Arkadaşlar pc özelliklerim böyle;
İşlemci:Intel Pentium(R)Dual Cpu E2180 2.00 Ghz
Anakart:Gigabyte VM900M A2
Ekran kartı:nVIDIA 9500 GT 1GB 128 Bit 16X Pixel Shader 3.0
Bellek:DDR2 2 GB Ram
Modem:Airties (ttnet verdi)
Bu bilgisayara windows 7 64 bit kursam kasar mı fazla, windows 7 yükseltme danışmanında ekran kartımın aeroyu desteklemediği dışında bi sorun yok dedi, büyük oyunları oynamayı seviyorum cod 4-5-6 crysis gibi, 32 bit cd si bozuk yükleyemiyorum ayrıca aero konusunda da vista danışmanı destekliyo diyodu anlamadım gitti.
Klasik ama Önemli Windows 7 64 Bit?
Zaten niyetim 32 bit kurmak ama cd bozuk peki 64 bit kurup denesem olmadı 32 biti ardından kurmaya kalksam bi sorun olur mu? Rahatlıkla tekrar 32 bit kurabilir miyim?
casper
intel pentium dual core T3200 2.0 GHz
Nvidia 9300 M GS
2GB ram
160 GB hard disk
windows 7(32 - bit ) ultimate kullanıyorum hiç bir problem yok
64 bitdede problem çıkacağını hiçsanmıyorum
Muhtemelen kasacak onu tahmin ediyorum ama yeni çektiğim cd çizilmiş ve o da 32 bit cd si ama dosyaları kurtarmaya çalışıyorum, olmadı 64 biti denicem vakit problem değil.
işlemci ,normalin biraz düşüğü
ram ,iyi
ekran kartı,berbat...ekran kartınızı çöpe atın, o ekran kartını satıcak olsanızda alan pek çıkmaz...He xp kullanan bir arkadaşınız varsa ona satın..
anakart , bi zamanlar iyiydi o da eskidi artık.
modem'in iyi olup olmadığını sölememi beklemiyorsunuz herhalde :)
64bit i denemenizi eğer kasarsa yada donmalar olursa o zaman 32bit i kurmanızı tavsiye ederim..Bu özelliklerde bir makinaya x64 ün kasıp, kasmayacağını kestirmek zor..
Şimdi iki seçenek var elimde ya xp professional service pack 2 de kalacağım ya da win 7 64 bit kuracağım ne yapayım?32 bit daha sonra...
xp sp 3 de değil..sp 2 :D
bırak yaw bu zamandan sonra xp mi kurucaksın :)
Kurmayacağım kullandığım o işte:D 64 bit kurayım mı sizce? Ne derseniz onu yapcam:)
''Muhtemelen kasacak onu tahmin ediyorum ama yeni çektiğim cd çizilmiş veo da 32 bit cd si ama dosyaları kurtarmaya çalışıyorum, olmadı 64 bitidenicem vakit problem değil.''
vermişsiniz zaten cevabı hala niye soruyorsunuz ? :)
Kafamda hala soru işareti var:( Ama ben meraklıyım uğraşmaya yüklerim galiba:)
denemkten zarar gelmez biraz zaman kaybın olur o kadar : ) bence dene sen bı içindeki kurdu öldür :)
kasma falan yapmaz kur en fazla kasarsa1 saatin gider xp yada vistaya dönersin neden kasacakmis cift islemci 2 gb ram yeterli hic bir sorun yapmaz x64 kur kimseyede bakma.
kimseye de bakma!
adam zaten soru soruyor nasıl bir cevap bu. Hem gel soru sor hemde kimseye bakma.
Kur kardeşim kur. bundan sonra 1 gb rami olanlara bile 64 bit kurdurtcam. İlla diliniz yanacak değil mi. Biri çıkar ram iyi der.
Akıl var mantık var. Hadi bizi sallamıyorsun: Windows u geliştiren adamlar uyarıyor stabil çalışması için 64 bitin 4 gb ram olması şart diyor.
Hangi mantıkla 64 bit kur diyorsunuz siz hala çözemedim. Burda önerenlerin çoğuda pc de uzman kişiler ona canım sıkılıyor. Önermeyin ya.
"Zaman gitsin amannn nasıl olsa meraktı" böyle bir düşünce olabilir mi ya. Driverları uymayacak, kullandığı programlar sorun çıkartabilecek, ram kullanımı artacak. Harddiske yüklenecek ram için.
Öneriyi yapıyorsanız ilerisini görün ilerisini...
Al benim makinanın özellikleri:
ben 64 bit vista kullanıyordum lisanslı windows 7 yi demo olarak kullanıyorum şimdi.
4 gb ram var ama ekran kartı 1 gb nı donanımsal olarak ayırmış.
işte:
bu makinaya normalde 64 bit kurmam gerek fakat ram miktarı 2 gb yakın kullanıma geldiğinde windows otomatikman ram yetersiz kalmasın diye harddiskteki sanal belleğe yönelecek. Unutma harddisk erişimi rame oranla çok çok yavaştır buda sistemi kasacak.
ama 32 bitte programlar rami fazla kullanmazlar. 64 bit ram ve işlemciye aç bir mimaridir. sadece olayı ram de görmeyin.
sizin görüşünüzde olmayan birisiyim , PcMaker..Sizin görüşünüzde olmadığım için sizden hakaret yemek zorundamıyım ?
Gidin sokakta kavga edin , burası kavga yeri değil..
Ben kurmasından yanayım , siz değilsiniz...Bunlar normal şeyler..Siz açıklamanızı yaparsınız , bende birtakım sebeblerime dayanarak bunları sölerim..Kararı , kuran kişi verecek ve sizinde bu kadar idaalı konuşup bize hakaret etmeye hakkınız yok !
Arkadaslar 64 bit ve 32 bit niye tercih ettinizi biliyormusunuz once. çok basit bir ornekle acıklim 32 bit işletim sistemi 4 gb ramden sonrasını desteklemiyor. Fakat işletim sisteminiz 64 bit ise 4 ve daha fazla gb ram kullana bilirsiniz. yani bit olayı tamamen pc donanımı ile ilgili birsey kasma falan olucagınıda sanmıyorum ayrıca. kolay gelsin
Alinti yapip polemige girmiyecem son 4 senede yapilan bütün islemci mimarileri x64 mimarisi üzerine.
Tutturmuslar ram 4 gb olmali diye öyle bir sey yok o olay cok Ram isteyen bazi özel uygulamalarda ram miktarini kullanabilmesi icindir sadece biz sagdan soldan alinti ile degil 2 sinide denemis olarak konusuyoruz neticede islemci mimarisi ve x64 sistemin daha stabil oldugu acik onun bunun kaynagiyla konusmayi sevmem dener konusursun ben 2 gb sorun yasamiyorum ne oyunda nede baska bir seyde .
Bir eklenti daha senin verdigin örnek yazilim esnasinda iyi ram optimiser edilmemis programlar icin gecerlidir ama sistemi sömüren kac tana o tarz program var onuda söyle istersen normal bir kullanim icinde dedigin gecersiz bir durum kusura bakma ayrica pagafile 98 xp vistada vardi sevendada muhtemelen vardir ram cok diye onu iptal etmiyor yeni yeni seyler cikarmayin.
Elamanin pc konusunda uzman olmasi yada dergide calismasi onun bilgisinin benden yada baskasindan cok demek degil hepimiz kendimize gére uzmaniz yemisim uzmanligi.
kafanızmı güzel sizin ya kasma problem filan olmaz alla alla yazdım işte kulladığım bilgisayarıda yazdım kasmada olmuyor hala yok kasıcak yok o olucak yok kardeşim kasma filan yaşanmıyor
Arkadaşlar ilginize teşekkürler hatta o kadar ilgilenmişsiniz ki nerdeyse birbirinize saldıracaksınız:)Şaka bi yana pcmaker çok mu saydı sövdü arkamızdan ne olduysa 64 bit yüklenmiyor boot ettikten sonra 'windows loading files' yazıyo ardından 'starting windows' yazısı geliyor windows 7 teması açılıyor ama bomboş bir ekran sonra resetleyince tekrar xp karşılıyor beni galiba nası yükleyeceğimi tam bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.