ağır bi şey çalıştırmıyorum ha bu arada hazır konu açılmışken pc den de anlıyorsunuz ablam kendi bilgisayarını getirecek 4 gb ram var intel core 2 duo 2ghz li bi işlemcisi vardı nvidia 9600m gs 512 mb de ekran kartı autocad netcad gibi programlar kullanıyo ama onlar xp den başka sistemde çalışmıyor onları win 7 64 bitte çalıştırabilir miyim yüklesem?
Ben grafikerim autocad ve netcad gibi programları bende win7 x64 de sorunsuz ve daha verimli kullanıyorum 64 bitprogramları mevcut bunları indirip kullanmanız lazım

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 21 Kasım 2009 09:13
PcMaKeR
21-11-2009, 09:15   |  #43  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
sistemin kasması lazım ki autocad bi ayrı sistem gereksinimi istiyor , xp mode için bi ayrı sistem gereksinimleri lazım.
Osman sen çok canımı sıkmaya başladın şu günlerde. Lafı nerenden anlıyorsun sen.

"autocad in 2008 ve üstü versiyonu gerekli.
bak ona windows 7 64 bit kurulur işte. gözle görülür performans artışı salar o tür programlarda."

sende okuma yokmu. birde gülümsemiş. Harbi sende sorun var. okuma ve yorumlama hakkında.

XP Mode Netcad için geçerli autocad 2008 ve üstünde vista ve windows 7 uyumluluğu var.
Kız kardeşinin makinasında kullanacak. Sanki autocad kullanmış gibi konuşuyorsun ordan. ben bir sene teknik çizim için autocad kullandım. Atlama birşeye hemen.

Bu huyuna kızıyorum. Güzelce oku sindir sonra ne diyeceksen de. Saygı duymuyorsun diyorsun sonra. Neye saygı duyayım. Sen yanlış yorumla sonra o yorumuna cevap ver bende yanlış yorumlamayayım.

ona bakarsan autocad özel grafik kartları için üretilmiş bir programdır. gtx 295 i bile kasar. grafik işleme için dizayn edilmiş kartlar içindir ama 3d desteği olan kartta çalışmama diye birşey yoktur.

ErKaN-23
21-11-2009, 09:18   |  #44  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj

OSMAN BAĞÇEVAN...
autocad 2010 sürümü , orjinalse çalışabilir..büyük bir ihtimal orjinal değil sizin autocad..çalışıp çalışmadığını sölerimde , kurallar gereği sölemem..İllegal paylaşım yasak :)

autocad sürümünü orjinal kullanmak çok zor işletim sistemi ilekarıştırmayınız 3500 dolar civarında fiyatı

Son Düzenleme: ErKaN-23 ~ 21 Kasım 2009 09:28
PcMaKeR
21-11-2009, 09:20   |  #45  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

http://usa.autodesk.com/adsk/ser ... =123112&id=13784795

Autocad de eğer katmanlı ve 3d objeler ile çalışmıyorsan 1 gb bellek ve 2 ghz lik işlemci ile rahat rahat iş yaparsın.

ama 3d objeler ve katmanlı dizayn yapıyorsan O makinada en önemli bileşen işlemci ve ekran kartıdır. Gerisi bahane.

ErKaN-23
21-11-2009, 09:26   |  #46  
ErKaN-23 avatarı
Yıllanmış Üye
931 mesaj

PcMaKeR a kesinlikle katılıyorum yıllardır autocad kullanırım iyi bir ekran kartı x64 den daha önemlidir

OSMAN BAĞÇEVAN
21-11-2009, 09:31   |  #47  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
Osman sen çok canımı sıkmaya başladın şu günlerde. Lafı nerenden anlıyorsun sen.
"autocad in 2008 ve üstü versiyonu gerekli.
bak ona windows 7 64 bit kurulur işte. gözle görülür performans artışı salar o tür programlarda."
sende okuma yokmu. birde gülümsemiş. Harbi sende sorun var. okuma ve yorumlama hakkında.
XP Mode Netcad için geçerli autocad 2008 ve üstünde vista ve windows 7 uyumluluğu var.
Kız kardeşinin makinasında kullanacak. Sanki autocad kullanmış gibi konuşuyorsun ordan. ben bir sene teknik çizim için autocad kullandım. Atlama birşeye hemen.
Bu huyuna kızıyorum. Güzelce oku sindir sonra ne diyeceksen de. Saygı duymuyorsun diyorsun sonra. Neye saygı duyayım. Sen yanlış yorumla sonra o yorumuna cevap ver bende yanlış yorumlamayayım.
ona bakarsan autocad özel grafik kartları için üretilmiş bir programdır. gtx 295 i bile kasar. grafik işleme için dizayn edilmiş kartlar içindir ama 3d desteği olan kartta çalışmama diye birşey yoktur.
lafları sizin anladığınız yerden anlıyor sayın PcMaker  :)
evet gülümsedim de , sana mı güldüm bakalım..he senin yorumun altında o yüzden sana gülümsemiş olabilirim diye düşündüm ama ben autocad e değil , diğer soruna gülümsedim :)
neyse
ben de (harbiden :))sende sorun olduğunu düşünüyorum ama işte yazdırmak zorunda bırakıyorsun en sonda..
uyumluluğuna birşey demedim farkettiysen..
Autocad i belkim senden daha çok kullandım beah , meslek lisesi okuduyorum ama bilgisayar bölümü değil..Başka bir bölüm bilmiyorum biliyor musun..merak etme ama sölemicem , sorma :)
Bende meslek lisesi okuyorum üstte belirttiğim gibi , bizde çizim yapıyoruz..çizimlerim o kadar iyi değildir ama hocayla ,seninle anlaşamadığım gibi anlaşamadık.. :)
ben yanlış bir şey yorumlamadım..bana yaptığınız saygısızlık yüzünden bu saygısızca yazdığım yorumu görüyorsunuz , okuyorsunuz :)
teşekkür ederim ,bana öle bir yorum yazdırdığını için...
hocalarla senin aranızda ki ilişkiyi şimdi anladım..Belki sizde bi öğretmezsiniz dir nerden bilicen , olur mu olur..İkinizde bana ,bize autocad i büyütüyorsunuz..İnsan içinden ''ya bu autocad ne kadar büyük bir programmış'' diyorum ve kullanıyorum :)
yeterince duydum autocad in ne kadar büyük yada küçük olduğunu..Bırakında bi de biz yorumlayalım..
Alıntı: ErKaN-23  
autocad sürümünü orjinal kullanmak çok zor işletim sistemi ilekarıştırmayınız 3500 dolar civarında fiyatı
bende fiyatını az çok bildiğim için öle dedim zaten :)

OSMAN BAĞÇEVAN
21-11-2009, 09:35   |  #48  
Denetmen
6,606 mesaj
Alıntı: PcMaKeR  
http://usa.autodesk.com/adsk/ser ... =123112&id=13784795
http://usa.autodesk.com/adsk/ser ... 6350&linkID=9240617

Autocad de eğer katmanlı ve 3d objeler ile çalışmıyorsan 1 gb bellek ve 2 ghz lik işlemci ile rahat rahat iş yaparsın.

ama 3d objeler ve katmanlı dizayn yapıyorsan O makinada en önemli bileşen işlemci ve ekran kartıdır. Gerisi bahane.

bende birazcık bunu belirtmek istiyorum zaten  , üsteki yorumda belirttiğim gibi :
Alıntı: OSMAN BAĞÇEVAN  
sistemin kasması lazım ki autocad bi ayrı sistem gereksinimi istiyor , xp mode için bi ayrı sistem gereksinimleri lazım..
xp mode de kullandım ben autocad i sayın PcMaker  :)

PcMaKeR
21-11-2009, 10:07   |  #49  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
8,935 mesaj

Sen XP modda kullanabilirsin ben bilemem. Eski sürümse yapacak birşey yok ama verimlilik alacaksan paşalar gibi gideceksin en az 2008 sürümünü yükleyeceksin.
Windows7 için önerilen sürüm 2010.
Arkadaşın kızkardeşini düşünürsen 2010 ama eğer 2004 gibi versiyonlarda çalışıyorsa ki çoğu okul hala bu versionu tercih etmektedir. Bu yüzden xp mode da kullanmak en sağlıklısı ama iş 64 bite gelirse direk çalıştırmak sorun çıkartır.

i7
21-11-2009, 10:40   |  #50  
OP Yıllanmış Üye
203 mesaj

Beyler öncelikle sakin...:)Ablam geldi durum şu ki autocad 2009 var ve orjinal deil ve netcad 5.0 Şimdi 64 Bit Windows 7 Kurabilir miyim? Ama windows 7 yükseltme danışmanında sanallaştırma teknolojisini desteklemiyor dedi... Yorumlarınızı bekliyorum.