Şunu belirtmek isterim orada değiştireceği tema değil içindeki system32 dosyalarıdır. Ayrıca bu konu hakkında uyarımıda yorumda belirtmişim. ''Yanlış bir işlemde sisteminiz açılmayabilir?'' eğer böyle bi konuda sistem geri yükleme ileride düzeltibileceğini belirterek bir geri yükleme noktası oluşturmasını belirtmişim. ;)
Bir diğer konuda Windows 7 tema bölümündeki tüm temaları denedim ve bozuk olsa altına yorumumu yaparak bunu kişilere belirtirim. Ayrıca arkadaşdaki sorun bendede oluştu ve imageres ve shel32 dosyalarını değiştirdiğimde sorun ortadan kalkmıştı.
Biraz araştırma yaptım ve program sadece etki ettiği .dll dosyaları ve bunların temelinde de imageres ve shell32 dosyalarıdır. Başka bir kaç tane daha .dll vardı onlarda iconların uygulanması için gerekli izinleri ortadan kaldırmak içindi.
Bu tespitlere göre sorunun imageres ve shell32 dosyalarında olduğu net ve açık tabi buna ek olan durumlar dışında...
Bu sorunu kendimde yaşamış olduğum için böyle bir öneri ortaya koydum.
Evet sizin değindiğiniz doğru olan nokta ise 64 bitte bu dosyaları değiştirmeyin diye bir uyarıda bulunmamamdı bu konu hakkında size teşşekür ediyorum.
Fakat 64 bitlerinde imageres ve shel32 dosyalarını internetten rahatlıkla bulabiliriz. ;)
(Bilmediğim bir konu hakında yorum yapmam ;)
Saygılar...
Sistem açılmaz , sistem geri yükleme hata verir..Bilgisayarı nasıl açılacak ?
Gelişmiş önyükleme seçenekleriyle açılmaz..Sistem dvd sini takarak sistemi onarabilirsin..
O yüzden de geri yükleme noktasını unutun :)
Boşu boşuna demiyorlar , sistem geri yükleme bilgisayarı yavaşlatır..Gereksiz bir özellik diye..Kapat gitsin kıcası böle durumlarda..
Tamam , önerimiz sistem geri yükleme noktası oluşturmaktır..Windows 7 temaları forum konusunada yazdım..Fakat yine aynı konuda
''Yanlışdosya değişimi yada vista sistem dosyasını siz windows 7 iledeğiştirmeye çalışırsanız , sisteminiz %100 çöker..Bilgisayarınızareset attığınız da direk karşınıza explorer.exe yada başka bir sistemdosyasının adı ve hatası çıkar..Siyah bir ekranda görev yöneticisinibile açamayacak duruma gelirsiniz..
Doğru bir şekilde temalardaki sistem dosyalarını değiştirdiğiniz de sisteminizin çökme ihtimalibiraz daha düşük..İndirdiğiniz dosya virüslüdür çöker,belli olmazaçıkcası..Yani sistemin çökmemesi hiçbir zaman garantideğildir..Garantisini veremem,veremeyiz.. ''
bu sorunda bundan ibarettir..
İmageres.dll dosyasını hiç değiştirmeyi denedin mi ?
yada
shell32 ?
Ben denedim..Yanlış yaptığımda ne oldu biliyor musun ?
Sistemim açıldı , açılmadı değil..
Ahanda bu oldu..
Peki burada ki imageres.dll yi aldığımda , değiştirdiğimde ne oldu ?
Birşey olmadı..Çünkü artık sisteme zarar verildi..Çözüm yolları , üstte verdiğim çözüm önerisinde yada khramn'ın(müsait olduğumda bu yöntemide denicem)yöntemidir..Bilmediğim için birşey diyemem khramn'a..
Bütün temalarda sorun çıkabilir..Bir temayı resources klasörüne taşıdım..
Resource klasörüne taşıdıklarımız nasıl olsa bir etkisi olmaz diye düşünüyordum..Peki ne oldu ?
Sistemi yeniden başlattıktan sonra klasörler açılmadı..Programlar çalışıyor ama klasörler açılmıyor..
Böle bir sorunu basit yöntemle kurtardım ama burada ki sölemek istediğim şey kurtarmaktan ziyade , indirdiğim temanın sadece ekran görüntüsüne bakıp indirmemdir..Sizde böle yapmayın , açıklamayı okuyun..
Şimdi gelelim şu cümlene ''Ayrıca arkadaşdaki sorun bendede oluştu ve imageres ve shel32 dosyalarını değiştirdiğimde sorun ortadan kalkmıştı.''
Bende açık ve net bir şekilde gördüm ve konu açtım..Değiştirdim..Sonuç :
sorun ortadan kalkmadı..
O yüzdende senin bir yerde hata yaptığını düşünüyorum..Tespitinde de sorun oluyor neticede..
''
Fakat 64 bitlerinde imageres ve shel32 dosyalarını internetten rahatlıkla bulabiliriz. ;)''
bak burası çok dikkatimi çekti..sende koyu harfle altını çizmişsin üstelik..
Bana 64bitte çalışacak imageres ve shell32 (iki ll bir değil :))
dosyalarının linklerini verebilir misin ?Ben sistemimde uygulamak istiyorum , ikisinide..
Ben size bilmiyorsun yorum yapma falan demedim , dememde..Şimdi sizin o kırmızıyla yazdığınız yer hakkında birşeyler desem , konu da başka yönlere gidecek..O yüzden sizde o tarz girişimlerden uzak dursanız iyi olur.. Benden de saygı ve sevgiler :)