Klavyesi ve ekranı ayrılabilen cep telefonu!

CHIP Online
03-10-2008, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj

Yeni bir dokunmatik cep telefonu konsepti, ayrılabilen ekran ve klavyesiyle görenleri şaşırtıyor.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Klav ... -telefonu_8959.html

Fujitsu ve DoCoMo, bir süredir farklı bir konsepte sahip olan yeni cep telefonları üzerinde çalışıyorlardı. Nihayet geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan ikilinin yeni telefonu, hem dokunmatik bir ekrana hem de klavyeye sahip. Ancak bu telefonu diğerlerinden ayıran en büyük özelliği arzu edildiği takdirde iki parça halinde kullanılabilmesi!

Klavyesi ve ekranı ayrı ayrı kullanılabilen bu telefonda, klavye ve ekranla gerçekleştirilen işlemler de farklılık gösteriyor. Video ve diğer multimedya uygulamaların kullanılmasına izin veren dokunmatik ekran modülünün yanında, 3G bağlantısı gibi daha sofistike ayarlarlar da telefonun klavyesi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Ekran modülüne Bluetooth aracılığıyla bağlanan, dokunmatik bir yapıya sahip olan ve istenildiğinde mıknatısları aracılığıyla tekrar telefonun ekranıyla bütünleşebilen klavye, cep telefonunda bulunan daha farklı fonksiyonların kontrol edilebilmesine de olanak tanıyor.

Kullanıcıların Fujitsu ve DoCoMo'nun geliştirdiği bu farklı konsepte sahip cep telefonunu nasıl karşılayacağı ise şimdiden merak konusu.

Tüm konu: Klavyesi ve ekranı ayrılabilen cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Böyle bir telefona sahip olmak ister miydiniz?

xxömür
03-10-2008, 21:42   |  #2  
xxömür avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,574 mesaj

Kullanılabilir olduğu tabii ki tartışılır 2 parca seklinde diğer parcayı kaybetme ihtimalinizde var.am akonsept olarak süper bir telefon cıkar cıkmaz almayı düşünüyorum ama tabi ki fiyatı ve özellikleride önemli

StatioN
03-10-2008, 21:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
379 mesaj

istemem mi:)

Fattur
04-10-2008, 00:10   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj

ehehe güzelmiş ya.bitane alınabilir.

okatur
04-10-2008, 00:36   |  #5  
Taze Üye
17 mesaj

aynen alınır katılıyorum..

mohican
04-10-2008, 11:51   |  #6  
Yeni Üye
46 mesaj

Cep telefonları dizüstü bilgisayarların yerini almaya hazırlanadursun bir cep telefonundan beklenebilecek özelliklerin yanında işlevselliğine tam puan veriyorum ancak İphone 3G yi tercih ederim...

DarkHellKnightX
04-10-2008, 19:50   |  #7  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
1,663 mesaj
xxömür
Kullanılabilir olduğu tabii ki tartışılır 2 parca seklinde diğer parcayı kaybetme ihtimalinizde var.am akonsept olarak süper bir telefon cıkar cıkmaz almayı düşünüyorum ama tabi ki fiyatı ve özellikleride ö
en azından yarısı kaybolmuş olur tek parça olan telefonları kaybettiğini düşünsene hangisi daha karlı Gülüş