Arkadaşlar öncelikle merhaba ben programlama derslerine yeni baslayan biriyim C dilin epey bir ilerleme kaydettim.
Daha önce sosyal medya üzerinde sıkça verilen bir haberi sizinle paylaşmak istiyorum.
Arkadaşımız kod yazarak kahve makinesini e-mail kutusunu ve daha bir çok şeyi otomatige baglamış resmen yeni başlamama ragmen baya ilgimi çekti sizden ricam mesela kahve makinesi , telefon,telefon otomatik mesaj,fırın,çamaşır makinesi gibi elektronik cihazları uzaktan kontrol etme ya da otomatige baglama için hangi dil yapısını ve öğrenmek ve hangi programları kullanmak gerekiyor? Böyle bir işte profesyonel olmak için nasıl adımlar izlemeliyiz.
Örnek;
İşteyim akşam saat 4 de çıkacam çamaşırların makinede beklemesini istemiyorum o yüzden 2 saat sürecek bir yıkama da makineyi yazılım aracılıgıyla saat 2 de istenilen şekilde çalışmaya başlamasını istiyorum
Örnek;
Kahve makinesi örnegi eminim haberi okuyan herkesin favorisi olmuştur kahve makinesini istenilen şekilde kontrol etmek.
Örnek;
Otomatik mesaj yazılan kod sayesinde telefonun mesaj sistemini kontrol etmek mesela saat 8 olmasına ragmen telefon alarmı kapatılmamışsa patrona bugün hastayım gelemecegim gibi otomatik bir mesaj gönderme işlemi
Bu konuda ayrıntılı bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum dil,program tercihleri nasıl olmalı ve nerden başlamalı şimdiden teşekkürler :))