arkadaşlar elimce microsoft comfort curve usb klavye var klavye bilgisayarın açılışında yani bios girmek için kullandığımız yer gelipte deleteye basıp girdiğimiz ekranda klavye çalışmıyor bunun biostan ayarlanabileceğini öğrendim başka bi klavye bağlayıp biosa girdim ayarladım klavyem açılışta çalışıyor ama bu seferde mouse çalışmıyor windows açılsa bile mouse çalışmıyor moose markası da aynı comfort curve setin faresi acil yardımlarınızı bekliyorum driverleri de yüklü durumda şu anda klavye ve farenin intelli point ve keyboard son sürümleri
klavye hakkında
bios ayarlarından-o klavyeyi yaptıgın yerden- "enable usb keyboard" ve "enable usb mause" seceneklerini "enable" yap ve öyle dene, ayrıca bios güncellemeside yapabilirsin. bu sorun bende de oluyordu zamanında...
kardeş dediğini yaptım ama klavyeyi anakartın arkasındaki usbden bağlıyorum klavyeyi algılıyor ama fareyi arkadan anakart üzerindeki usbye takınca algılamıyor ama bilgisayarın önündeki usb girişine takınca düzgün çalışıyor nerde yanlış yapıyorum acaba fareyi öne bağlayında hid aygıtı diye bişey çıkıyordu ordan microsoft comfort curve fareyi seçtim ve çalıştırdım acaba o sadece önceki usbden tak kullan aygıt olarak tanınmasını mı sağladı bilemeyecem bide usblerin doğru çalışıp çalışmadığını nasıl anlayacam program tarzında bişey var mı böyle test falan yapan yardımlarınızı bekliyorum yoksa çıldıracam bilgisayar başında
fare ve klavyeyi taktıgın arka kısımdaki usb girislerini degistirebilirsin, ayrıca dedigim gibi klavyeye nası ayar yaptıysan bios'tan usb fare icinde aktiflestirme yaptıgından emin ol. son olarak www.microsoft.com/hardware sitesinden en son donanım sürücülerini indirmeyi de deneyebilirsin...
sağolun tşk ederim ama olmadı naptıysam olmadı anakartın üzerindeki usbleri tek tek dolaştırıp denedim biostan klavyeyle aynı ayara getirdim ama yine olmadı fare ye enerji geliyor lambası falan herşey çalışıyor ama windowsa gelince takılıp kalıyor her ihtimale karşı klavye ve mousenin driverlerini de indirip tekrar kurdum ama olmadı.altından başka bişi çıkacak ama hayırlısı.benimki umutsuz vaka :)