Merhaba arkadaşlar,klavye tuşlarımın arası açan kıl,toz,çekirdek kabukları,böcek ölüleri,petek,tırnak gibi cisimlerle dolu.Yani şu an ne ararsan var gibi.Bilgisayarımda dizüstü olduğu için tuşları söküp temizleyemem.Elektrik çarpmasındanda korkuyorum.Klavyeme zarar vermeden nasıl temizlerim?Yardımcı olursanız sevinirim...
Bir de w,a,s,d space,ctrl, tuşlarımın üstünde kurumuş yağ tabakası var.Bazen pc oynarken yemek yediğim için olsa gerek o tuşlarım berbat durumda.Islak mendille silsemde geçmedi.O lekeleri kaldırmak için ne yapmalıyım?
Klavye temizleme
way bea! ben olsam hemen gidip 5 tlye filan teknik servise temizlettirir yada komple klavyeyi 50 tlye filan değiştirirdim, millet böyle zengin oluyo demekki;)
Çözüm yolu öneremeyeceğim ama en mantıklısı zaten teknik servislerdir oynamana değmez bozarsın faslan elinde kalır boşver ver temizlesinler geri versinler... Bu arada ne pasaklı adamsın la içim dışıma çıktı :)
Yada söyleyeyim
En ucuz yolu:
İLK olarak klavyenin fotoğrafını çek bilgisayara at
Klavyenin bütün tuşlarını sök
Hava ile temizle heryeri
sonra foto ya bakarak tusları yerine tak
En ucuz ve kısmen bozulma şansı olan bir yol ;D
Fakat Bunları yaparken dikkatli ol !!
Yada söyleyeyimtuşlarıda takamıyım sonra annem beni kezsin di mi -_- :D Neyse arkadaşlar ben bir teknik servise götürüp temizlettireyim teşekkürler.
En ucuz yolu:
İLK olarak klavyenin fotoğrafını çek bilgisayara at
Klavyenin bütün tuşlarını sök
Hava ile temizle heryeri
sonra foto ya bakarak tusları yerine tak
En ucuz ve kısmen bozulma şansı olan bir yol ;D
Fakat Bunları yaparken dikkatli ol !!
bak güzel kardeşim afyon da internet cafe işletiyorum 12 adet pc 3 adet ps3 var arkaa tarafata teknik servis hizmeti veriyorum 3 yıldır bu işi yapıyorum elektronik mühendisliği 2. sınıf terkim annem babam öldü eşim beni terketti geçimimi senin gibi cahillerden karşılaşıyorum, böyle abuk sabuk işler yapan klavye temizliği mouse pad temizliği diye günlerimi yiyip bitiriyorsunuz inadına sizden fazla para alıyorum inadına geç yapıyorum işlerinizi milleti bu gereksiz işlerle meşgul etmeyin internette yeni ne var diye bakıyordum bu başlığı gördüm yahu ayıptır milleti meşgul etmeyin burda hdd si patlayan anakartı yanan insanlar var, yardım bekleyenler abe çocuk madem ellerin yağlı neden klavyeye dokunuyorsun yağlanacağını bile bile git yemeğini ye adam gibi sonra pc başına geç annen baban yol yordam öğretmedi mi ? böyle abuk sabuk şeyler sormayın temizle geçer klavye temizliğimyişte böcek ölüsü ne demek nasıl bir evdesin sen ev mi orası ? siniriim tepeme çıktı yine neyse sen o pc yi git bağışla fişini çek imha et cünkü sen pc kullanmayacak kadar aptalsın
bak güzel kardeşim afyon da internet cafe işletiyorum 12 adet pc 3 adet ps3 var arkaa tarafata teknik servis hizmeti veriyorum 3 yıldır bu işi yapıyorum elektronik mühendisliği 2. sınıf terkim annem babam öldü eşim beni terketti geçimimi senin gibi cahillerden karşılaşıyorum, böyle abuk sabuk işler yapan klavye temizliği mouse pad temizliği diye günlerimi yiyip bitiriyorsunuz inadına sizden fazla para alıyorum inadına geç yapıyorum işlerinizi milleti bu gereksiz işlerle meşgul etmeyin internette yeni ne var diye bakıyordum bu başlığı gördüm yahu ayıptır milleti meşgul etmeyin burda hdd si patlayan anakartı yanan insanlar var, yardım bekleyenler abe çocuk madem ellerin yağlı neden klavyeye dokunuyorsun yağlanacağını bile bile git yemeğini ye adam gibi sonra pc başına geç annen baban yol yordam öğretmedi mi ? böyle abuk sabuk şeyler sormayın temizle geçer klavye temizliğimyişte böcek ölüsü ne demek nasıl bir evdesin sen ev mi orası ? siniriim tepeme çıktı yine neyse sen o pc yi git bağışla fişini çek imha et cünkü sen pc kullanmayacak kadar aptalsısen nasıl insafsız halden anlamaz birisin arkadaşım,16 yaşındayım.Sana yemin ediyorum sakız alıcak param yok,bir yakın arkadaşımın hediye ettiği laptopla oyalanıyorum onu bile hor görüyorsun.Klavyemin arasındaki böcek ölülerinin ve kelebek kanatlarının sebebi ise bir gecekonduda yaşamam.Evet çok dar bir alanda yaşıyorum ve burada çok fazla böcek var,ben uyurken ya da pc başında değilken klavyemin aralarına giriyorlar ve bilgisayarı açıncada doğal olarak ölüyorlar.Zaten ekran kartım,ana kartım falan yansa burada hiç konu açmam cünkü gelicek cevapların çoğu "yeni kart al" olucaktır e benimde 3 kuruşum olmadığı için konu açmaya bile uğraşmıyorum.
Yağlı klavye tuşları içinde şunu söylüyorum;benim odamda tek bir masa var,yemek masam,bilgisayar masam,çalışma masam hepsi aynı masa.Bu yüzden tek bir masada yemek zorundayım.Lütfen insanları tanımadan yorum yapmayalım,kocaman adamsın halden anlarsın diye düşünüyorum ve bu önyargındanda bir an önce kurtulmanı öneriyorum.
sen nasıl insafsız halden anlamaz birisin arkadaşım,16 yaşındayım.Sana yemin ediyorum sakız alıcak param yok,bir yakın arkadaşımın hediye ettiği laptopla oyalanıyorum onu bile hor görüyorsun.Klavyemin arasındaki böcek ölülerinin ve kelebek kanatlarının sebebi ise bir gecekonduda yaşamam.Evet çok dar bir alanda yaşıyorum ve burada çok fazla böcek var,ben uyurken ya da pc başında değilken klavyemin aralarına giriyorlar ve bilgisayarı açıncada doğal olarak ölüyorlar.Zaten ekran kartım,ana kartım falan yansa burada hiç konu açmam cünkü gelicek cevapların çoğu "yeni kart al" olucaktır e benimde 3 kuruşum olmadığı için konu açmaya bile uğraşmıyorum.güzel kardeşim anlıyorum bende senin gibiydim alkol bağımlısı bir babam vardı annem biriktidi para ile bana ateri almıştı hiç unutmam ATARİE 3000 hayatımın anlamıydı sonra babam bir gün sinirlendi ve onu sırtımda kırdı sonra tetris aldım neyse tetrisi elimden almasın diye kapının camına siyah karton ile örtüp geceleri öyle oynardım ahh ömrümü yedi bu oyunlar pc ler ama mesleğimi seviyorum sana tavsiyem bir an önce oku calıs adam ol ananana babana bırak benim aylık 5 bin lira gelirim var fakat 3 bin liraya yakın vergi veriyorum 2000 lira ise yetmiyor cünkü annemlere babamlara eniştemlere halamlar yengemlere bakıyorum allah kolaylık versin kardeşim limon yağı ile temizle klavyeyi cıkar her seyi fakat eline sürme sonra derin sararır ve ömür boyu kalır
Yağlı klavye tuşları içinde şunu söylüyorum;benim odamda tek bir masa var,yemek masam,bilgisayar masam,çalışma masam hepsi aynı masa.Bu yüzden tek bir masada yemek zorundayım.Lütfen insanları tanımadan yorum yapmayalım,kocaman adamsın halden anlarsın diye düşünüyorum ve bu önyargındanda bir an önce kurtulmanı öneriyorum.
güzel kardeşim anlıyorum bende senin gibiydim alkol bağımlısı bir babam vardı annem biriktidi para ile bana ateri almıştı hiç unutmam ATARİE 3000 hayatımın anlamıydı sonra babam bir gün sinirlendi ve onu sırtımda kırdı sonra tetris aldım neyse tetrisi elimden almasın diye kapının camına siyah karton ile örtüp geceleri öyle oynardım ahh ömrümü yedi bu oyunlar pc ler ama mesleğimi seviyorum sana tavsiyem bir an önce oku calıs adam ol ananana babana bırak benim aylık 5 bin lira gelirim var fakat 3 bin liraya yakın vergi veriyorum 2000 lira ise yetmiyor cünkü annemlere babamlara eniştemlere halamlar yengemlere bakıyorum allah kolaylık versin kardeşim limon yağı ile temizle klavyeyi cıkar her seyi fakat eline sürme sonra derin sararır ve ömür boyu kalıdemek bizde bir zamanlar aynı kaderi paylaşmışız,evet bende bu tüm yokluklar altında okumaya çalışıyorum.Gerçekten zor,pijamamın arasından çıkan kalorifer böceklerini artık o kadar çok gördüm ki onlardan korkmuyorum alıştım.Aynen normal bir insanın sineğe alışması gibi,sinekleri o kadar çok görürsün ki onları pislik bir böcekmiş gibi bakmazsın.Bu arada güzel kardeşim,limon suyu önerini denedim.Tuşları çıkarmadan üstüne döktüm.Tuşların rengi kaydı ve w,a,s,d tuşları çalışmıyor şu an.Klavyemi maf ettin.Seni Allah'a havale ediyorum,nasıl üniversiteyi bitirdiğine anlamış değilim artık torpille mi geçtin,parayla mı orasını bilemem...
demek bizde bir zamanlar aynı kaderi paylaşmışız,evet bende bu tüm yokluklar altında okumaya çalışıyorum.Gerçekten zor,pijamamın arasından çıkan kalorifer böceklerini artık o kadar çok gördüm ki onlardan korkmuyorum alıştım.Aynen normal bir insanın sineğe alışması gibi,sinekleri o kadar çok görürsün ki onları pislik bir böcekmiş gibi bakmazsın.ah kardeşim bende kantarcıda bedirhan verişli mahallesinde büyüdüm orda küçük bir nargileci vardı meğer nargilecenin arkasında antikacı varmış orda eski lambalı bi amfi buldum gelcz v-100 marka içini açtık birlikte tamir ettik bass seslerin teorisini ilk defa orda anladım bunu tetriste ki lop lop sesine bağdaştırdım tetris ise benim ilk bilişsel maceram oldu yatay doğrunun dik eksende izlediği yıldız doğrusunu buldum bu her şeyin anahtarıydı daha sonra şekil kuramı ile mantık üzerinde yoğunlaştım bu benim 2. dönüs noktamdı bunları cözme x.y.z sayesinde oldu sonra ankartların bu sistem üzerinde olduğunu anlamdım daha sonra ealionas düzleminde ilk elektriksiz anakartı yaptım maliyeti 1 lira idi bana fakat satılmaz diye kabul etmediler sonra kaçak elektrik vs. net cafe işine atıldım orjinal oyunlara para verdim ilk defa yükledim ve herkes akın akın geldi neyse güzel kardeşim...Bu arada güzel kardeşim,limon suyu önerini denedim.Tuşları çıkarmadan üstüne döktüm.Tuşların rengi kaydı ve w,a,s,d tuşları çalışmıyor şu an.Klavyemi maf ettin.Seni Allah'a havale ediyorum,nasıl üniversiteyi bitirdiğine anlamış değilim artık torpille mi geçtin,parayla mı orasını bilemem...
burda sana wasd tuslarnın calısmıyorsa bu uzun metni nasıl yazdın ? sen yalancı bir insansın asıl ben seni allah'a havale ediyorum yalan söylemek çok kötü senin gibi küçük bir bireyin böyle demesi hoş değil ben halen annemin önünde sigara içemiyorum -30 derece soğukta dışarı cıkıp iciyorum hayat böyle yalancılar ve doğrucular gerçekler ve acılar 2. bir önerim ise laptopu ters tutup sallaman ve bin eyzü leplelebi top demen gerekiyor bunu yap
ah kardeşim bende kantarcıda bedirhan verişli mahallesinde büyüdüm orda küçük bir nargileci vardı meğer nargilecenin arkasında antikacı varmış orda eski lambalı bi amfi buldum gelcz v-100 marka içini açtık birlikte tamir ettik bass seslerin teorisini ilk defa orda anladım bunu tetriste ki lop lop sesine bağdaştırdım tetris ise benim ilk bilişsel maceram oldu yatay doğrunun dik eksende izlediği yıldız doğrusunu buldum bu her şeyin anahtarıydı daha sonra şekil kuramı ile mantık üzerinde yoğunlaştım bu benim 2. dönüs noktamdı bunları cözme x.y.z sayesinde oldu sonra ankartların bu sistem üzerinde olduğunu anlamdım daha sonra ealionas düzleminde ilk elektriksiz anakartı yaptım maliyeti 1 lira idi bana fakat satılmaz diye kabul etmediler sonra kaçak elektrik vs. net cafe işine atıldım orjinal oyunlara para verdim ilk defa yükledim ve herkes akın akın geldi neyse güzel kardeşim...
burda sana wasd tuslarnın calısmıyorsa bu uzun metni nasıl yazdın ? sen yalancı bir insansın asıl ben seni allah'a havale ediyorum yalan söylemek çok kötü senin gibi küçük bir bireyin böyle demesi hoş değil ben halen annemin önünde sigara içemiyorum -30 derece soğukta dışarı cıkıp iciyorum hayat böyle yalancılar ve doğrucular gerçekler ve acılar 2. bir önerim ise laptopu ters tutup sallaman ve bin eyzü leplelebi top demen gerekiyor bunu
adam,burda sana artık kardeşim demiyorum çünkü klavyemi maf ettin.Bende mahallenin üstündeki renkler net cafesine gittim ve şu an ordan yazıyorum.Babama internetten duyduğum bir bilgiye dayanarak w,a,sd tuşlarımı temizlemek için limon suyu döktüğümü duyunca adeta sinirden kudurdu ve internetten duyduğum her bilgiye inandığım için ve benim aptal olduğumu düşündüğü için beni dövdü.Ve sen hala allah'a havale etme falan diyorsun.
Oyunlarda x,y ekseninden bahsetmişin.Ben daha önce hiç öyle birşey duymadım.Çünkü kafandan sıkıyorsun.X,y ekseni hiçbir oyunda kullanılmıyor sen sadece uydurmuşsun.x,y ekseni,gelişmiş oyunlarda yani günümüz oyunlarda vektörel çizimlerde kullanılıyor. Ayrıca Eorisinal diyede dünyada öyle bir kelime üretilmedi.Sen buraya hayatını değil yaşamak istediğin hayatı yazmışsın.Buradaki yazdıklarının hepsi senin bir hayal ürünün.-30 derecede dışarı çıkıp sigara içtiğini yazmışsın,-30 derecede penguenler yaşamıyor öyle bir soğuk olsa kaliriförün üstünde 3 montla uyursun sen.
Kısacası sen, aç sefil açlıktan ağzı kokan ayda yılda 1 et yiyen proteinsiz zavallı sıska cılız bir insansın.Sen manavdan portakal çalan bir açsın..Son Düzenleme: erayl1 ~ 19 Aralık 2011 22:25
baban seni dövmekte haklı cünkü sen hem yalancı hemde saygızı bir p.çsin bunlar ayıp büyklerine saygılı ol seni ahvama davet ediyorum yalan değil bilgisiz ve kücük olduğun çin anlamıyorsun
adam,burda sana artık kardeşim demiyorum çünkü klavyemi maf ettin.Bende mahallenin üstündeki renkler net cafesine gittim ve şu an ordan yazıyorum.Babama internetten duyduğum bir bilgiye dayanarak w,a,sd tuşlarımı temizlemek için limon suyu döktüğümü duyunca adeta sinirden kudurdu ve internetten duyduğum her bilgiye inandığım için ve benim aptal olduğumu düşündüğü için beni dövdü.Ve sen hala allah'a havale etme falan diyorsun.
Oyunlarda x,y ekseninden bahsetmişin.Ben daha önce hiç öyle birşey duymadım.Çünkü kafandan sıkıyorsun.X,y ekseni hiçbir oyunda kullanılmıyor sen sadece uydurmuşsun.x,y ekseni,gelişmiş oyunlarda yani günümüz oyunlarda vektörel çizimlerde kullanılıyor. Ayrıca Eorisinal diyede dünyada öyle bir kelime üretilmedi.Sen buraya hayatını değil yaşamak istediğin hayatı yazmışsın.Buradaki yazdıklarının hepsi senin bir hayal ürünün.-30 derecede dışarı çıkıp sigara içtiğini yazmışsın,-30 derecede penguenler yaşamıyor öyle bir soğuk olsa kaliriförün üstünde 3 montla uyursun sen.
Kısacası sen, aç sefil açlıktan ağzı kokan ayda yılda 1 et yiyen proteinsiz zavallı sıska cılız bir insansın.Sen manavdan portakal çalan bir açsın..
İkinizinde ..... La bi kaybolun gidin ne acayip insanlarsınız . Yada aynı insansın... Şow yapıyosun ama benim de derdim var her ne kadar edebiyata meraklı olsan da bilgisayrdan da anladığın aşikar bay şişozfrenik pc komanıak ... Bilgisayarım casper cnl 5l35p . bilgisayarım oyundayken kapandı açınca windows açılıyor falan yazıyo tabi sonra tam hosgeldiniz yazacakken siyah ekran geliyo mause geliyo baska bişey yok . Bilgisayar çalısıyo tabi fan sesi falan ama ekran gelmiyo ... Sonra açıkırken onarma falan istemeye basladı yaptım ettim hdd taradım falan düzelmedi mecbur formayt attım . Format sırasında da yarıda windpws dosyaları genşlatilirken hata veriyodu frmat atılamıyo sowtware hardware falan yazıyo bişiler neyse uğrasa uğrasa en sonunda formatı attım bilgisayar açıldı . Drıver cdsini taktım yeniden ekran kartını yükledi diğer dıriveri yüklemek için kewndini kapattı açılınca gene siyah ekran ve mouse amblemi . Mousaeyi sağa sola çekince ok hareket ediyo ama ekran gelmiyo . NEyse bidaha format atmaya çalıstım tabi c yi gene biçimlendirdim bu sefer de hiç atmıyo . Tam w,indows yükle diyorum özel gelismiş seçeneklerini soracakken geri bi önceki ekrana geliyo uğrastrım uğratsım olmadı sinirlendim kapattım bgün gene açtım format atılırken yarıda duruyo mavi ekran geliyo resetliyo kendini falan neyse zar zor gene bi format attım oh dedim sonunda olacak açılırnek mavi ekran geliyo pc resetleniyo tekrar açılıyo tekrar mavi ekran reseft falan ... Sorun harddiskte ve format yğklenemiyo gibi düsünüyom ama akıl edemedim . Garantiye gönderecem de 1 aya gelicek acaba ne halde gelecek bilmiyorum ne yapayım .
Klavye temizleme en etkin yöntem
Önce klavye'yi söküyoruz elektronik aksamı aldıktan sonra klavyenin plastik aksamlarını bir kova sıcak suya koyup deterjan ile yıkıyoruz..
klavyeyi sökünce tuşlar dağılırmı diye korkmayın dağılmaz sabittir onlar sadece elektronik olan aksamları söküp alacağız ıslanıp mahvolmasın diye
deterjanla yıkadıktan sonra duru su ile yıkayıp kuru bir bez ile yada saç kurutma makinası ile temizliyoruz
En önemlisi burası klavyenin plastik aksamlarını soba gibi ısıtıcıların yanına koymayınız eriyip mahvolmasın diye yüzde yüz temizliyor pırıl pırıl ediyor bu yöntem...