Arkadaşlar ben .conf uzantılı bir dosyayı birlikte aç kullanarak not defteri olarak açtım ama açarken bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili programı kullan seçeneği seçiliymiş yani artık her açtığımda dosya not defteri şeklinde açılıyor.Bunu xp de klasör seçenekleri--dosya yönetimi-- gelişmiş den girerek hangi uzantılı dosya ise bunu tekrar eski haline getirebiliyoruz.(başka bir bilgisayarda denedim oldu) ama vista da klasör seçeneklerinde gelişmiş yok yada ben bulamadım
Benim sorum ben değiştirdiğim bu dosyayı nasıl eski haline getireceğim yardım ederseniz sevinirim.
klasör seçenekleri yardım
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
17 mesaj
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
klasör seçenekleri genel sekmesind altta bulunan varsayılanı yükleyi seçip kaydederek eski haline getirebilirsiniz. Ayrıca vistada denetim masası programlar sekmesinde varsayılan programlar ögesi mevcut. İlgili yere girerek tüm varsayılan ayarlarınızı ayarlayabilirsiniz.
OP Taze Üye
17 mesaj
varsayılanı yükle dedim ama hiç değişme olmadı.hala not defteri olarak görünüyor.
Yeni Üye
24 mesaj
başka dosyalardan deneyin açmayı,dosyaya gelip sağ tıklayıp,birlikte aç seçeneğini tıklayın,orda sağda gözat var burdan hangi programa açmak istediğinizi seçebilirsiniz,altta da bu tür dosyaları açmak için her zaman seçili olan programı kullanın diye bir yer var orayı işaretleyin.sorun düzelir muhtemelen..