ya sen masaüstünü göremediğin halde , bilgisayar açılıyor dersen , sana göre açılır..
Benim masaüstüm gelmiyorsa ekrana , bazı sistem dosyalarının hataları gelirse karşıma ve düzeltemezsem ben bu işe bilgisayarım açılmıyor derim..
verdiğin linki 64bit kullanıcıları sakın yapmasın :)
garanti sistemi alt üst edicek :)
''
Bu işlemi yapmadan önce yedeklememiz gerektiğini söylüyor. Yani sistem geri yaptığımızda sistem açılıyor ama simgeler küçk oluyor sonda dosyaları değiştirdiğinde aynen eski haline geri dönüyor. ;)
''
DITTTT..
yanlış yine..
sakın bu düşüncede sistem dosyalarını değiştirmeyin, bilmem anlatabildim mi :)
üstte yeterince anlattım zaten , on kere anlatmama gerek yok...anlatamam..
Sistem geri yüklemeyle şöle bir anım geçti :
Bir klasörde 3-5 gün uğraştım..Oraya çok güzel dosyaları netten tek tek araştırıp , indirmişim..Bazılarınıda kendim yapmışım..Sonrasında ise taşınabilir hard diskime atmışım dosyaları..sonra bilgisayarın hard diskine formatı atmışım ve sistem geri yükleme noktamı oluşturmuşum..sistemim çökmüş ve sistem geri yükleme yaparak sistemi tekrar getirdiğimde , 3-5 günlük uğraştığım klasör yok..
EE böle de olunca microsoftta olsa , kralıda olsa bana kullan de se kullanmam..Takarım dvd mi onarırım..
''Hayatta hiç kimse hiç kimseye bir konu hakkında zaten garanti veremez ki!!! O zamana kadar yaşıyacağımız ne malum. ;)
''
garantisini veriyorum ben, istersen dene istersen deneme..Bu windows 7 piyasada kaç tane varda , garanti vermeyim :)
Araştırırsın , denersin , garantisini verirsin..
''''İmageres.dll dosyasını hiç değiştirmeyi denedin mi ?
yada
shell32 ?''
Öncelikle bu soruları neden sorduğunuzu hala anlayabilmiş değilim. Nedenini sorarsanız önceki yorumumda üzerine basa basa bu sorunu benimde yaşadığımı belirttim ve çözüm yolunu bu dosyaları değiştrmekle gerçekleştiğini belirttim. Bana göre bu sorular anlamsızdı. :)
''
yaw sen diyorsun ki bu soruna , dosyaları değiştir çözüm olacak..
Olmaz diyorum kardeşim , olmazzz..
Chip sence temalara gereken özenini gösteriyor mu ?
Bilgisayarın içinde bir sürü simge var , bir sürü arka plan bir sürü buton v.s
Bunları tek tek elinle yapmak ne kadar kolay diye mi tahmin ediyorsun ?
''Shel32 diye yanlış bir terim kullanmışım. Evet bu bir hatadır. Her insan hata yapar. Silgide bunun için yapılmıştır. ;)
''
sen neyden bahsediyorsun burada..shell32 nin iki ll dememden mi yoksa başka birşey mi düşünüyorsun?
bence benim düşündüğümü düşünmüyorsunda..
shell32 nasıl gereksiz oluyor muş ?
imageres.dll de ki iconları değiştiren adam , shell32 yi de değiştiremicek mi yani :S
saçmalık yani gereksiz olduğu..tema için gerekli..
verdiğin link iişime yaramaz , sorumun tam cevabı olacak bana :)
O zaman sen yanlış biliyorsun , bu kadar basit..Senin yanlış bilgin yüzünden , bu temayı yapan adamların hakkında iyi düşünülmeyecek ,emekleri boşa gidecek , o da yetmiyormuş gibi adam bir daha sistemine tema yüklemeyecek..
Dediklerimi iyi düşün, sağdan soldan forumdan duyma laflar doğru olmayabilir bazı durumlarda.
Ben senin bilgisayarda değiştirdiğin imageres ve shell32 dosyaları bozuk olabilir. Eğer doğruları ile yer değiştirdiysen sistemi geri yükleme noktası onu onarabiliyor. Sisteminiz de açılıyor. Tabi şu şekilde bir sorun var mageres ve shell32 dosyalarını değiştirirken .old uzantısında hata verdiği zaman o dosyayı sistem geri yükleme merkezi onaramıyor ve hata variyor. Fakat yanide .old uzantısını kullandığından sistem açılıyor ve nette bununla ilgili sorunlarımı araştırırken küçük bir pro ile bu dosyayı .old uzantısından kurtarıp eski haline geri döndürdüğümü söylüyorum. Yani bu kadar basit bir şeyi neden başka yönlere çektiğiniz beni şaşırttı doğrusu.Tabi siz bu dosyalar haricinde temada veya explorer da bir hata aldıysanız o benim başıma hiç gelmedi. Orada sistem açılmaya bilir. Ama benim burda söylemek istediğim arkadaşın sorununa çözüm bulmak.
Yorumlama tarzınız hiç beğenmediğimi söylesem doğru olur çünkü yazdıklarınız hiç göze hitap etmiyor ve aklınıza ne gelmişse yazmışsınız hiç benim söylediklerimi okuyup yorumlamadan.
Burada konuyu açan arkadaşımız sisteminin 64 bit olduğunu belirtmemiş. Yani ben yukrıdaki linki 64 bit kullanıcıların yapmaması konusunda beni uyarmıştınız ve bende size o konu hakkında teşşekkürlerimi iletmiştim.
Dediklerinizi tekrarlama ihtiyacını nereden bulduğunuz hakkında hiç bir düşüncem yok. ;)
''DIITTT'' diye bir terim kullanmışsınız yukrıda öncelikle bunu hangi kasıtla olursa olsun bu forumda kullanmanız hiç göz alıcı olmadı çünkü bu terim bir çok kişinin aklında yanlış izlenim uyandırdığını tahman edebiliyorum.
''Sistem geri yüklemeyle şöle bir anım geçti :
Bir klasörde 3-5 gün uğraştım..Oraya çok güzel dosyaları netten tek tek araştırıp , indirmişim..Bazılarınıda kendim yapmışım..Sonrasında ise taşınabilir hard diskime atmışım dosyaları..sonra bilgisayarın hard diskine formatı atmışım ve sistem geri yükleme noktamı oluşturmuşum..sistemim çökmüş ve sistem geri yükleme yaparak sistemi tekrar getirdiğimde , 3-5 günlük uğraştığım klasör yok..
EE böle de olunca microsoftta olsa , kralıda olsa bana kullan de se kullanmam..Takarım dvd mi onarırım..''
Şu anlattığınız konu sisteme zarar veren dosyaların bir kopyası ordada bulunuyor ve Windows 7'de bu benimde başıma geldi ve bendede o dosyaları sildi. Nedenini biraz soruşturduğumda Windows 7 o dosyanın kopyalama komutunun adresini bulup o dosyanın sisteme tekrar zarar vermesini önlemek için yapıldığını dile getirildi. Tabi bende bundan sonra sisteme zarar veren dosyaları arşivleyip saklıyorum veya kopyalama komutlarının geçmişlerini disk temizleme ile siliyorum.
Bu yanlış yaptığınız konudan doğabilicek hatayı neden Mirosofta attınız pek mantıkllı bir davranış olmamamış. ;)
''shell32 nasıl gereksiz oluyor muş ?
imageres.dll de ki iconları değiştiren adam , shell32 yi de değiştiremicek mi yani :S
saçmalık yani gereksiz olduğu..tema için gerekli..
verdiğin link iişime yaramaz , sorumun tam cevabı olacak bana :)''
Yani şu anlamada size hala bişey kazandırabilmediğim hissine kapıldım. Çünkü benim amacım temayı değiştirmek değil ben sadece sorun iconlarda ise bunu imagerese.dll ve shell32.dll dosyalarını değiştirmekle düzelebileceğini ve temayı değiştirmesini önermedim. O verdiğim linkte Windows 7 DVD'dimden 64 bit çıkardım ve linke upload ettim. Herhangi bir sorun çıkarmaz.
;)
O zaman sen yanlış biliyorsun , bu kadar basit..Senin yanlış bilgin yüzünden , bu temayı yapan adamların hakkında iyi düşünülmeyecek ,emekleri boşa gidecek , o da yetmiyormuş gibi adam bir daha sistemine tema yüklemeyecek..
Dediklerimi iyi düşün, sağdan soldan forumdan duyma laflar doğru olmayabilir bazı durumlarda.
Yukarıdaki söylediklerinizden siz benim yazdığım yorumların sadece önemli kısmlarını okuduğunuz kanatına vardım çünkü ben yukarıda temayı uygulamalarını değil sadece imageres ve shell32 dosyalarını değiştirmesi gerektiğini söyledim ve oradaki temaları hepsi sağlam hiç birinde hiç bir hatayla karşılaşabilecek bir nota yok. Bunu kişi temanın yorumlarındanda anlayabilir.
Kişi kendi sisteine neden bidaha tema yüklemesinki benim yüzümden. Eğer bir hata yapıyorsa o kendinden kaynaklandığını bilir.
Benim bilgilerimin yanlış olduğunu oturduğunuz yerden yanlış olduğunu söylerek karşımda kanıtlayamazsınız. Bana bunların yeterli derecede isptlar ve beni ikna edersiniz bende bu yorumun yanlış olduğunu dile getirerek herkesten özrümü dilerim. Fakat benim yaptığım yorumdaki olayların hepsini kendim denemiş hatta hala denemekteyim ve bende olumlu yönde etkile etmekte.
Benim söylediklerimi direkt başka forumlardan duyduğumu buraya aktarmıyorum. ;) Önce o yorumları test edip onayladıktan sonra bu bilgileri burada paylaşıyorum. ;)
Umarım Yorumumu yorumlayıpta cevaplarsınız. :D