Klasörün içeriğini göremiyorum. (çok acil)

sniper_xxx
15-08-2007, 05:02   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj

Öncelikle merhaba, benim çok önemli, aciliyet arz eden bir problemim var.

Folder Lock diye bir klasör şifreleme programı kurdum. Önemli bazı klasörlerimi o programla şifreledim. işim olduğunda girip gereken dökümanı alıyordum. Buraya kadar bir problem yok...

Virüs programımın süresi bittiği için dün F-Secure 2007 kurdum. Şifrelediğim klasörden bir belge almam gerekti. Folder Lock'ı açtım, şifreyi girdim. Fakat f-secure'den zararlı yazılım olabileceğinden "engellendi" uyarısı geldi ve folder lock otomatikmen kapandı. Tekrar açmaya çalıştım açılmadı. Virüs programının ayarlarından "bu programa güveniyorum erişime izin ver" dedim. Bu sefer program açıldı, fakat içindekiler görünmüyor şimdi. Klasörün boyutuna bakıyorum 450 mb. Ama içerik yok. Gizli dosya klasörleri göster de dedim, belki ondandır diye yine bişey yok. Araştır diyorum yine yok, klasörün içindeki bir dosyanın adınını yazıp ara diyorum yine yok. Başka yere kopyalayıp açmayı denedim, kopyalarken klasörün içeriğini gösteriyor (mesela "anketlerim" taşınıyor" diyor) ama kopyaladığım yerde de aynı... Yani klasörün boyutu normal ama içinde bişey yok. virüs programını, güvenlik duvarını devre dışı bıraktım yine birşey değişmedi. Sistem geri yüklemede bir işe yaramadı. Programı kaldırayım belki dosyaları bu şekilde görünür kılarım dedim. yine Olmadı, aynı programı tekrar yükledim aynı klasör yine duruyor ama sonuç aynı...

Şu anda klasör 450 mb büyüklüğünde, ama içerik yok. Bunun içeriğine nasıl ulaşırım, bu konuda bir bilginiz var mı? Eğer beni aydınlatırsanız size minnettar olurum. Çünkü klasörün içerisinde, mesleğimle ilgili henüz cdlere aktarmadığım belgelerim var. Bir şekilde onları kurtarmam gerekiyor. Bu konuda bir bilginiz varsa sizden yardım istiyorum...
Teşekkürler

Son Düzenleme: Serkan Karadaş ~ 15 Ağustos 2007 20:17
cnr_gll
16-08-2007, 10:02   |  #2  
Yeni Üye
49 mesaj

spy yemişsin geçmiş olsn :( üzüldüm senn adına

Borga-x
16-08-2007, 10:10   |  #3  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj
cnr_gll
spy yemişsin geçmiş olsn :( üzüldüm senn adı
burdakı nsanlara bu şekilde yardım edılmez.

Arkadasım F secure programını sisteminden kaldır, folder Lock programını f secureyı sıldıkten sonra sıl ve tekrar kur. sıstemını guvenlı kıpte aç sıfreledıgın dosyayı burda açmayı dene.
F secure senın kullandıgın sıfreleme programını bozmuş olabılır. Boyle bır yol deneyebılırsın.Eger Spy bulaştıgına ınanıyorsan ad aware ve webroot spysweeper programlarını kur guncelle ve sıstemını yıne guvenlı kıpte tarattır.
sorunun devam edıyor veya cozulduyse buraya yaz

sniper_xxx
16-08-2007, 13:41   |  #4  
OP Taze Üye
3 mesaj
cnr_gll
spy yemişsin geçmiş olsn :( üzüldüm senn adı
Üzülmene gerek yok çünkü bu olayın spylarla alakası olduğunu sanmıyorum. F-secure'nin Folder Lock'ı sistemi değiştirmeye yönelik hareketinden şüphelenmesi bunun nedeni. Aslında spylarla alakalı bir durum değil.

Borga-x önerilerin için teşekkürler. Bende dediklerinden bazılarını düşündüm ama olmadı. Senin artı önerilerini de uyguladım yine olmadı.

Ama problemimi çözdüm. Dediğin gibi folder lock zarar görmüş.

ve o dosyalar program tarafından şifrelendiği için bu dosyaların sistem tarafından "korunan sistem dosyası" gibi algılanabileceğini düşündüm.
Denetim Masası-Klasör seçenekleri-Görünüm- Korunan işletim sistemi dosyalarını gizle seçeneğini etkisiz hale getirince dosyalarıma kavuştum :)

Son Düzenleme: sniper_xxx ~ 16 Ağustos 2007 13:44
Borga-x
16-08-2007, 13:50   |  #5  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

sorun çözüldüyse o zaman rahatlayabılırız. Neyse sana kolay gelsın ve çözümü bulup anlattıgın ıcın teşekkürler