Klavyemdeki alt tuşu çalışmıyor acil yardım !!!

Zwae
05-07-2010, 01:31   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
334 mesaj

Merhaba arkadaşlar..1 hafta öncesine kadar alt + 0153 veya alt + 169 tuşları çalışıyordu.Ve bir çoğunuz gibi bunların teki küçük tm işareti diğeri yuvarlak içinde r. Ama şu anda çalışmıyor. basıyorum basıyorum işlemiyor hiç bir işaret koyamıyorum :S  "^^" bu işareti fln da yapamıyorum... :S 

Teşekkürler..

mcafee23 ayrılmıştır
05-07-2010, 01:40   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

işareti koymak kolay ama asıl sorun alt tuşunun çalışmaması.Hiç klavyenin içi açıldı mı.
Klavyenin silikon kartının klavyedeki ışıkların tam altında (içinde) bulunan elektronik kart ile birleştiği yerde temassızlık vardır.Burası vidalarla sabitlenir.Vidaları sıkarsanız sorun çözülür
Elimde dün F2 tuşu çalışmayan bir klavye vardı bu şekilde çözdüm.
Daha öncesi elimle klavyenin sağ üst kısmını klavyenin içini açmadan biraz güç uygulayıp sıktığımda F2 çalışıyordu.

Eliniz tamir işlerinde hassas değilse klavyenin içini açmayın.Her tuşun arkasında plastik ya da telden bir yay vardır.Klavyeyi açarken sert hareket yaparsanız hepsi dağılır ve dizip klavyeyi kapatmak hayli zordur

Son Düzenleme: mcafee23 ayrılmıştır ~ 05 Temmuz 2010 01:42
mcafee23 ayrılmıştır
05-07-2010, 01:44   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 7
3,717 mesaj

fn tuşu ile alakalı fonksiyonel bir durum da olabilir.Fn tuşuna basınca klavyedeki tuşlar farklı görevler üstlenirler.Ama alt tuşuna fonksiyon atanması fazla görünür bir durum değildir.

Zwae
05-07-2010, 13:11   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
334 mesaj

Alt + tab tuşu çalışıyor ama :S Alt tuşu bozuk değil oyunlarda fln çalışıyor bir tek dediğim olaylarda çalışmıyor :S